עוגת וניל ליום הולדת גבוהה

עוגת וניל רכה עסיסית וטעימה להכנה בקלי קלות
בהשראת: ניב עובדיה
ציון 4.45 על ידי 36 דירוגים
עוגת וניל קלאסית

עם ריח הוניל המדהים שמציף את הבית, עוגת וניל קלאסית ומושלמת הזו לא תצליחו להוציא מהראש!

מתכון עוגת וניל גבוהה מושחתת שיעשה לכם את היום. עוגה קלה שכל מתחיל יכול להכין לכל אירוע ולקצור מחמאות על ימין ועל שמאל.

עוגה קלה שכל מתחיל יכול להכין לכל אירוע ולקצור מחמאות על ימין ועל שמאל, ואף אחד לא יאמין שאכן הכנתם עוגה כל כך יפה ולא קניתם, כי עוגות כאלה יפות וטעימות מוצאים רק בחנויות, אך עכשיו ניתן להכין אותה עוגה יפה אבל בלי הרבה כסף.

אז לכל מי שרוצה להפתיע את הילדים בעוגת יום הולדת , או סתם להפתיע את המשפחה בעוגה עסיסית וטעימה, זו העוגה בשבילכם, גם יפה גם גבוה מאוד וגם טעימה בטירוף, בתאבון.

 

ספר המתכונים של גלית בר גיל קדוש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת וניל קלאסית
"אני מכינה עוגות מעוצבות. לאחר שהיא מתקררת אני פותחת אותה ל3 שכבות וממלאה בקצפת בין השכבות. מעדן!" | צילום: גלית קליש
עוגת וניל קלאסית
"שלב העיטוף של העוגה בגנאש שוקולד" | צילום: גלית קליש
עוגת וניל קלאסית
"וזו התוצאה הסופית" | צילום: גלית קליש

 

עוגת וניל קלאסית

עוגת וניל ליום הולדת גבוהה

עוגת וניל רכה עסיסית וטעימה להכנה בקלי קלות
ציון 4.45 על ידי 36 דירוגים
לדרג
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 10 minutes
באדיבות: ניב עובדיה

ציוד

סיר ג'חנון בקוטר 24
כוס חד פעמית חמה 200 מ"ל

המצרכים

  • 6 ביצים (גודל L)
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 4 כפות קמח רגיל
  • ⅓1 כוסות מים
  • ⅓1 כוסות שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 50 גרם מטבעות שוקולד לבן קצוצים
  • ½2 כוסות סוכר

להכנת הקצפת (אופציונלי):

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית)
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • מפרידים חלבונים וחלמונים.
  • מקציפים סוכר וחלבונים 7 דקות לקבלת קצף חזק.
  • מוסיפים חלמונים , שמן, מים ותמצית וניל.
  • לבסוף להוסיף את הקמח.
  • כמה ערבובים קטנים לאיחוד.
  • עכשיו מוסיפים את שבבי השוקולד.
  • אופים בתבנית או רינג 24 ב160 מעלות במשך שעה ועשרים דקות , עד שהקיסם יוצא נקי.

הערות וטיפים

נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות: עוגת וניל גבוהה

חייב מטבעות שוקולד?
לא חייב. 
אם רוצים שהעוגה תהיה פרווה מה אפשר להכניס במקום שוקולד?
לא מכניסים שוקולד ואז תהיה פרווה.
באיזה כוס משתמשים?
חד פעמית חמה.
אפשר לעשות ממנה עוגת טורט ולמלא אותה?
בטח שאפשר . השמיים הם הגבול.
איך מכינים את הקצפת?
500 מ"ל שמנת חלבית, 4 כפות פודינג וניל ו4 כפות אבקת סוכר.
מה יקרה אם אאפה את הטורט המדהים שלך בתבנית 24 או 26 ? תבנית הג׳חנון שלי קטנה מדי?
הטורט מתאים לעוגה קוטר 24.ב26 תהיה קצת יותר נמוכה, אבל טעימה מאוד.
זה לא הרבה קמח?
לא, זה כמות עבור 6 ביצים.

מה חושבים על : עוגת וניל גבוה

  1. מירי להב
    "מושלם!!אני גם מכינה אותה. מצויינת."
  2. רחל לוגסי
    "כל הכבוד. יפה מאוד"
  3. פזית מאיר
    ״אחלה מתכון משתמשת רק בו"
  4. Dana Ben-Zaken
    ״אחלה מתכון ?״
עוגת וניל קלאסית
צילום: גלית קליש
מקור: Galit Kalish

Similar Posts

35 Comments

  1. 5 stars
    וואו
    העוגה עדיין בתנור אבל אפילו הבלילה מגרה
    בטוחה שהטעם לא פחות מהנראות🩷

    1. היי!
      וואלה, עשית לנו חשק להכין אותה גם עם התגובה שלך 🙂
      אפשר להריח את הווניל עד לפה!

  2. אם אני שמה את הקצפת בין שכבות העוגה, היא תספיק גם לציפוי או שצריך להכין עוד?
    כמה שכבות יש לעוגה הזאת שחותכים אותה?

    1. היי הודיה,
      את הקצפת שמים רק בין שכבות העוגה. יש בסה"כ 3 שכבות של עוגה אפויה ו-2 שכבות קצפת.
      בהצלחה 🙂

    1. כוס חע פעמית חמה 200 מל.. ובבקשה טבלת המרות לגרמים שימושית בקישור כאן (כוס חד פעמית לשתייה חמה היא 200 מ"ל, כ 80% מגודלה של כוס מידה אוניברסלית).

      1. שלום,
        בציוד רשום: כוס מדידה 240 מ"ל או כוס חד פעמית חמה בנפח דומה.
        ובתוגבה כוס של 200 מ"ל.
        מה הגודל הנכון, 240 או 200 למתכון הזה?

    1. היי אודיה, אני אופה בטורבו, אבל זה מאוד משתנה בין תנור לתנור. בהצלחה ובתיאבון!

  3. העוגה מעולה!!!!
    חילקתי את הבלילה לשלוש תבניות, ושמתי קרם בין השכבות.
    העוגה רכה וטעימה מאוד.
    תודה??

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?