מתכון באדיבות: אילנה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת כדורי שוקולד ללא אפייה
לשכבת הביסקוויטים:
לפורר 2 שרוולים של פתי בר (500 גר')
להמיס 110 גר' נטורינה או חמאה, להוסיף חצי חב' שוקולד מריר לערבב עד שנמס לגמרי
להוסיף: 1 כוס מיץ תפוזים, 1 כף קקאו, 1 כף שוקולית, 2 סוכר וניל, כפית תמצית וניל וכפית תמצית רום
לערבב היטב את התערובת עד לאיחוד החומרים
לשפוך על הביסקויטים המפוררים ולערבב היטב
לשטח את תערובת הביסקויטים בתבנית עגולה 26 ולהדק
להכניס למקרר לקירור מוחלט
לשתי השכבות מעל:
שכבה שניה:
בקערת המיקסר לשים שמנת מתוקה מאד מאד קרה (כדאי להכניס למקפיא חצי שעה לפני הכנת העוגה)
להוסיף 2 כפות סוכר ו – 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל ולהקציף לקצף יציב
למרוח את הקצפת על העוגה ולהכניס למקפיא עד הכנת השלב השלישי
שכבה שלישית גנאש שוקולד:
בסיר קטן לחמם שמנת מתוקה, כשמתחיל לבעבע מעט להוסיף חצי חבילה שוקולד מריר וחצי חב' שוקולד חלב שבורים לקוביות
לערבב עד המסת השוקולד
לקרר לגמרי את הגנאש
לשפוך את גנאש השוקולד על העוגה מלמעלה רק לאחר קירור מוחלט של הגנאש
לכסות את העוגה ולהכניס למקרר להתייצבות
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
כמה זמן לקרר את השכבה הראשונה ?
היי,
לקרר קירור מוחלט, זה ייקח כמה שעות.
בהצלחה 🙂