Advertisements
|

עוגת שוקולד אמיתית ומשגעת

מרקם עסיסי עם טעם נהדר
בהשראת: נדין מלמד
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
עוגת שוקולד
Advertisements

לא עוד עוגת שוקולד טיפוסית ומשעממת, קבלו מתכון חדש ומיוחד במינו: עוגת ארומת שוקולד אמיתית ומטריפה!

עוגה עסיסית, רכה ומושלמת שברגע שתנסו בחיים לא תחזרו למתכונים הרגילים.

עוגה שתמיד מצליחה אז למה אתם מחכים? בואו נתחיל.

Advertisements

איך מכינים: עוגת שוקולד אמיתית ומשגעת

  • עוגת שוקולד

    עוגת שוקולד אמיתית ומשגעת

    מרקם עסיסי עם טעם נהדר
    ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
    לדרג
    באדיבות: נדין מלמד

    ציוד

    כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל
    Advertisements

    המצרכים

    • 1 כוס קמח תופח
    • 5 גרם אבקת אפיה
    • 2/3 כוס סוכר
    • 2 שקיות סוכר וניל
    • 1/2 כוס קקאו (טעים פי אלף משוקולית)
    • 1 כף גדושה נס קפה
    • 125 מ"ל שמנת מתוקה
    • 2 ביצים (גודל M או L)
    • 1/2 כוס שמן
    • 3/4 כוס חלב (להוסיף כל פעם קצת כדי להגיע למרקם צמיג ונשפך של עוגה)

    לציפוי:

    • 125 מ"ל שמנת מתוקה
    • 100 גרם שוקולד מריר 60% (הרבה יותר טעים לעומת מריר רגיל)
    Advertisements

    אופן ההכנה

    • נערבב הכל במטרפה, נשפוך לתבנית (בינונית, אם רוצים בתבנית ענקית נכפיל כמויות) משומנת היטב ולאפות על 180 למשך כ 35 דקות.
    • טיפ: כדי שתצא לחה נבדוק קודם כל בתנור סגור אם העוגה רוטטת (להכות קלות על התנור) לפני שהזמן נגמר. אם אין רטט אז זה סימן שהיא כבר אפויה ואפשר לבדוק אותה בקיסם שאמור לצאת עם פירורים לחים.
    • נכין ציפוי במיקרוגל - נמיס בפולסים של עשרים שניות רק עד שנמס ולערבב.
    • לשפוך על העוגה ולהנות
    Advertisements

    הערות וטיפים

    לגרסת פרווה יש להחליף חלב במים, ושמנת בצמחית או קרם קוקוס.
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

     

Advertisements

שאלות ותשובות

באיזה כוס מידה להשתמש?

למדוד בכוס זכוכית או להכפיל כמויות של כל מרכיב כדי שתצא כמות גדולה.

לאיזה כוס זכוכית הכוונה?
כוס זכוכית גדולה שעושים בה נס, כמו בתמונה כאן.
אפשר במיקסר?
בטח. רק לא לערבב יותר מדי
שמנת מתוקה גדולה או הקטנה הרגילה?
חצי מיכל של 250 מ"ל.
לא מקציפים את הביצים?

לא, לא צריך.

הכמות שהכנת זה עם או בלי להכפיל?

לתבנית בינונית או עגולה 24 הכמות הרגילה בכוס זכוכית. לתבניות גדולות יותר יש להכפיל כמויות. 

עוגת שוקולד אמיתית ומטריפה
צילום: נדין מלמד

Advertisements

רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 התעורר החשק למתוק? עשרות מתכוני עוגות מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!

מתכון באדיבות: נדין מלמד – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

Similar Posts

22 Comments

    1. קל להיסחף עם הציפוי כשהוא כל כך טעים אסתר חחח מבינים ללבך. מאוד שמחים שאהבת, בתיאבון! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

  1. כשכותבים חצי חבילה אבקת אפיה, זה חצי ממה? יש אבקת אפיה 10 גר׳ או 14 גר׳. או חצי מיכל שמנת מתוקה… אני לא גרה בארץ והשמנת המתוקה פה (ארה”ב) שונה במידות. יהיה לציין במשקל

  2. כשכותבים חצי חבילה אבקת אפיה, זה חצי ממה? יש אבקת אפיה 10 גר׳ או 14 גר׳. או חצי מיכל שמנת מתוקה… אני לא גרה בארץ והשמנת המתוקה פה (ארה”ב) שונה במידות. יהיה לציין במשקל

    1. היי הדס!
      את צודקת לגמרי, ואנחנו מתנצלים על כך:
      5 גרם אבקת אפייה ו-125 מ"ל שמנת מתוקה.
      בהצלחה 🙂
      מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!

      1. אתר אפיה גרוע!! כלי מדידה לא נכונים כדאי שכתבו מרשמים עם מידות אוניברסליות לגבי נוזלים ומשקל מדויק לגבי היבשים.רק כך מגיעים לתוצאות טובות בכל פעם. הרפיה זה מאד רצוי וחשוב ביותר.

      2. היי אבי,
        מתנצלים שזו היתה החוויה שלך באתר. נשמח להתייחס לתגובתך:
        ראשית, זה לא אתר אפייה, אלא אתר שמאגד בתוכו מתכונים של בשלנים ביתיים מכל הארץ. אנחנו נוטים לא לשנות את המתכונים אלא אם כן נודע לנו שיש בעיה ספציפית ואז אנחנו פשוט מתקנים נקודתית.
        שנית, בימים אלה אנחנו משפצים את כל המתכונים באתר, ומידות ומשקלים הם חלק מאותם דברים שאנחנו עובדים כדי לשפר את דיוקם.
        נשמח אם תישאר איתנו כי יש המון מתכונים מעולים באתר שתוכל ליהנות מהם 🙂

    1. היות המתכון חלבי הוא אחת הסיבות למה העוגה כל כך מוצלחת. אם בכך זאת רוצים להמיר לפרווה ניתן להשתמש בשמנת צמחית, בהצלחה!

  3. שלום,
    אני מעוניינת מאוד ותמיד להכין את העוגות באתר זה, אבל אף פעם אני לא ממש מבינה מהן המידות של כוסות המדידה.
    אן שהן מופיעות כ"כוס מדידה של שתייה חמה", או כ"כוס מדידה שתייה חמה", או כ"כוס שתייה חמה כ"כוס זכוכית הכי גדולה שיש בבית".
    הייץי מאוד רוצה שהכמות תסומן בצורה ברורה – במ"ל וכו' .
    תודה

    1. היי שרי,
      אם לא כתובה מידה, הכוונה היא לשימוש בכוס מידה אוניברסלית – 240 מ"ל.
      בהצלחה 🙂

  4. חבל שלא נותנים מידה קצת יותר אמיתית..
    כאילו מה זה הכוס זכוכית הכי גדולה שיש לכם בבית??
    יש לי כוס זכוכית של חצי ליטר. כמה עוגה תצא לי?
    תשתמשו בכוס מידה אוניברסלית ואז תתנו כמויות.
    ככה לכל אחד יצא משהו שונה

    1. היי יעל,
      את צודקת ואנחנו מתנצלים על כך.
      עידכנו את המתכון לכוס מידה אוניברסלית – 240 מ"ל.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ליאת,
      מתנצלים על כך, תיקנו את המתכון וכעת אופן ההכנה מופיע בו.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שוש,
      מתנצלים על כך, תיקנו את המתכון וכעת אופן ההכנה מופיע בו.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שירלי,
      מתנצלים על כך, תיקנו את המתכון וכעת אופן ההכנה מופיע בו.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements