| |

עוגת שוקולד עסיסית ומושקעת

עוגת שוקולד משגעת עם ציפוי גנאש שוקולד. מושלמת להגשה כשרוצים לפנק כראוי.
בהשראת: שולי אסולין קראסין
ציון 4.12 על ידי 17 דירוגים
עוגת שוקולד עסיסית ומושקעת

עוגת שוקולד עסיסית ועשירה בשוקולד! מתכון לעוגה מושחתת ומפנקת ברמות שרק מי שטועם יכול להבין!

אוהבי השוקולד – התפקדו! זו העוגה בשבילכם! מתכון פשוט לעוגה עשירה בשוקולד, עם ציפוי גנאש שוקולד וכל ביס מהעוגה הזו שווה כל רגע של ההכנה שלה! 

מתכון יוצא דופן מעוגות שוקולד דומות ותקבלו עוגה עם מרקם אוורירי משגע, שיפיל אתכם מהרגליים! למתפרעים כמוני, ניתן להגיש אותה חמה עם כדור גלידת וניל ליד ופשוט לעוף מרוב עונג! 

 

עוגת שוקולד עסיסית ומושקעת
צילום: שולי אסולאין קראסין

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד עסיסית

  • מתכון יוצא דופן של עוגת שוקולד יוצאת דופן במרקם ובטעם!
  • עוגת שוקולד מושחתת שרק אוהבי השוקולד יבינו עד כמה!
  • עוגה מושלמת להגשה גם באירועים ובאירוח!
  • כל כך מפנקת, טעימה ועשירה בשוקולד שתמיד כיף לאכול!

שורה תחתונה: מתכון פשוט ושונה להכנת עוגת שוקולד עסיסית ומושקעת, גם במראה וגם בטעם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שוקולד עסיסית ומושקעת

עוגת שוקולד עסיסית ומושקעת

עוגת שוקולד משגעת עם ציפוי גנאש שוקולד. מושלמת להגשה כשרוצים לפנק כראוי.
ציון 4.12 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: שולי אסולין קראסין

ציוד

תבנית קפיצית גודל 26 / 28

המצרכים

  • 2 כוסות קמח רגיל (210 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 מלח (קורט )
  • 4 ביצים (L)
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן קנולה (אפשר גם שמן קוקוס)
  • 2 כוסות יוגורט
  • ½1 כפיות תמצית וניל
  • ½ יחידה מקל וניל
  • ¼ כוס אגוזים (שבורים)
  • ¼ כוס קקאו

מצרכים להכנת הגנאש:

  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • ½2 חפיסות שוקולד מריר / חלבי (250)
  • 1 כפית רום

אופן ההכנה

  • לחמם תנור לחום של 175 מעלות ולקבע מדף אמצעי.
  • לשמן תבנית קפיצית גודל 26 או 28  לשמן היטב ולקמח קלות ולהניח בצד.
  • להכין 2 קערות גודל בינוני בקערה אחת לנפות קמח, אבקת אפיה, קורנפלור ומלח ולהניח בצד.
  • בקערה השנייה לטרוף בעזרת מטרפה ידנית את הביצים והסוכר לחצי דקה.
  • להוסיף לביצים את את הווניל והשמן ותוך ערבוב את היוגורט ולערבב 15 שניות או עד הטמעת הרכיבים.
  • להוסיף במכה אחת את תערובת הקמח ולקפל בעזרת מרית לאחר שקיפלנו את כל היופי הזה (בלילה עבה ומבריקה מירקם כמו של בלילת פנקייק זה מה שתקבלו) להוסיף את האגוזים.
  • בשלב זה לשפוך לקערה השנייה חצי מהכמות ואתה לערבב את אבקת הקקאו כשמנפים מעל ולקפל עד הטמעה.
  • לשפוך לתבנית בעזרת מצקת תתחילו עם הבלילה של הווניל ואז מצקת של שוקולד ושוב וניל ושוב שוקולד וכן הלאה עד לסיום 2 הבלילות.
  • אם רוצים מראה של שיש יותר בולט אז לבלילת השוקולד להוסיף שליש מכמות הווניל ולא חצי כמו שמצוין במתכון.
  • להטיח מספר פעמים את התבנית לשחרור בועות לאפות 45 דקות על 175 מעלות.
  • להוריד את הטמפרטורה ל 150 לעוד 15 דקות לכבות תנור.
  • להשאיר עוד 10 דקות עם דלת מעט פתוחה לבדוק עם קיסם שנאפתה היא תהיה טיפה רוטטת באמצע שזה בסדר להוציא ולקרר לגמרי.

להכנת הגנאש:

  • לחמם את השמנת על להבה בינונית עד לכמעט רתיחה ( לא להביא לרתיחה) כשתיראו בועות מסביב לדפנות תורידו מהאש.
  • לשפוך פנימה את השוקולד ולטרוף עד לקבלת מירקם חלק ומבריק.
  • להוסיף את הרום ולערבב שוב לתת להתקרר מעט ואז לשפוך מעל העוגה באופן שווה.

הערות וטיפים

אם רוצים ספירלה יותר דומיננטית אז לקקאו להוסיף רק שליש מבלילת וניל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד עסיסית

במה אפשר להחליף את היוגורט?
אפשר להחליף את היוגורט עם קרם קוקוס או שמנת חמוצה, יוגורט יווני או אקטיביה.
ממיסים את השמן קוקוס או משתמשים בו כמו חמאה?
השמן קוקוס שיש לנו פה הוא נוזלי אך את יכולה להמיס אותו מעט רק שיהיה אפשר לערבב אותו עם שאר המרכיבים , לא להוסיף אותו חם.
איזה יוגורט?
אפשר להשתמש ביוגורט אקטיבה או משהו שדומה למירקם שלו.
אפשר מיץ תפוזים במקום היוגורט?
מיץ תפוזים יכול להיות נהדר גם, רק את הכמות להוריד ל כוס ורבע ואם צריך מעט יותר אז להוסיף עוד כף או 2.
מתי להשתמש בחצי מקל הווניל?
להשתמש בו כאשר מוסיפים את היוגורט.
עוגת שוקולד עסיסית ומושקעת
צילום: שולי אסולין קראסין

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?