עוגותמתכונים לשבועותעוגות גבינה

עוגת גבינה גבוהה ואוורירית

עוגת הגבינה הכי מוצלחת שיש! פשוט שלמות: גבוהה ואוורירית במיוחד . מתכון שהורכב לאט ועם הרבה ניסיון . עוגת גבינה טעימה שובה כל לב , מתחבבת על כל טועם. תוך שבוע מכינים שוב! בתיאבון!

 

מתכון באדיבות: שני קדר כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה גבוהה ואוורירית

מצרכים 

750 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת שמנת

6 ביצים XL

כף וחצי תמצית וניל איכותית עדיף מחית וניל עם הגרגירים 

גרידת לימון מלימון וחצי

1 כוס סוכר (לחלבונים)

1 ורבע סוכר לבלילה 

2 כפות קורנפלור

3 כפות קמח טפיוקה (נמצא בחנויות טבע)

2 כפות קמח 

2 כפות אינסטנט פודינג וניל 

3/4 כוס חלב

50 גרם חמאה מומסת 

לשים לב:

* גבינה בטמפ, החדר ( שעתיים לפחות מחוץ במקרר)

* תבנית עם מים רותחים בתחתית לאדים

* לשמור על טמפ התנור ובמידה והעוגה משחימה יותר מדי לשים מעליה נייר אפייה 

* קמח טפיוקה שומר על הנוזלים של הגבינה שהתחתית לא תהיה רטובה לגמרי אחרי יום 

* מתכון לבצק פריך יש באינטרנט המון , אפשר גם לוטוס מרוסק עם חמאה או אוראו , יש המון תחתיות שאפשר.

* כמובן  אפייה לפני ששמים בלילה.


אופן הכנה 

מפרידים ביצים , את החלבון שמים בקערה של המיקסר.

את הצהובים שמים בקערה נפרדת  גדולה.

בקערה עם הצהובים , מכניסים את הגבינה , 3/4 סוכר , גרידת לימון , והוניל . מערבבים עם מטרפה.

אח”כ מוסיפים את היבשים ( קמח+קורנפלור+טפיוקה)

לאחר מכן מוסיפים את החלב

אז המסה מתאחדת  , בסוף מוסיפים את החמאה המומסת באיטיות.

מתחילים להקציף את החלבונים יחד עם כוס הסוכר שנותרה , מקציפים עד שנהיה עננים לבנים ,שהקצף לא יהיה חזק מדי . לאחר מכן מקפלים לתערובת שבקערה בעדינות.

  • העוגה מתאימה ל-2 עוגות קוטר 18 קובה 6.5 ולעוד אחת קטנה גודל 15 גובה 5

משמנים את הרינג עם חמאה רכה ומצפים אותה בסוכר , זה עוזר לעוגה לעלות ולא ליפול אחרי שהיא עולה!

חותכים נייר אפייה בצורת עיגול , מניחים את הבצק הפריך האפוי בפנים וסוגרים הכל עם נייר כסף מסביב . בשביל להיות בטוחים שהמים לא יחדרו , יש לעטוף גם בניילון נצמד. מכניסים לתנור את העוגות בתבנית עמוקה וממלאים אמבט מים חיים בתבנית עצמה.

אפייה:

מחממים תנור ל230 מעלות עם  תבנית מים בתחתית מכניסים את העוגה לתנור ל10-12 דקות , ומוציאים אותה ומנמיכים את התנור ל180-170 מעלות ואופים עוד 50 דקות.

שאלות ותשובות

שאלה: ובאיזה תבנית השתמשת?
תשובה: תבנית 26

שאלה: אם משתמשים בביצים L. כמה צריך לשים?
תשובה: יש טבלה למדידה באינטרנט של ביצים . ביצה של xl שוקלת 70 גרם בערך יש לבדוק את ההבדל ולהוסיף אולי 2 ביצים יותר

שאלה: באיזו כוס להשתמש?
תשובה: כוס רגילה חד פעמי קר

שאלה: חייב טפיוקה או שלא כזה חשוב?
תשובה: מומלץ להשתמש בגבינת שמנת של גד או של פראוס או פילדלפיה , עם הכי הרבה אחוזי שומן כדי שתהיה יציבה. וכן הרצח טפיוקה מאוד חשוב אפשר לעשות במקום עם קורנפלור אבל היא תהיה פחות יציבה ותשחרר יותר נוזלים

שאלה:אפשר לאפות אותה ללא תחתית?
תשובה: מועדף שלא כי אז היא לא תהיה יציבה

שאלה: אפשר לשים חצי מהכמות סוכר?
תשובה: כמות הסוכר זה ל3 עוגות , כתוב במתכון

שאלה:מה הכוונה 1 ורבע סוכר לבלילה?
תשובה: כוס אחת סוכר לבלילה וכוס אחת לחלבונים

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה גבוהה ואוורירית

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker