מתכון באדיבות: אילנה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שמרים שוקולד פרווה
מצרכים
לבצק: 1 קילו קמח, 3/4 כוס סוכר, 2 סוכר וניל, 3/4 כוס שמן, 3 ביצים, 2 כפות שמרים, 1 שקית אבקת אפיה, 2 כוסות מים פושרים
המילוי; 10 כפות סוכר, 1 סוכר וניל, כפית תמצית וניל, כפית תמצית רום, 6 כפות קקאו ו- 5 כפות שוקולית, כפית קינמון.
סירופ לזיגוג; חצי כוס סוכר, 3/4 כוס מים, מיץ מחצי לימון וכפית תמצית וניל
אופן הכנה
הבצק : את המים להוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק רך וגמיש. ללוש היטב. למרוח את הבצק במעט שמן, לכסות בניילון ומעל מגבת. להתפיח כשעה וחצי, להוריד נפח ולהתפיח עוד חצי שעה. לחלק ל -4 חלקים.
לרדד כל חלק לעלה דק, למרוח מילוי שוקולד ולגלגל לרולדה ואז לסובב משני הצדדים שיווצר בורג ולהניח בתבנית. כל שתי רולדות בתבנית אחת. להתפיח שעה ורבע. למרוח ביצה ולאפות ב 180 מעלות כ -30 -35 דקות או פשוט לבדוק אם הצד התחתון קיבל צבע שחום. לא לייבש.
המילוי: לשים את המצרכים יחד , להוסיף שמן עד שנוצרת משחה רכה כך שיהיה קל למרוח.
סירופ לזיגוג: לבשל חצי שעה ולמרוח על העוגה לאחר האפיה בעודה חמה. בהצלחה.
שאלות ותשובות
שאלה: מה הברק הזה סוכר עם מים רותחים ולמרוח ?
תשובה: זה מבריק כי לפני שמכניסים לאפיה מורחים ביצה וכשיצאה מהתנור מורחים סירופ.
שאלה: בתבנית עגולה חד פעמי רק 2 רולדות?
תשובה: זה קילו בצק שמחלקים ל-4 חלקים. כל חלק מרדדים ומכינים לרולדה ומסובבים אותה סביב עצמה לבורג. ברגע שמסובבים הרולדה מתארכת לכן זה נראה הרבה. בכל תבנית שמים 2 רולדות.
שאלה: אם אני רוצה להכין את העוגה בשתי תבניות מלבניות רגילות, האם עדיין צריך קג קמח?
תשובה: אם מדובר בתבניות מאורכות לאינגליש קייק אז חצי קילו יספיק , בעצם לעשות חצי מהכמויות של הרכיבים.
שאלה: למה גם שמרים וגם אבקת אפיה?
תשובה: התוספת של אבקת האפיה שומרת על רכות הבצק והבצק תופח יפה.
שאלה: באיזה כוס משתמשים בכמיות?
תשובה: כוס זכוכית רגילה עם ידית של תה.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!