Advertisements
| | |

עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית

עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות! 
בהשראת: גלית אלימלך
ציון 4.47 על ידי 56 דירוגים
עוגת שקדים בחושה
Advertisements

עוגת שקדים בחושה – סוף השבוע באופק ואם בא לכם משהו מתוק וטעים בקלי קלות, אז הגעתם למקום הנכון.

עוגה בחושה עסיסית ומפנקת עם שקדים טחונים, מתכון קלי קלות שאין צורך לשבור את הראש מולו.

עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!

עוגת שקדים בחושה
צילום: גלית אלימלך

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שקדים בחושה

עוגת שקדים בחושה מהממת אוורירית

עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות! 
ציון 4.47 על ידי 56 דירוגים
לדרג
באדיבות: גלית אלימלך

ציוד

תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24
Advertisements

המצרכים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 4 כפות אינסטנט וניל
  • ½ כוס שקדים טחונים (אפשר קוקוס במקום)
  • ¼ כוס שמן
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס מי סודה
Advertisements

אופן ההכנה

  • נשים בקערה את הקמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית.
  • בקערה נפרדת נערבב ידנית גם את השמן, ביצים, תמצית וניל, סוכר וניל ומי סודה ונוסיף לקערה הראשונה.
  • נחמם תנור ל 170-180 מעלות למשך 30 דקות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש.
Advertisements

הערות וטיפים

חשוב מאוד! להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת שקדים בחושה

מה זה מי סודה? חייבים?
הכוונה לסודה, מים עם גז. הבועות עוזרות לאוורר את הבצק. לא חייבים אבל מי סודה עושים את העוגה יותר אוורירית ורכה.
חייב פודינג? אפשר להחליף במצרך אחר?
החלפת קורנפלור (מעורבב עם קצת אבקת סוכר וסוכר וניל בשביל הטעם) מתאים כל עוד יש חימום, ובמקרה של עוגה בחושה יש חימום. החימום נדרש כי קורנפלור הוא לא אינסטנט אלא צריך לעבור עיבוד בחום. בקיצור בהחלט מתאים במקום פודינג. מה שטוב בפודינג או קורנפלור (ובמקרה ממש חירום אפשר גם עמילן תפוח אדמה) הוא הרכות שהעמילן נותן לעוגה.
הרטבת את העוגה אחרי שנאפתה?
לא, אין צורך בכך.
הלימון מוסיף או גורע את טעמו של הנס קפה?
מוסיף מאוד.
עוגת שקדים בחושה
צילום: גלית אלימלך

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

 

 

 

Advertisements

Similar Posts

85 Comments

  1. הכנתי את העוגה, יצאה נפולה וכבדה, כאילו לא התבשלה מבפנים. עשיתי לפי ההוראות בדיוק. אולי רק את העירבוב בסוף עשיתי עם מיקסר ולא ידנית.

    1. היי דנה,
      נסי בפעם הבאה לטרוף את הביצים ואז להוסיף את שאר המרכיבים של הקערה הנפרדת.
      אם אפית הפעם ב180 מעלות, נסי בפעם הבאה לאפות ב170.
      בהצלחה!

  2. 5 stars
    היי
    הכנתי עם החמוציות ויצא פשוט מעלף😋😋 זו עוגה שצריך להחביא אם לא היא תתחסל מהר😅😅

  3. 5 stars
    נהדר! יוצא טעים גם אם שמים קוקוס וגם שקדים!
    אם מכינים קפה נמס מגורד בכוס ואז מוסיפים אותו לקערת ה"רטובים" יוצא מושלם!
    סימנתי בכוכב ושמרתי.
    100000 כוכבים מתוך 10!
    אבל בגלל שחייבים לשים גם סוכר וגם סוקר ווניל יוצא קצת מתוק מידי לטעמי
    עוגה מצוינת.

    1. היי רבקה,
      כיף מאוד לדעת שנהנית מהעוגה ותודה רבה ששיתפת אותנו בחוויה שלך 🙂

  4. 5 stars
    עוגה נהדרת, אוורירית בטירוף, הכנתי פעם עם קוקוס ופעם עם שקדים, הקוקוס יותר מודגש בשקדים הוספתי כפית תמצית שקדים כדי להגיע לטעם שקדי/ מרציפני ניסיתי פעמים רבות עוגות שקדים, אך עדיין לא הגעתי לטעם המרציפני, מה הסיבה? אשמח למתכון, תודה

    1. היי חגית,
      שמחים שאת נהנית מהעוגה 🙂
      אפשר להמיר את הקמח התופח בקמח שקדים + אבקת אפייה (3/4 כפית על כל כוס קמח).
      בהצלחה 🙂

  5. האם אפשר סודה בטעם לימון, ואם אוותר על הנס קפה זה ייגרע מטעמה של העוגה? כמו כן מעדיפה להקציף את הביצים עם הסוכר ואח"כ את הנוזלים ובסוף הקמח, האם אפשרי בעוגה זו, תודה

    1. היי חגית,
      נשמח לענות:
      1. אפשר סודה בטעם לימון.
      2. לא קריטי הנס קפה.
      3. אפשרי בהחלט.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רחל,
      באופן כללי, מומלץ להשאיר עוגות לקירור בתנור בתום האפייה. עם זאת, אם העוגה נפלה ממש, ייתכן שהיתה צריכה עוד זמן אפייה.
      האם היא היתה רכה מאוד במרכז?

  6. הכנתי עכשיו ויצאה נורא ואיום. נמוכה.דחוסה ועוד שדרגתי בהוספת אגוזי מלך גרוסים 1/2 כוסות..
    לדעתי 1 כוסות מי סודה הרס את המרקם. היה מספיק חצי כוסות, בקיצור מעניין איך יצאה לך ככ יפה

    1. היי כנרת,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה. לדעתנו, כנראה שהיתה פה בחישת יתר שלמעשה הורסת את המרקם האוורירי של העוגה. כדאי לבחוש כמה שפחות.
      לגבי האגוזים, לא הבנו אם מדובר בחצי כוס או כוס וחצי.
      נשמח לשמוע ממך 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements