סוף השבוע באופק ואם בא לכם משהו מתוק וטעים בקלי קלות, אז הגעתם למקום הנכון. עוגה בחושה עסיסית ומפנקת עם שקדים טחונים, מתכון קלי קלות שאין צורך לשבור את הראש מולו. עוגה בחושה מתאימה לכל מצב רוח, חשק קולינרי וזמן ביום. חובה לנסות!
מתכון באדיבות: גלית אלימלך – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שקדים בחושה

מצרכים 

כוס קמח תופח
4 כפות איסטנג וניל
חצי כוס שקדים טחונים (אפשר קוקוס במקום)
1/4 כוס שמן
3/4 סוכר
כפית נס קפה
כפית גרידת לימון
3 ביצים
כפית תמצית וניל
1 סוכר וניל
כוס מי סודה


אופן הכנה 

  • נוסיף לקערה את הקמח, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית
  • כעת בקערה נפרדת נערבב ידנית גם את השמן, ביצים, תמצית וניל, סוכר וניל ונוסיף לקערה הראשונה
  • חשוב מאוד! להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית)
  • נחמם תנור ל 170-180 מעלות למשך 30 דקות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: לאיזה תבנית מתאימה כמות המצרכים הזו?
תשובה: תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24.

שאלה: מזה מי סודה? חייבים?
תשובה: הכוונה לסודה, מים עם גז. הבועות עוזרות לאוורר את הבצק. לא חייבים אבל מי סודה עושים את העוגה יותר אוורירית ורכה.

שאלה: חייב פודינג? אפשר להחליף במצרך אחר?
תשובה:  החלפת קורנפלור (מעורבב עם קצת אבקת סוכר וסוכר וניל בשביל הטעם) מתאים כל עוד יש חימום, ובמקרה של עוגה בחושה יש חימום. החימום נדרש כי קורנפלור הוא לא אינסטנט אלא צריך לעבור עיבוד בחום. בקיצור בהחלט מתאים במקום פודינג. מה שטוב בפודינג או קורנפלור (ובמקרה ממש חירום אפשר גם עמילן תפוח אדמה) הוא הרכות שהעמילן נותן לעוגה.

שאלה: הרטבת את העוגה אחרי שנאפתה?
תשובה: לא, אין צורך בכך.

שאלה: הלימון מוסיף או גורע את טעמו של הנס קפה?
תשובה:  מוסיף מאוד.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת שקדים בחושה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!