מתכון: עוגת שקדים בחושה
מצרכים
כוס קמח תופח
4 כפות איסטננט וניל
חצי כוס שקדים טחונים (אפשר קוקוס במקום)
1/4 כוס שמן
3/4 סוכר
כפית נס קפה
כפית גרידת לימון
3 ביצים
כפית תמצית וניל
1 סוכר וניל
כוס מי סודה
אופן הכנה
- נוסיף לקערה את הקמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית
- כעת בקערה נפרדת נערבב ידנית גם את השמן, ביצים, תמצית וניל, סוכר וניל ונוסיף לקערה הראשונה
- חשוב מאוד! להוסיף כוס מי סודה בהדרגה ולערבב (זה גורם לעוגה להיות אוורירית)
- נחמם תנור ל 170-180 מעלות למשך 30 דקות עד שקיסם שנועצים יוצא יבש. בתיאבון!
שאלות ותשובות
שאלה: לאיזה תבנית מתאימה כמות המצרכים הזו?
תשובה: תבנית עגולה בינונית בקוטר 22/24.
שאלה: מזה מי סודה? חייבים?
תשובה: הכוונה לסודה, מים עם גז. הבועות עוזרות לאוורר את הבצק. לא חייבים אבל מי סודה עושים את העוגה יותר אוורירית ורכה.
שאלה: חייב פודינג? אפשר להחליף במצרך אחר?
תשובה: החלפת קורנפלור (מעורבב עם קצת אבקת סוכר וסוכר וניל בשביל הטעם) מתאים כל עוד יש חימום, ובמקרה של עוגה בחושה יש חימום. החימום נדרש כי קורנפלור הוא לא אינסטנט אלא צריך לעבור עיבוד בחום. בקיצור בהחלט מתאים במקום פודינג. מה שטוב בפודינג או קורנפלור (ובמקרה ממש חירום אפשר גם עמילן תפוח אדמה) הוא הרכות שהעמילן נותן לעוגה.
שאלה: הרטבת את העוגה אחרי שנאפתה?
תשובה: לא, אין צורך בכך.
שאלה: הלימון מוסיף או גורע את טעמו של הנס קפה?
תשובה: מוסיף מאוד.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
היי מתי מוסיפים את האינסטנד פודינג?
בשלב הראשון במתכון נוסיף לקערה את הקמח, אינסטנט, שקדים, סוכר, נס קפה וגרידת לימון, ונערבב את הכל ידנית
מה גודל כוס?
כוס מידה אוניברסלית
האם ניתן להחליף את מי הסודר באבקת סודה לשתיה? אם כן, כמה לשים? כפית?
2 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתייה על כל כוס מים. בהצלחה!