מתכון באדיבות: הלי הופמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה אפויה נדירה
מצרכים
תבנית בקוטר 26/28
לבסיס:
330 גרם ביסקוויט פתיבר טחון
100 גרם חמאה מומסת
מילוי : 700 גרם גבינת שמנת נפוליאון 25%
300 גרם גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
5 ביצים
2 כפות מיץ לימון סחוט
וגרידת לימון ( לפי הטעם)
ציפוי:
600 גרם גבינת שמנת חמוצה
1/4 כוס סוכר
גרידת לימון לפי הטעם
לעיטור:
100 גרם פתי בר לוטוס טחון דק
30 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה
הבסיס: מערבבים הכל ולאחר שמשנים את התבנית יש לשטח את הבסיס על התבנית ולהכניס למקפיא לשעה
המילוי: לערבב במיקסר את כל הבלילה לפי סדר המוצרים הרשומים עד אשר התערובת אחידה ,לחמם תנור ל-170 מעלות , להכניס תבנית עם מים רותחים לתחתית התנור , לשפוך את המילוי על התבנית עם הבסיס ולהכניס לתנור לשעה לפחות עד שרואים שהשוליים אפויים
ציפוי: לאחר שעה שהעוגה בתנור יש להוציא למרוח את הציפוי ולשטח עם פלטה ולהכניס לתנור לעוד 15 דקות
להוציא את העוגה , לקרר אותה , להכניס למקרר ל24 שעות לפחות
לעיטור: 100 גרם פתי בר לוטוס טחון דק עם 30 גרם חמאה מומסת לערבב ולשפוך מלמעלה/ לחילופין ניתן כל עיטור שבא לכם
שאלות ותשובות
שאלה: צריך להקציף את הביצים?
תשובה: צריך להקציף את כל מרכיבי המילוי לפי הסדר הרשום עד אשר הכל הופך לאחיד.
שאלה: לא מפרידים ביצים?
תשובה: לא, הביצים מוקפצות שלמות.
שאלה: אפשר להכין את העוגה בתבנית 26?
תשובה: כן בטח, היא תצא יותר גבוה פשוט.
שאלה: לא צריך להוסיף קמח או קורנפלור?
תשובה: לא צריך, ובגלל זה המתכון מתאים לאלה שצורכים ללא גלוטן.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה ונימוחה | בלי תבנית מים!
- מתכון: עוגת גבינה בחושה לימונית
- מתכון: עוגת גבינה פירורים פשוטה ומתוקה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!