| | |

לחמניות ביתיות פריכות וטעימות

לחמניות רכות וטעימות, גם פריכות מבחוץ וגם אווריריות ועדינות מבפנים. לחמניות לבית הספר!
בהשראת: רות דנינו
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לחמניות ביתיות פריכות וטעימות

מתכון לחמניות ביתיות וקלות להכנה – לחמניות רכות וטעימות,

גם פריכות מבחוץ וגם אווריריות ועדינות מבפנים. לחמניות לבית הספר, לארוחת שבת,

או סתם לנגב כשבא לך משהו לנשנש, נסו פעם ובקרוב תתחילו להכין כל שבוע!

לחמניות ביתיות פריכות וטעימות
צילום: רות דנינו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

לחמניות ביתיות פריכות וטעימות

לחמניות ביתיות פריכות וטעימות

לחמניות רכות וטעימות, גם פריכות מבחוץ וגם אווריריות ועדינות מבפנים. לחמניות לבית הספר!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: רות דנינו

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר חום (מי שרוצה מתוק שיוסיף סוכר)
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • ½ 2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  • ללוש היטב ולהתפיח כחצי שעה בקיץ.
  • לאחר מכן ללוש שוב לישה קצרה - ליצור כדורים בגודל של כדור טניס להניח להתפחה של עוד חצי שעה.
  • למרוח ביצה ולפזר שומשום.
  • אופים ב 200 מעלות 20 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות ביתיות 

איך זה נשמר??מבחינת טריות?
במקפיא בשקית כפולה.
הביצה נכנסת לבצק?
אחת לבצק ואחת למריחה.
אפשר להשתמש בקילו של קמח מחיטה מלאה או שיפון ולא קמח לבן?
כן, אפשר חצי קמח וחצי קמח מלא, אך צריך להוסיף קצת נוזלים. ל 100% קמח מלא, הן יהיו כבדות יותר. פשוט להוסיף מים עד שהבצק יהיה דביק ורך. זה הסוד לקמח מלא. בצק דביק מאוד.
הלישה הקצרה זה לאחר תפיחה של חצי שעה או רבע שעה?
ביחד שעה תפיחה – חצי שעה בקערה וחצי שעה ככדורים בתבנית.
לחמניות ביתיות פריכות וטעימות
צילום: רות דנינו

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
לחמניות ביתיות פריכות

נפתח החשק לפחמימה? נפתח התיאבון לעוד?
פיצה מהירה, איטלקית או שדווקא בורקס נוסטלגי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

אהבתם? עוד מתכוני מאפים ולחמים הכי מושלמים שיש – עכשיו באתר!

 

מקור: רות דנינו

 

 

 

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?