מאפים ולחמים

לחמניות ביתיות פריכות וטעימות

מתכון לחמניות ביתיות וקלות להכנה – לחמניות רכות וטעימות, גם פריכות מבחוץ וגם אווריריות ועדינות מבפנים. לחמניות לבית הספר, לארוחת שבת, או סתם לנגב כשבא לך משהו לנשנש, נסו פעם ובקרוב תתחילו להכין כל שבוע!
מתכון באדיבות: רות דנינו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחמניות ביתיות פריכות וטעימות

מצרכים 

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
ביצה 1
2 כפות סוכר חום (מי שרוצה מתוק תוסיף סוכר)
חצי כוס שמן
כף מלח
שתיים וחצי כוסות מים פושרים


אופן הכנה 

ללוש היטב ולהתפיח כחצי שעה בקיץ
אחרי רבע. שעה ללוש שוב..לישה קצרה…
ליצור כדורים בגודל של כדור טניס להניח להתפחה של עוד חצי שעה… למרוח ביצה ולפזר שומשום… אופים ב 200 מעלות 20 דקות… מקילו יוצאות 24 לחמניות בינוניות/

שאלות ותשובות

שאלה: עם איזה כוס מדידה?
תשובה: כוס חד פעמית קרה

שאלה: איך זה נשמר??מבחינת טריות?
תשובה: במקפיא בשקית כפולה

שאלה: הביצה נכנסת לבצק?
תשובה: אחת לבצק… ואחת למריחה

שאלה: אפשר להשתמש בקילו של קמח מחיטה מלאה או שיפון ולא קמח לבן?
תשובה: כן.

שאלה: אפשר עם קמח מלא במקום קמח לבן ?
תשובה: כן, אפשר חצי קמח וחצי קמח מלא, אך צריך להוסיף קצת נוזלים. ל 100% קמח מלא, הן יהיו כבדות יותר. פשוט להוסיף מים עד שהבצק יהיה דביק ורך. זה הסוד לקמח מלא. בצק דביק מאוד.

שאלה: הלישה הקצרה זה לאחר תפיחה של חצי שעה או רבע שעה?
תשובה: ביחד שעה תפיחה… חצי שעה בקערה… וחצי שעה ככדורים בתבנית.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close