Advertisements
| | | | |

רוגלך ביתי

מתכון לרוגלך שוקולד מושלמים ומפנקים! הדרך האולטימטיבית לפתוח את הבוקר שלכם קצת אחרת, בוקר מפנק יותר ומחייך יותר! מתכון קלי קלות והתוצאה נהדרת ושוקולדית!
בהשראת: כרמית בן עיון
ציון 4.57 על ידי 16 דירוגים
רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
Advertisements

רוגלך ביתי של כרמית – אלפים אימצו ועכשיו תורכם! מתכון לרוגלך שוקולד מושלמים מהאגדות!

אי אפשר להיכנס למאפייה ולהתעלם מנוכחות הרוגלך ששוכבים להם בסדר מופתי על התבנית ומעלים ניחוחות שעושים חשק לטרוף אותם בו ברגע! אבל קשה יותר להתעלם מאותו המאפה בדיוק, שנאפה בבית עם הרבה יותר השקעה באיכות הרכיבים ותמיד, אבל תמיד עם הרבה יותר אהבה!

אז לכל מי שאוהב לפתוח את היום שלו עם חיוך ולכל מי שאוהב להתפנק – המתכון הזה יעשה עבורכם את העבודה ויחייך לכם את כל היום! מתכון קל ביותר בהכנה שלו והתוצאה נהדרת ושוקולדית!

ספר המתכונים של כרמית בן עיון  

רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
צילום: כרמית בן עיון

Advertisements

למה באמת כדאי לכם: רוגלך

    • הכי טעימים שיש: שמנמנים, רכים וגדושים בשוקולד איכותי!
    • קלים כל כך להכנה שזה מצחיק!
    • אין דרך מפנקת יותר לפתוח את היום!
    • אפשר להקפיא ולהוציא בכל רגע שמתחשק!

שורה תחתונה: קלוּת ההכנה, הריח, המראה, הטעם – פשוט פינוק גדול המגיע בביסים קטנים ומלאים בשוקולד!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
צילום: כרמית בן עיון
רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
צילום: כרמית בן עיון
רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
צילום: כרמית בן עיון
רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
צילום: כרמית בן עיון
רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
צילום: כרמית בן עיון
רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
צילום: כרמית בן עיון

אז איך מכינים? צפו עכשיו בסרטונים

 

רוגלך ביתי (סרטון הכנה)

רוגלך ביתי

מתכון לרוגלך שוקולד מושלמים ומפנקים! הדרך האולטימטיבית לפתוח את הבוקר שלכם קצת אחרת, בוקר מפנק יותר ומחייך יותר! מתכון קלי קלות והתוצאה נהדרת ושוקולדית!
ציון 4.57 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: כרמית בן עיון

ציוד

כוס מידה: חד פעמי שתיה קרה
Advertisements

המצרכים

בצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח (לא גדושה)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים (ואם לשים בידיים - כוס וחצי מים ומוסיפים קצת לפי הצורך)

מילוי:

  • 3 כפות קקאו (גדושות)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית נס קפה (גדושה )
  • כוס שמן

סירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות מים
  • ½ לימון (סחוט)
Advertisements

אופן ההכנה

בצק:

  • מערבבים את המצרכים לבצק היטב, אפשר במיקסר בערך 10 דקות - הבצק יוצא רך ונעים.
  • אם הבצק קצת דביק תוסיפו קמח , אפילו כוס קמח, הכל בסדר.
  • מכסים ומתפיחים בערך 40 דקות.

סירופ:

  • בזמן שהבצק תופח מתחילים להכין את הסירופ לזיגוג.
  • מבשלים בסיר קטן על אש קטנה את הסוכר והמים, להוסיף מיץ מחצי לימון.
  • מבשלים עד להסמכה של הסירופ - שלא יהיה דליל מדי (הלימון מונע התגבשות של הסוכר אחרי ההברשה).
  • את הסירופ יש למרוח על הרוגלעך באותה שניה שהם יוצאים מהתנור אחרי אפיה.
  • חייב לזגג אותם כשהם חמים חמים. לעומת זאת הסירופ לא חייב להיות רותח.
  • אם הסירופ מוכן לפני שהרוגלך אפויים אז לכבות את האש וכמה דקות לפני שהרוגלך יוצאים מהתנור לחמם שוב את הסיר עם הסירופ שיהיה נוח לזיגוג.

מילוי:

  • מערבבים את המצרכים למילוי היטב.
  • אם יש צורך מוסיפים עוד שמן עד שזה נהיה עיסה נוחה למריחה.

אופן ההכנה:

  • עכשיו כשהכל מוכן אפשר לחזור לבצק, ולחתוך אותו ל - 2 חלקים שווים.
  • ניתן לחלק ל - 3 חלקים, ואז מקבלים עוד 20 רוגלך יותר קטנים פשוט.
  • לגלגל אותם לעיגולים חמודים ולרדד מעט, לעיגול בעובי של בערך סנטימטר וחצי, לא פחות!
  • מורחים את 2 העיגולים במילוי הקקאו שהכנו מראש.
  • המילוי יתחלק שווה בשווה אם נמזוג כף לעיגול הימני וכף לעיגול השמאלי עד שהמילוי יגמר בקערית.
  • מורחים יפה יפה על כל העיגול, משאירים שוליים ריקים של חצי סנטימטר.
  • מתחילים לאסוף את השוליים של הבצק, לכל עיגול בנפרד, פשוט אוספים את כל השוליים למרכז תוך כדי שמצמידים את כל הקצוות עד שנוצר לנו עיגול סגור שממולא בקקאו. לוודא שאין נזילות ולהפוך כשהתפר למטה, על משטח מקומח מעט.
  • עושים את אותו דבר גם לעיגול השני, ומניחים להם לנוח לחצי שעה בערך.
  • עכשיו בעדינות רבה לוקחים עיגול אחד על משטח גדול מקומח ומתחילים לרדד בעדינות עם מערוך, הכי דק שאפשר.
  • גם אם נוזל קצת מהמילוי החוצה לא קורה כלום, העיקר לרדד את זה לדקיקות מרבית.
  • לוקחים גלגלת פיצה וחותכים את העיגול לרבעים.
  • אחר כך כל רבע חותכים ל - 5 או - 6 משולשים ארוכים וצרים.
  • מתחילים לגלגל לרוגלך מהקצה החיצוני כלפי פנים.
  • מניחים את הרוגלך המהמם על תבנית עם נייר אפיה כאשר השפיץ למטה שלא יברח באפיה.
  • מניחים להתפחה חצי שעה בערך.
  • מברישים בעדינות בביצה.
  • אופים בחום של 200 מעלות 20 דקות ומוציאים.
  • מיד מיד מורחים את זיגוג הסירופ סוכר.
Advertisements

הערות וטיפים

טיפ קטן:  כשמקפיאים את הרוגלך בפריזר, מוציאים כמה בבוקר , שמים בשקית סנדוויץ', קושרים ומניחים בתוך הרכב ליד החלון איפה שיש הכי הרבה שמש.. אחרי 20 דקות כאלה ( בדרך לעבודה או משהו ) זה כל כך נמס ורך ומשגע את החושים כאילו יצא הרגע מהתנור… 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: רוגלך ביתי

מה אפשר לשים במקום המילוי?
אפשר למרוח לוטוס ולשבור בפנים עוגיות לוטוס גם טעים.
כשמורחים אחד סוגרים עליו עם עיגול אחר ומרדדים?
פותחים לעיגול מורחים מהמלית צובטים את כל הקצוות והופכים. לא צריך לחבר בין שתי העיגולים.
הכנתי לפי המתכון אבל אני מעדיפה שהמילוי יהיה יותר עשיר שוקולדי ומתוק… יש רעיון איך?
את יכולה לבשל את המילוי קצת ופשוט תוסיפי איזה ממרח שוקולד שאתם אוהבים.. חמאה אגוזים … הכל הולך.
היי כרמית צריך להכניס את הקרואסונים שהתנור כבר ב – 200 מעלות או צריך קודם להכניס ולתת לזה להגיע בהדרגה ל – 200?
קודם לחמם את התנור ואז להכניס אותם.

 


הבמה כולה שלכם:
רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
צילום: בוסמת מעיין דמתי

"יצא מושלם! תודה כרמית על המתכון!"
בוסמת מעיין דמתי

רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
צילום: אביטל קלוזנר

"תודה כרמית! יצאו מעולה! בעלי בגן עדן!!!"
אביטל קלוזנר

רוגלך ביתי (סרטון הכנה)
צילום: אווה קורקוס

"גם אני הכנתי ויצא יפה וטעים!!!"
אווה קורקוס

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Carmit Ben Ayun Rozilyo | Liel Revivo

Advertisements

Similar Posts

14 Comments

  1. 5 stars
    הרוגלה הכי טעים בעולם!!
    הכנתי כבר מלא פעמים וזה מתחסל בשניות!!!
    הרבה יותר טעים מהחנות!

    1. היי הודיה,
      זה לא בדיוק בצק של קרואסון קלאסי, אבל זה ייצא קרואסון שמרים.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements