רוגלך של כרמית שרץ כבר המון זמן ברשת, אלפים אימצו ועכשיו תורכם. מתכון לרוגלך שוקולד מושלמים מהאגדות. אל תלחצו, מתכון קלי קלות והתוצאה נהדרת ושוקולדית, בספק אם מישהו יוכל לעמוד בריחות האלה, תוך שבוע אתם מכינים שוב.. בדוק!

 

 

 

מתכון באדיבות: ליאל רביבו וכרמית בן עיון – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: רוגלך ביתי

מצרכים 

המצרכים לבצק:
חצי קילו קמח= כמעט 5 כוסות חד פעמי שתיה קרה
כף שמרים יבשים
כפית מלח – לא גדושה
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 ביצה
רבע כוס שמן
אם לשים בידיים – כוס וחצי מים ומוסיפים קצת לפי הצורך
אם לשים במיקסר – כוס מים פושרים ולהוסיף אם יש צורך

המצרכים למילוי של הרוגלך:
בצלחת עמוקה מעט :
3 כפות גדושות מאוד של קקאו משובח
כוס סוכר חד פעמית
כפית גדושה נס קפה
שליש כוס שמן


אופן הכנת הבצק 

 

 

  • מערבבים את המצרכים לבצק היטב, אפשר במיקסר בערך 10 דקות, הבצק יוצא רך ונעים, מכסים ומתפיחים בערך 40 דקות.
  • אם הבצק קצת דביק תוסיפו קמח , אפילו כוס קמח, הכל בסדר.
  • בזמן שהבצק תופח מתחילים להכין את הסירופ לזיגוג- מבשלים בסיר קטן על אש קטנה כוס סוכר ו2 כוסות מים ,להוסיף מיץ מחצי לימון, מבשלים עד להסמכה של הסירופ. שלא יהיה דליל מדי. (הלימון מונע התגבשות של הסוכר אחרי ההברשה)
  • את הסירופ יש למרוח על הרוגעלך באותה שניה שהם יוצאים מהתנור אחרי אפיה. חייב לזגג אותם כשהם חמים חמים. לעומת זאת הסירופ לא חייב להיות רותח.
  • אם הסירופ מוכן לפני שהרוגלך אפויים, אז לכבות את האש ואז כמה דקות לפני שהרוגלך יוצאים מהתנור לחמם שוב את הסיר עם הסירופ שיהיה נוח לזיגוג.

אופן הכנת המילוי:

 

 

  • מערבבים את המצרכים למילוי היטב , אם יש צורך אז מוסיפים עוד שמן עד שזה נהיה עיסה נוחה למריחה והכל אחיד.
  • עכשיו כשהכל מוכן אפשר לחזור לבצק, ולחתוך אותו ל2 חלקים שווים.
  • ניתן לחלק ל3 חלקים, ואז מקבלים עוד 20 רוגלך יותר קטנים פשוט
  • לגלגל אותם לעיגולים חמודים ולרדד מעט, לעיגול בעובי של בערך סנטימטר וחצי, לא פחות !
  • מורחים את 2 העיגולים במילוי הקקאו שהכנו מראש, המילוי יתחלק שווה בשווה אם נמזוג כף לעיגול הימני וכף לעיגול השמאלי עד שהמילוי יגמר בקערית ..
  • מורחים יפה יפה על כל העיגול, משאירים שוליים ריקים של חצי סנטימטר.
  • מתחילים לאסוף את השוליים של הבצק, לכל עיגול בנפרד, פשוט אוספים את כל השוליים למרכז תוך כדי שמצמידים את כל הקצוות עד שנוצר לנו עיגול סגור שממולא בקקאו. לוודא שאין נזילות ולהפוך כשהתפר למטה, על משטח מקומח מעט.
  • עושים את אותו דבר גם לעיגול השני, ומניחים להם לנוח לחצי שעה בערך.
  • עכשיו בעדינות רבה לוקחים עיגול אחד על משטח גדול! מקומח ומתחילים לרדד בעדינות עם מערוך, הכי דק שאפשר, גם אם נוזל קצת מהמילוי החוצה לא קורה כלום, העיקר לרדד את זה לדקיקות מירבית.
  • לוקחים גלגלת פיצה וחותכים את העיגול לרבעים.
  • אחר כך כל רבע חותכים ל5 או 6 משולשים ארוכים וצרים. מתחילים לגלגל לרוגלך מהקצה החיצוני כלפי פנים, מניחים את הרוגלך המהמם על תבנית עם נייר אפיה כאשר השפיץ למטה שלא יברח באפיה.
  • מניחים להתפחה חצי שעה בערך, מברישים בעדינות בביצה, אופים בחום של 200 מעלות 20 דקות ומוציאים,  מיד מיד מורחים את זיגוג הסירופ סוכר וזהו 🙂

 

  • טיפ קטן:  כשמקפיאים את הרוגלך בפריזר, מוציאים כמה בבוקר , שמים בשקית סנדוויץ, קושרים ומניחים בתוך הרכב ליד החלון איפה שיש הכי הרבה שמש.. אחרי 20 דקות כאלה ( בדרך לעבודה או משהו ) זה כל כך נמס ורך ומשגע את החושים כאילו יצא הרגע מהתנור… 

 

סרטוני הכנה:

שאלות ותשובות

שאלה: מה אפשר לשים במקום המילוי?
תשובה: אפשר למרוח לוטוס ולשבור בפנים עוגיות לוטוס גם טעים

שאלה: כשמורחים אחד סוגרים עליו עם עיגול אחר ומרדדים?
תשובה: פותחים לעיגול מורחים מהמלית צובטים את כל הקצוות והופכים. לא צריך לחבר בין שתי העיגולים

שאלה: כוס חד פעמית שתייה קרה או חמה?
תשובה: שתיה קרה

שאלה: איך מכינים את הצורה של הרוגלך?
תשובה: אחרי שממלאים את העיגול בצלחת ונותנים לו לתפוח , פותחים אותו בעזרת מערוך הכי דק שאפשר לא נורא גם אם נוזל טיפה שוקולד , מחלקים לארבע בעזרת גלגלת של פיצה , ואז כל רבע מחלקים לארבע חמש משולשים , כל משולש מגלגלים מהחלק הרחב לשפיץ ומניחים בתבנית עם השפיץ למטה שלא יפתח באפיה.

שאלה: לפני ההתפחה מחלקים לכדורים?
תשובה: לאחר ההתפחה מחלקים ממלאים ומתפיחים שוב חצי שעה

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שלי לוז: יצא טעים! תבנית שנייה כבר.”
  • לאה שמואל: “הכנתי ויצא סוף תודה!”

 

עוד מתכונים מבוקשים:

רוגלך ביתי

רוגלך ביתי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!