מתכון קל ונוסטלגי לעוגיות ריבה סנדוויץ’ שכל המשפחה תאהב. עוגיות שאפשר להכין מהר ובזריזות בלי להתפשר על הטעם, הן גם טעימות וגם נראות כמו יצירת אומנות מרשימה. עוגיות ריבה שיקחו אותכם בחזרה לילדות המתוקה, ואם בא לכם להפתיע, ניתן גם למלות בכל סוג אחר של ריבה, יוצא מושלם איך שתכינו!

 

 

מתכון באדיבות: ‎אירית טרבס עובדיה‎  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות ריבה נוסטלגיות

מצרכים 

450 גרם קמח
300 גרם מרגרינה (חבילה וחצי)
100 גרם אבקת סוכר (ללא סוכר הבצק פריר ולא יהיה אחיד)
3 חלמונים
מעט גרידת תפוז או לימון, מה שאוהבים

למילוי:
ריבה מושקעת בטעם לבחירתכם

אופן הכנה 

מערבבים במקסר את הקמח ואבקת הסוכר
מוסיפים את המרגרינה עד שהתערובת מתחילה להיראות כמו פירורי קוסקוס
אז מוסיפים את החלמונים לעיבוד קצר
מכניסים קירור בניילון נצמד למשך לא פחות משעה אחת
יוצרים צורות כרצונכם וממלאים בריבה שבחרתם, בתיאבון!

שאלות ותשובות

 

שאלה: משתמשים במרגרינה רכה או אפשר קרה ישר מהמקרר? 
תשובה: קרה, אין צורך לרכך.

שאלה: נראה מעולה! אפשר לעשות את זה גם עם חמאה באותה הכמות או שרק מרגרינה?
תשובה: אפשר עם חמאה.

שאלה: 450 גרם זה כמה בכוסות?
תשובה: כ 4 כוסות חד פעמי.

שאלה: איזו ריבה השתמשת?
תשובה: ריבה ביתית. 

שאלה: לא צריך לאפות?
תשובה:בטח שכן. אופים ומקררים ואז מורחים ריבה ומחברים את הפרחים.

שאלה: את הריבה את מוסיפה אחרי האפיה, נכון?
תשובה: כן.

שאלה: יש מצב שהבצק יוצא יבש? קצת לא קל לעבוד איתו..
תשובה: ממש לא. הבצק אחרי קירור לא קשה וצריך רק קצת לעבד אותו.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • הילה דיין: הכנתי עם חמאה, יצא מעולה!”

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות ריבה נוסטלגיות

 

עוגיות ריבה נוסטלגיות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!