עוגיות

עוגיות בצק פריך משולשים

עוגיות בצק פריך משולשים – מתכון בצק פריך בצורת משולשים גם טעים וגם יפה לעיניים ומשדר נוכחות. לוקחים ביס ורק להתמוגג, פשוט נמס בפה! אין מי שיטעם ולא יתאהב, נסו עכשיו.

מתכון באדיבות: אילנה טל – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות בצק פריך משולשים

מצרכים 

לבצק:
200 גרם מחמאה
5 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שקית אבקת אפייה
כוס מיץ תפוזים
1 ביצה
2 חלמונים
4 כוסות קמח

מלית:
מה שאוהבים, כגון ריבת חלב,ממרח קרמל,שוקולד,ממרח תמרים,אגוזים וצימוקים וכו’


אופן הכנה 

  • נתחיל בערבול הסוכר סוכר הוניל והמחמאה עם וו גיטרה
    נוסיף ביצים ומיץ
    נערבב אבקת אפייה עם הקמח ונוסיף בסוף

    מקבלים בצק ממש מעט דביק

     

  • נעטוף ונכניס למקרר לשעה
    נוציא מהמקרר ומחלקים לשלוש.

     

  • נכין שלוש תבניות חד פעמיות של אינגליש קייק
    נגזור את התבנית בכל ארבעת הפינות ולפתוח אותה לגמרי כך שנקבל תבנית פתוחה ושטוחה

     

  • מרדדים כל אחד מכדורי הבצק ברוחב התבנית ומורחים איזשהי מלית שאוהבים כמו:
    ריבת חלב,ממרח קרמל,שוקולד,ממרח תמרים,אגוזים וצימוקים וכו’
    נשמן את התבניות היטב בעזרת ספריי שמן

     

  • לגלגל את הבצק הממולא לרולדה ולהניח אותה במרכז התבנית
    לשים לב שהרולדה לא תהיה גבוהה יותר מהתבנית ולהקפיד שישאר חלל כשנסגור לצורת משולש.
  • את דפנות התבנית הארוכות נקפל מעל הרולדה ליצירת משולש
  • מהדקים בשדכן סיכות פשוט בצדי התבנית וגם במרכז
    את צידי התבנית הקטנים לקפל ולהדק כסוגר על דפנות התבנית שנשארו פתוחות ולהדק גם אותם יחד מעל המשולש
    כך לעשות גם עם שני הבצקים הנותרים
  • נכניס את התבניות המוכנות לקירור למשך כחצי שעה שיקבלו מכת קור לפני האפייה
  • לחמם תנור ל 200 מעלות ולהניח את התבניות על תבנית גדולה ולאפות למשך כחצי שעה
  • לאחר חצי שעה להוציא את התבניות ולשחרר את הרולדות
  • להניח בחזרה על התבנית אך לרפד בנייר אפייה ולהחזיר אותם לתנור לעוד השחמה אך רק אם עדיין לא קיבלו צבע זהוב
  • לקרר לגמרי ולפרוס לפרוסות בעובי של כסנטימטר אחד
  • לפדר באבקת סוכר ולהגיש. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: אחרי שהידקת איך הוצאת את העוגה?
תשובה: פשוט שחררתי את הסיכות ופתחתי את התבנית.

שאלה: נראה נפלא, הבצק הוא בצק של פאי?
תשובה: סוג של..

שאלה: לא הבנתי, אופים את זה שהתבנית סגורה?
תשובה: כן בדיוק.

שאלה: מיץ תפוזים סחוט טרי?
תשובה: או מקרטונית, אך עדיף סחוט.

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגיות בצק פריך משולשים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker