| |
עוגת גבינה לוטוס – עוגת גבינה ושוקולד לבן עם ממרח לוטוס. עוגת לוטוס קלילה שמצליחה לשלב בתוכה פעמיים את עוגיות הלוטוס הקרמליות והטעימות בטירוף שכולנו אוהבים – גם בתחתית הפירורית וגם בציפוי עם ממרח לוטוס. כיף של עוגה מרעננת ומפנקת שכל המשפחה תאהב. חובה שתנסו!
מתכון באדיבות: דורית אבטליון שריקר  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה לוטוס

מצרכים 

200 גרם עוגיות לוטוס
100 חמאה
100 שוקולד לבן
80 גרם פודינג וניל
60 גרם חלב
500 מל שמנת מתוקה
250 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת
65 גרם סוכר
150 גרם ממרח לוטוס


אופן הכנה 

  • נתחיל ב 200 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות לערבב עם 75 גרם חמאה.
  • בקערה ראשונה נשים 100 גרם שוקולד לבן, רבע כוס חלב ונוסיף 25 גרם חמאה, להמיס במיקרו לתערובת אחידה.
  • בקערה שנייה, להקציף 2 שמנת מתוקה עם חצי כוס סוכר.
  • בקערה השלישית: גביע גבינה לבנה, גביע גבינת שמנת ופודינג וניל. נאחד יחד את שלושת התערובות לתערובת אחת.
  • נשפוך את התערובת החדשה מעל עוגיות הלוטוס. נכניס למקפיא למספר שעות.
  • נחמם 150 גרם ממרח לוטוס ונשפוך מעל באופן אחיד. בתיאבון!

שאלות ותשובות

שאלה: ללא אפייה?!
תשובה: כן בדיוק.

שאלה: מה הכוונה בלחמם את הלוטוס?
תשובה: לחמם במיקרו ככה הלוטוס הופך נוזלי ,ואפשר לשפוך מעל.  

שאלה: אם אשים גבינת נפוליאון זה לא מלוח מדי לעוגה?
תשובה: בכלל לא, זה מתאים מאוד ויוצא מעולה.   

שאלה: איזו תבנית השתמשת?
תשובה: תבנית בגודל 24.  

שאלה: את מקציפה את השמנת ואת הסוכר?
תשובה:   כן.

עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

    1. נערבב את העוגיות המרוסקות עם החמאה ונשטח בתחתית התבנית בלי צורך לאפות, בהצלחה ובתיאבון!

  1. לא ברור.ראיתי שענית בתגובה אחרת שאת מקציפה את החלב והשמנת.
    את הגבינה וגבינת שמנת רק לערבב ידני או שגם במיקסר??
    חוץ מזה נראת עוגה אליפות

    1. היי איילת,
      סליחה על הבלבול בהוראות – יש להקציף רק את השמנת והסוכר. כל שאר הקערות יש לערבב ידנית.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *