|
עוגת גבינה במבט ראשון עשויה להיראות פשוטה, אבל מדובר בקלאסיקה מנצחת שתצליח להתחבב על כל טועם. כמה פשוט, ככה טעים ושובה את הלב. עוגת הגבינה הקלאסית והמיתולוגית במתכון מיוחד.
מתכון באדיבות: אילנית תורג'מן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה מושלמת

מצרכים 

6 ביצים – להפריד
3 גבינות כל אחת 250 גרם. (9% או 5%)
כוס ורבע סוכר.
1 סוכר וניל.
7 כפות גדושות קורנפלור.


אופן הכנה 

נקציף חלבונים יחד עם קורט מלח וסוכר, את הסוכר נוסיף רק לאחר שהקציפה יציבה.
נערבב את החלמונים עם תערובת הגבינות, קורנפלור ועם הסוכר הוניל..נערבב טוב טוב עד שמקבלים תערובת אחידה.
נאחד את שתי התערובות ,של החלבונים עם הגבינות המוקצפות.
לשמן תבנית חד פעמית בגודל בינוני.
נכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 50 דקות.
ונשים לב כל הזמן.
ללא תבנית מים.
לא בטורבו

שאלות ותשובות

שאלה: מזה החלבונים, הלבן צריך להפריד או פשוט ככה שוברת ביצה שלמה לתוכה?
תשובה: צריך להפריד ביניהם

שאלה: אני מתגוררת בחו"ל, לכן המידות והמוצרים לא תואמים לי. אפשר הסבר מה בדיוק לקנות?
תשובה גבינה לבנה, לא שמנה. סוכר וניל זו אבקה בדר"כ, מגיעה ארוזה בדומה לאבקת אפייה.

שאלה: מה זאת אומרת להוסיף סוכר לחלבון אחרי שהוא יציב?! החלבונים מתייצבים כשמוסיפים להם את הסוכר לא?
תשובה: זה אומר שאת ממתינה עם הסוכר עד שהחלבונים כבר תפסו נפח אחרי הקצפה, ולא מיד בתחילת ההקצפה. בדרך כלל אני מוסיפה קורט מלח מקציפה כמה דקות ואז מתחילה להוסיף את הסוכר.

שאלה: איך עושים שהיא לא תיפול? אחרי 50 דקות מוציאים אותה מהתנור? או משאירים עד שתתקרר?
תשובה: מוצאים מהתנור מיד אך בעדינות. 

שאלה: איזה עוד תבנית אפשר חוץ מחד פעמי?
תשובה: תבנית 26.

שאלה: באיזה גבינות השתמשת?
תשובה: גבינה לבנה של 5% או 9%.

שאלה: אם אני רוצה לעשות את המתכון בתבנית עגולה, לשנות כמויות?
תשובה: לא.

שאלה: לא הבנתי את העניין עם הסוכר?
תשובה: להקציף חלבונים עם קורט מלח. כשהקצף יציב, להוסיף את כוס ורבע הסוכר.   

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • קרן דלויה: "יאמי, העוגה מוכנה!"
  • הילה ברי: "קצת ירדה לי אבל טעימה מאוד!"

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *