| | |

עוגת קרמבו מתכון מנצח וקל

עוגת קרמבו קלה להכנה, מפנקת במיוחד והכי טעימה שיש!
בהשראת: עמליה סטמקר
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
עוגת קרמבו מתכון מנצח וקל

עוגת קרמבו משגעת, שגם מי שלא אוהב קרמבו לא יוכל להישאר אדיש אליה!

אם אתם מכורים לקרמבו כמוני אתם ודאי מתעצבים בכל פעם מחדש כשעונת הקרמבו מסתיימת, אבל לא עוד! עוגת קרמבו מטריפה שאפשר להכין בכל רגע בשנה ולא משאירה מקום לגעגוע!

אומנם עונת הקרמבו תתחיל בקרוב עם החורף, אבל בינתיים קבלו מתכון לעוגת קרמבו משגעת, מרשימה והכי חגיגית להגשה לאורחים. עוגת קרמבו שאפשר לאכול מתי שמתחשק ותגרום לאורחים להישאר עוד ולו רק בשביל עוד ביס אחד קטן ממנה!

למה באמת כדאי לכם: מתכון לעוגת קרמבו

  • מי שאוהב קרמבו לא צריך סיבה, רק תגידו לו קרמבו!
  • עוגת קרמבו מתכון הכי קל שיש להכנה ולא דורש הכנות מיוחדות או מאמץ!
  • כל כך טעימה שכבר לא תרוצו במיוחד לחנות כדי לקנות קרמבו!
  • עוגת קרמבו שאפשר להגיש לכל המשפחה והחברים!

שורה תחתונה: קרמבו, קרמבו, קרמבו, קלה להכנה, פרווה, טעימה ו… קרמבו, קרמבו וקרמבו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת קרמבו מתכון מנצח וקל

עוגת קרמבו מתכון מנצח וקל

עוגת קרמבו קלה להכנה, מפנקת במיוחד והכי טעימה שיש!
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: עמליה סטמקר

ציוד

כוס מידה: כוס אוניברסלית או כוס שתיה חמה רגילה בינונית
תבנית: אלומיניום מלבנית (30X40), עגולה 28

המצרכים

להכנת הבסיס:

  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס קקאו
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • סודה לשתייה (קורט )
  • ¾ כוס מים
  • 1 כפית תמצית רום
  • ½ כוס שמן

לשכבת הקרם:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • רבע כוס חלב

לשכבת הגנאש:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ½1 חפיסה שוקולד מריר (150 גרם)

אופן ההכנה

להכנת הבסיס:

  • נערבב היטב את המצרכים, נוסיף.½ כוס מים רותחים לערבב.
  • בתבנית לאפות קרוב לעשרים דקות עד חצי שעה על חום 170 מעלות - עד שקיסם יוצא נקי.

לשכבת הקרם:

  • נקציף הכל, צריך להגיע לקרם אחיד על ידי הקצפה ממושכת.

לשכבת הגנאש:

  • נבשל על אש קטנה עד הסמכה.
  • אם רוצים שכבה עבה של גנאש יש להכפיל את כמות החומרים.
  • על בסיס התבנית מורחים קרם ומעליו נשפוך בעדינות את הגנאש - ולמקרר!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת קרמבו

היא יוצאת גבוהה?
גובה חצי תבנית.
עוגה מדהימה רק שאלה, גם חצי כוס וגם שלושת רבעי כוס מים?
כן, 3/4 כוס מים קרים מערבבים עם כל החומרים, לאחר שקיבלת תערובת אחידה מוסיפים חצי כוס מים רותחים מערבבים שום ואופים.
איך כדאי להכין שהשוקולד מלמעלה יושב ככה מוצק על הקרם הלבן ולא ממיס אותו?
על אש קטנה להמיס שמנת ושוקולד, ולבחוש עד שיופיעו בועות ותערובת תהיה קצת סמיכה. לצנן, לא במקרר ומדי פעם לערבב, כשזה מתקרר קצת לשפוך על הקרם בעדינות.
נראית עוגה מעולה שכבת הגנאש יוצאת כזו עבה משוקולד מריר ושמנת מתוקה?
מכפילים כמויות של הגנאש.
כשאת אומרת שאת מכפילה את כמות הגנאש את מתכוונת ל 3 חפיסות שוקולד ו 2 שמנת מתוקה?
כן, ואני מבשלת את זה על אש קטנה עד שזה ממש סמיך, אם נשאר קצת גנאש בצד אני עושה מזה כדורי שוקולד.
עוגת קרמבו מתכון מנצח וקל
צילום: לילי עובדיה

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 

Similar Posts

12 Comments

  1. לאתר מתוקים המתוקים?
    אני מאד נהנית לצפות במתכונים שלכם
    וכן ביחס הנעים שלהם לתגובות הקוראים.

    גם אני כמו רבים כאן הופתעתי לגלות שהעוגה חלבית.
    עברתי על המתכון ולא מצאתי את המילה "פרווה".
    שאלתי את עצמי מדוע היה ברור לי שהעוגה פרווה?
    ואז קלטתי שזה כנראה היה בתת מודע בגלל המשפט:
    "אפשר להגיש גם ביום שפותחים מנגל…"

    אינני יודעת אם אתם מקפידים על מתכונים כשרים,
    אבל לשומרי הכשרות, משפט כזה במתכון חלבי מאד צורם.

    לכן, אם זה חשוב לכם, מומלץ להשמיט את המשפט הנ"ל,
    ו/או להדגיש במקום בולט (בכותרת) שהעוגה חלבית!

    תודה על ההבנה, הסבלנות, והיחס הנעים לכל תגובה!??

    1. היי 🙂
      תודה רבה שכתבת לנו והערת על כך לתשומת ליבנו, אנחנו מעריכים את זה. הסרנו את המשפט 🙂

  2. פרווה אבל עם חלב ושמנת מתוקה…
    בקיצור לא לרגישים ללקטוז. חבל סתם לכתוב פרווה בכותרת…

    1. היי דינה,
      את צודקת לחלוטין, תיקנו את המתכון והסרנו ממנו את המילה פרווה.
      תודה רבה על הפידבק 🙂

    1. היי,
      לגמרי נכון ולכן דאגנו לתקן את המתכון. תודה ששמת לב והערת על כך לתשומת ליבנו 🙂

    1. היי,
      תודה רבה ששמת לב לטעות הזו, תיקנו את המתכון והסרנו ממנו את המילה פרווה שנכתבה בשוגג.

      1. היי שמש,
        זה מעודכן אצלנו, ייתכן שאתה צריך למחוק נתוני גלישה בהיסטוריה של הדפדפן כדי לראות את השינוי.
        מתנצלים על כך.

  3. הבסיב לא תפח בכלל.
    העוגה נמוכה מאוד מאוד ודקה.
    אפיתי בתבנית מלבנית בינונית. 20×30

    1. הקפדת שהמים במתכון יהיו בטמפרטורה הנכונה?
      העוגה בתמונה נאפתה בתנית 30X40 והיא יוצאת בגובה חצי תבנית, מה שגם בעלת המתכון הכפילה את כמות הגנאש שיהיה עבה וזה עוזר לגובה.
      מקווים שהיא עדיין יצאה טעימה ויהיה לך קצת יותר מזל בניסיון הבא, בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?