מתכונים קליםעוגות

עוגת קרמבו מתכון מנצח וקל

עוגת קרמבו מתכון מנצח וקל – כי לא משנה כמה עוגות הכנתי בחיי, משלל הסוגים ועם מגוון הציפויים, ילדיי תמיד העדיפו את העוגה הכי פשוטה והכי קלה: עוגת קרמבו נהדרת ולא רק בשל טעמה, עוגה מהממת ומפנקת שעוטפת אותך בניחוח מעורר תיאבון. 

מתכון באדיבות: עמליה סטמקר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת קרמבו מתכון מנצח וקל

מצרכים 

כוס מידה: כוס אוניברסלית או כוס שתיה חמה רגילה בינונית.

להכנת הבסיס:
2 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס סוכר
½ כוס קקאו
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
קורט סודה לשתייה
¾ כוס מים
1 כפית תמצית רום
½ כוס שמן

לשכבת הקרם:
שני מיכלים שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס חלב

לשכבת הגנאש:
מיכל שמנת מתוקה
חפיסה וחצי שוקולד מריר


אופן הכנה 

להכנת הבסיס:
נערבב היטב את המצרכים, נוסיף.½ כוס מים רותחים לערבב
בתבנית אלומיניום רגילה לאפות קרוב לעשרים דקות עד חצי שעה על חום 170 מעלות
עד שקיסם יוצא נקי.

לשכבת הקרם:
נקציף הכל, צריך להגיע לקרם אחיד על ידי הקצפה ממושכת

לשכבת הגנאש:
נבשל על אש קטנה עד הסמכה.
אם רוצים שכבה עבה של גנאש יש להכפיל את כמות החומרים …
על בסיס התבנית מורחים קרם ומעליו נשפוך בעדינות את הגנאש. ולמקרר!

שאלות ותשובות

שאלה: מה גודל תבנית?
תשובה: אלומיניום מרובע (30X40), עגולה 28 או כל תבנית בסדר גודל דומה… אכן כמות גדולה של בלילה.

שאלה: היא יוצאת גבוהה?
תשובה: גובה חצי תבנית.

שאלה: עוגה מדהימה רק שאלה, גם חצי כוס וגם שלושת רבעי כוס מים?
תשובה: כן…3/4 כוס מים קרים מערבבים עם כל החומרים… לאחר שקיבלת תערובת אחידה מוסיפים חצי כוס מים רותחים מערבבים שום ואופים.

שאלה:  איך כדאי להכין שהשוקולד מלמעלה יושב ככה מוצק על הקרם הלבן ולא ממיס אותו ?
תשובה: על אש קטנה להמיס שמנת ושוקולד, ולבחוש עד שיופיעו בועות ותערובת תהיה קצת סמיכה. לצנן, לא במקרר ומדי פעם לערבב, כשזה מתקרר קצת לשפוך על הקרם בעדינות.

שאלה: נראית עוגה מעולה… שכבת הגנאש יוצאת כזו עבה משוקולד מריר ושמנת מתוקה?!
תשובה: מכפילים כמויות של הגנאש.

שאלה: כשאת אומרת שאת מכפילה את כמות הגנאש … את מתכוונת ל 3 חפיסות שוקולד ו 2 שמנת מתוקה?
תשובה: כן, ואני מבשלת את זה על אש קטנה עד שזה ממש סמיך… אם נשאר קצת גנאש בצד אני עושה מזה כדורי שוקולד.

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 2

  1. הבסיב לא תפח בכלל.
    העוגה נמוכה מאוד מאוד ודקה.
    אפיתי בתבנית מלבנית בינונית. 20×30

    1. הקפדת שהמים במתכון יהיו בטמפרטורה הנכונה?
      העוגה בתמונה נאפתה בתנית 30X40 והיא יוצאת בגובה חצי תבנית, מה שגם בעלת המתכון הכפילה את כמות הגנאש שיהיה עבה וזה עוזר לגובה.
      מקווים שהיא עדיין יצאה טעימה ויהיה לך קצת יותר מזל בניסיון הבא, בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker