מתכונים חורפייםעוגות

עוגה לקפה עם קינמון ופקאן

עוגה מעלפת לקפה בשילוב פקאן וקרמבל קינמון פריך, מתאימה כקינוח אחרי ארוחה או סתם כשמתחשק לכם לנשנש משהו מתוק, ריחנית ופריכה, בשילוב פקאנים שהופכים כל ביס לתענוג. גם ריח משגע בכל הבית, גם טעים אש, בדיוק מה שמתחשק לנו ליד הקפה, חובה לנסות.
מתכון באדיבות: אילנה טל  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגה לקפה עם קינמון ופקאן

מצרכים 

לבלילה:
120 ג חמאה רכה לא מומסת
כוס אחת סוכר
כף תמצית וניל
שניים שמנת חמוצה = (400 מ”ל)
שתי ביצים
חצי כפית סודה לשתייה
אחד אבקת אפייה
שתי כוסות קמח
קורט מלח

לתערובת המילוי:
שלוש כפות סוכר חום
1/2 כפית קינמון
100 גרם פקאן קצוץ

לקרמבל:
75 גרם חמאה רכה
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית קינמון
½כוס קמח

אופן הכנה 

  • נתחיל לערבל במיקסר עם וו גיטרה סוכר וחמאה עד למרקם קרמי 
  • נוסיף ביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחתץ
  • נוסיף תמצית וניל ואת השמנת
  • עכשיו נערבב יחד את היבשים ומוסיפים לקערה עם שאר הבלילה.
  • נערבל עד לאיחוד מלא
  • נשמן תבנית עגולה מספר 24 ויוצקים חצי מהכמות
  • נערבב את חומרי המלית ונפזר על הבלילה
  • את החצי הנותר מכסים.
  • עכשיו נכין את הקרמבל:
    נערבב יבשים ונוסיף פנימה את החמאה ונפורר בידיים
  • נפזר מעל העוגה ונכניס לאפייה בתנור שחיממנו מראש ל 160 מעלות חום
  • אופים למשך כשעה עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר שמן במקום חמאה או מחמאה?
תשובה: לא ניסיתי להכין עם שמן. לדעתי המרקם יהיה שונה.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגה לקפה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close