| |

עוגת שוקולד גבוהה מנצחת

עוגת שוקולד גבוהה ועשירה במיוחד, קלה להכנה ומרשימה ביותר לאירוח!
בהשראת: גלית קאליש
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
עוגת שוקולד מושחתת

עוגת שוקולד גבוהה ועשירה במיוחד, שכיף להכין והכי כיף לאכול! כי אין על עוגות שוקולד והעוגה הזו פשוט מובילה בגדול!

עוגות שוקולד הן העוגות הכי עשירות ומפנקות שיש להגשה ותמיד כיף לאכול מהן, אבל יש עוגות שוקולד רגילות ויש מפנקות כמו במתכון הזה! מתכון לעוגת שוקולד מטורפת, שקל להכין ואי אפשר להפסיק לאכול!

המתכון קל ביותר להכנה ותקבלו עוגת שוקולד מושחתת, גבוהה ומרשימה שכל האורחים יבקשו את המתכון! אם כבר פינוק, אז כמו שצריך! עוגת שוקולד מנצחת למביני עניין!

ספר המתכונים של גלית קליש

עוגת שוקולד מנצחת
צילום: גלית קליש

למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד גבוהה מנצחת

  • עוגה שמכינים בקלות רבה ויש גם כמה טיפים טובים לעזר!
  • עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה במיוחד להגשה באירוח!
  • מתכון ייחודי של עוגת שוקולד מנצחת כמו שלא יצא לכם לטעום!
  • אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב והיא יוצאת מושלמת!

שורה תחתונה: אם מתחשק לכם להתפנק להרשים את האורחים תכינו עוגת שוקולד גבוהה ואיכותית!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד מושחתת

עוגת שוקולד גבוהה מנצחת

עוגת שוקולד גבוהה ועשירה במיוחד, קלה להכנה ומרשימה ביותר לאירוח!
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: גלית קאליש

ציוד

תבנית מלבנית גדולה / רינג 35/25
סיר קטן

המצרכים

  • 6 ביצים מופרדות גודל L
  • 2 1/2 כוסות סוכר
  • 1 1/3 כוסות מים
  • 1 1/3 כוסות שמן
  • 3 כוסות קמח תופח
  • 4 כפות קקאו
  • 200 גרם שוקולד מריר

לגנאש:

  • 1.5 חפיסות שוקולד חלב (150 גרם)
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים עם הסוכר ,לקצף חזק כשבע דקות .
  • מוסיפים לפי הסדר את החלמונים, שוקולד מומס,שמן, מים.
  • בסוף גם את הקמח נוסיף וניתן ערבול קצר למטרת איחוד.
  • אופים בתבנית מלבנית גדולה למשך 40 דקות בחום של 160 מעלות. (בתבנית אפיה גבוהה זמן האפייה יהיה ארוך יותר, כשעה ועשרים דקות)

הכנת הגנאש:

  • בתוך סיר קטן על אש בינונית נחמם את השמנת המתוקה.
  • מוסיפים את השוקולד לשמנת עם כף עץ.
  • נאפשר לתערובת לנוח במשך 2-3 דקות ונערבב שוב עד שהתערובת הופכת יציבה.
  • נצפה העוגה בעודה חמה.

הערות וטיפים

הסודות שלי:
  • אני באופן קבוע מחזיקה על השיש ביצים בטמפרטורת החדר - ההקצפה שלהן טובה יותר ותורם לאווריריות העוגה.
  • אני מנפה את הקמח תמיד.
  • את התבנית של העוגה אני מניחה בחלק התחתון של התנור.
  • משתמשת בקקאו דל שומן (קקאו עם שומן גבוה מפיל את הביצים).
  • אופה באפייה רגילה ולא בטורבו (פס למעלה ופס למטה בתנור).
  • עושה בדיוק מה שכתוב במתכון- לא חורגת בשום כמות!  
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד גבוהה 

יכולה להסביר איך עוטפים רינג, איפה הסוף של הנייר כסף אמור לשבת?
בגדול צריך להניח נייר כסף ועליו נייר אפיה. להתחיל להרים את קצוות הנייר למעלה כך שתיווצר תחתית. לשמן היטב. יש סרטונים כאלו- שווה לחפש ביוטיוב.
.
האם זו תבנית האלומיניום הגדולה?
השתמשתי ברינג 35/25, בבקשה תמונה כאן.
אחרי שמקציפים את החלבונים, את שאר המצרכים מוסיפים עם מיקסר עובד או לא?
עובד מצוין. רק דגש – כשמוסיפים את הקמח – בחישה קלה ביותר וישר לתבנית ולתנור.
אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר?
כן.
את מרטיבה את העוגה בסירופ?
לא, היא אוורירית מספיק.

 

מתכון לעוגת שוקולד
צילום: גלית קליש

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Galit Kalish

Similar Posts

24 Comments

  1. האם אפשר להחליף את הקקאו באבקת שוקולית? כל המתכונים המכילים קקאו שניסיתי, גרמו לטעם מעט מר בעוגה (טעם של קקאו בעצם(.

    1. היי רים,
      אפשר בטח. זה נכון לגבי קקאו, הוא מר וצריך תמיד להוסיף סוכר כדי לאזן את המרירות. שזה בעצם כמו לשים שוקולית.
      בהצלחה 🙂

  2. היי,

    אם אני רוצה להכין את העוגה מקמח ללא גלוטן, הכמות של הקמח היא אותה כמות כולל כל שאר המצרכים?

    1. היי אורית,
      אם את משתמשת בקמח רב תכליתי ללא גלוטן, אז כן, זו אותה הכמות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שרה, הטעם יצא פחות שוקולד אך אם שמת שוקולד מריר בעוגה כמצויין במתכון אז לא נורא! מקווים שאהבת, בתיאבון לכולם.

    1. אפשר אך לתבנית 26 יש להכין עם אחד וחצי מכמות המצרכים, וכפליים לתבנית 28 עגולה. בהצלחה!

  3. הי,
    במתכון לעוגה רשום שוקולד מריר, ובגנאש שוקולד חלב, הבנתי נכון?
    אם כן איך להמיס את השוקולד המריר לעוגה והאם הוא נכנס יחד עם הקקאו? לא מצויין במתכון

    1. 200 גרם שוקולד מריר, שנמיס (במיקרו, בסיר וכו') ונוסיף לבלילה כמצויין בשלב השני אחרי שהוספנו את החלמונים.
      ולהכנת הגנאש נמיס יחדיו 1.5 חפיסות שוקולד חלב (150 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
      בהצלחה!

  4. הכל נשמע טוב- חוץ מ 2 וחצי כוסות סוכר… בשביל מה, זה כל כך מיותר מספיקה כוס אחת. בוודאות!

  5. בס"ד
    היי נראת מדהים, אם אני עושה חצי כמות כמה לשים מכמות הנוזלים?
    תודה מראש ושבת שלום בע"ה

      1. היי שלום,
        מקווה שתראה את ההודעה עכשיו עם יש לי רינג 40 ממש ענקית מלבנית.
        אני רוצה שהעוגה תיהיה חלבית במקום פרווה , מה כדי לשים במקום ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?