עוגותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד גבוהה

עוגת שוקולד ברינג גדול ישרה וגבוהה (בגובה של 7 ס”מ!). מתכון קל וברור, להכין כמו שרשום, לא לחרוג בשום כמות, לעקוב אחרי הטיפים שרשומים למטה, ותקבלו עוגה סופר סופר אווירירית עם טעם חלומי. מסוג הדברים שמעלים את מצב הרוח, חובה להכין!
 
מתכון באדיבות: ניב עובדיה וגלית קליש – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד גבוהה

מצרכים 

שש ביצים מופרדות
שתים וחצי כוסות סוכר
אחד ושליש מים
אחד ושליש שמן
שלוש כוסות קמח תופח
ארבע כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר


אופן הכנה 

  • נקציף את החלבונים עם הסוכר ,לקצף חזק כשבע דקות .
  • מוסיפים לפי הסדר את החלמונים, שוקולד מומס,שמן, מים,
  • בסוף גם את הקמח נוסיף וניתן ערבול קצר למטרת איחוד.
  • אופים בתבנית מלבנית גדולה למשך 40 דקות בחום של 160 מעלות
  • (בתבנית אפיה גבוהה זמן האפייה יהיה ארוך יותר, כשעה ועשרים דקות)
  • אחרי סיום האפיה נכין גנאש:
    1.5 חפיסות שוקולד חלב (150 גרם)
    חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל)
  • בתוך סיר קטן על אש בינונית נחמם את השמנת המתוקה
  • מוסיפים את השוקולד לשמנת עם כף עץ
  • נאפשר לתערובת לנוח במשך 2-3 דקות ונערבב שוב עד שהתערובת הופכת יציבה.
  • נצפה העוגה בעודה חמה

הסודות שלי:

  1. אני באופן קבוע מחזיקה על השיש ביצים בטמפרטות החדר- ההקצפה שלהן טובה יותר ותורם לאוריריות העוגה.
  2. אני מנפה את הקמח תמיד.
  3. את התבנית של העוגה אני מניחה בחלק התחתון של התנור
  4. משתמשת בקקאו דל שומן (קקאו עם שומן גבוה מפיל את הביצים)
  5. אופה באפייה רגילה ולא בטורבו (פס למעלה ופס למטה בתנור)
  6. עושה בדיוק מה שכתוב במתכון- לא חורגת בשום כמות!  

שאלות ותשובות

שאלה: האם זו תבנית האלומיניום הגדולה?
תשובה: השתמשתי ברינג 35/25, בבקשה תמונה כאן.

שאלה: ואווו איך זה יוצא לך ככה?
תשובה: עדכנתי את אופן ההכנה למעלה עם הטיפים להצלחה. חשוב חום לא גבוה. חום גבוה סודק את העוגה.

שאלה: מאיפה קונים את הרינג?
תשובה: ניתן למצוא בכל חנות אפייה

שאלה: אחרי שמקציפים את החלבונים, את שאר המצרכים מוסיפים עם מיקסר , עובד או לא?
תשובה:  עובד מצוין. רק דגש- כשמוסיפים את הקמח- בחישה קלה ביותר וישר לתבנית ולתנור.

שאלה: אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר?
תשובה:  כן

שאלה:במתכון לא כתוב מתי מוסיפים את הקקאו. האם מנפים ומוסיפים אותו עם הקמח?
תשובה:  קקאו מוסיפים עם השוקולד המומס.

שאלה: מה הכמויות לעוגה בתבנית בגודל 28?
תשובה: שמה פי שתיים לתבנית 28.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת שוקולד גבוהה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close