|

עוגת תפוחים בחושה קלה ומנחמת!

עוגה יפה וטעימה בטירוף שתחזיר אתכם לילדות.
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
עוגת תפוחים קלה

לעוגת תפוחים יש תמיד טעם וניחוח יוצא דופן בעיקר כאשר יש בה נגיעות קינמון.

לי עוגת תפוחים תמיד מזכירה טעם של בית ואני אוהבת להתפנק איתה בימי החורף הקרים ליד כוס תה חם. היא לא מסובכת להכנה ומי שאוהבת את התענוגות הקטנים של החיים מוזמנת לנסות את המתכון הבא.

שילוב הטעמים של התפוחים עם מרקם העוגה והשוקולד טעים ברמות לא נורמליות, ביס אחד מהעוגה מקפיץ אתכם ישר לגן עדן.העוגה אולי הכי נוסטלגית שיש, הריחות והטעמים המתפוצצים פשוט יחזירו אתכם לילדות ולימי האהבה.

ואם כל זה אינו מספיק אז את עוגת תפוחים בחושה זו תוכלו לתקתק ב-7 דקות הכנה בלבד ומניחים בתנור, כך שאין דבר קל יותר מלפנק את המשפחה בה. הכינו והפתיעו את כל יקיריכם בעוגה המדהימה הזו ותראו איך תגרמו לכולם להזיל דמעה.

ספר המתכונים של אילנה לוי

תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון

דרגו את המתכון כאן 

 

עוגת תפוחים בחושה עם שוקולד

עוגת תפוחים קלה

עוגת תפוחים בחושה קלה ומנחמת!

עוגה יפה וטעימה בטירוף שתחזיר אתכם לילדות.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 7 minutes
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

2 קערות לערבוב
מעבד מזון
תבנית משומנת בגודל 28

המצרכים

  • 5 תפוחים (כל סוג עשוי להתאים)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 חבילת שוקולד מריר
  • 1 חופן אגוזים (כחצי כוס)
  • 1 שקית סוכר ווניל
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 3 ביצים

אופן ההכנה

  • נקצוץ את האגוזים והשוקולד המריר יחדיו במעבד מזון.
  • את התפוחים נקלף ונחתוך; קודם כל נחתוך לרבעים ואחר כך כל רבע נחתוך לפרוסות.
  • בקערה יש לערבב ולהקציף את הביצים, להוסיף את השמן, התפוחים ואת תמצית הווניל.
  • בקערה נפרדת נערבב את הסוכר, הווניל, הקמח, אבקת האפייה, האגוזים והשוקולד וכמובן הקינמון.
  • לאחר מכן ניתן לאחד את שתי הקערות ולערבב היטב.
  • יש לצקת את הכל לתבנית משומנת בגודל 28 ולאפות כ 45 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת תפוחים בחושה קלה

שאלות נפוצות: עוגת תפוחים קלה

שאלה: את התפוחים את מבשלת לפני האפייה?  תשובה: לא. לא מבשלת לפני האפיה בדיוק כפי שרשמתי.
שאלה: מה מידת הכוס?  תשובה: כוס של 250 מ"ל
שאלה: אפשר עם אגסים?  תשובה: לא ניסיתי אבל אני חושבת שלא כי לאגסים יש יותר נוזלים והעוגה תהיה רטובה.
שאלה: אפשר בתבנית חד פעמי?  תשובה: כן אפשר בחד פעמי מרובעת בינונית.
שאלה: היי, תפוחים מקולפים?  תשובה: כן. לקלף את התפוחים.
שאלה: ואם אין לי כוס מדידה?  תשובה: אז קופסה של גבינת קוטג' ריקה. 

מה חושבים על: עוגת תפוחים בחושה קלה

עוגת תפוחים קלה
צילום: איילת בטיטו
  1. דינה גולדברג תמם
    ״עוגה טובה מאוד"
  2. שלומית חנניה
    ״ואו תודה למתכון הכנתי יצא לי מושלם״
  3. יוכי לוי
    "עוגה מצוינת אני עושה אותה ויוצא נהדר"
  4. איילת בטיטו
    "הכנתי ביום שישי יצא מושלם!"
  5. Yafit Nachshon
    "היא יצאה פצצה. תודה"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?