מתכון באדיבות: נבה כרמון – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת שמרים פרג וגבינה פרסבורגר
עוגת פרסבורגר גבינה
לבצק:
200 גר חמאה
1 כפית וניל
רבע כפית מלח
חצי כוס חד”פ סוכר
גרידת לימון
1 ביצה
0.5 קג קמח לבן
חצי כוס חד”פ מי ברז
1 כפית שמרים יבשים
** ללוש היטב לבצק אחיד
לחלק ל 3 כדורים, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר.
למילוי:
3 גביעי גבינה לבנה (של 250גר).
1 ביצה
1 אינסטנט פודינג וניל
0.5 כוס סוכר (או 6 סוכר וניל).
מעט תמצית וניל
חופן צימוקים /חמוציות
גרידת לימון.
** לערבב יחד.
לשטח כדור בצק למלבן
לשים באמצע, שליש מהמילוי…
לחתוך את השליש הימני והשמאלי של הבצק בקווים אלכסוניים… ולעטוף את המילוי כמו שתי וערב פעם מימין ופעם משמאל.. כמו צמה.
**למרוח היטב בביצה טרופהאפשר לפזר פרוסות שקדים מעל הביצה (אני פיזרתי אבקת שקדים)
ו….לתנור עד שמשחים.
להכנת מלית הפרג:
100 גרם חלב
100 גרם סוכר
50 גרם חמאה
300 גרם פרג טחון
גרידת לימון
כף דבש
* בסיר מביאים לרתיחה סוכר, חמאה וחלב
* מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות
* מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
* מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור
שאלות ותשובות
שאלה: כמה זה 0.5 ק”ג קמח לבן בכוסות?
תשובה: 3.5 כוסות ח״פ שתיה חמה או אוניברסליות.
שאלה: את הפרג אפשר להכין פרווה?
תשובה: אפשר אני עשיתי עם חלב סויה.
שאלה: מה ההבדל בין הבצק הנ”ל לבצק שמרים רגיל. שמרים רגיל תמיד מתנפח ומשנה את צורתו. אופה בתבנית אינגליש קייק ואז תופח לגובה. תבנית רגילה של תנור משנה צורתו. תופח לצדדים.. אשמח לתשובה
תשובה: זה תופח טיפה באפייה, סוג אחר של בצק יש שם מעט מאד שמרים והשומן שבו מרגרינה.
שאלה: את מלית הפרג את שמה באמצע הבצק ומגלגלת? איך זה מקבל את הצורה הזו?
תשובה: מרדדת למלבן שמה את כל מלית הפרג כ5 סמ מהקצה קרוב אלייך ומגלגלת. בגבינה זה שתי וערב. שמים מלית באמצע חותכים פסים משני הצדדים וקולעים פס מצד אחד ופס מצד שני.
שאלה: מקבלים 3 עוגות מהמתכון נכון? אבל כל הפרג בעוגה אחת.
תשובה: נכון!
תמונות ותגובות מהגולשים:
- חלית שמרגד: “יצא נפלא!”
- מרית שמרגד: “אצלי הולך פרג ורק פרג. זו אחת מהעוגות ששווה לקום עבורם בשבת בבוקר. אוהבת את המילוי העשיר,מעשה ידייך להתפאר.”
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
על כמה מעלות התנור? כמה זמן?
בתנור על חום 180 ולשים עין עד שמשחים.
מתכון לטעמי..
בצק עם מרקם משתנה בהתאם ללחות המילוי,
עשיתי מילוי עם גבינה מסוננת ממים, ויצא כמו של המאפיות הטובות שאני מכיר, כמו שמרים פריך.
הרולדה השניה עם מילוי של ממרח שוקולד עלית פרווה מעורב עם קוקוס והבצק יצא פריך ולא מרגישים את השמרים.
אפשר למלא עם קונפיטורות ועוד..
אני מאמץ את המתכון וממליץ למשפחה וחברים.
מתכון פגז.
אתר עם מתכונים טובים ומגוונים.
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! אתה תמיד מוזמן לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
האם הפשר להכין מבצק שמרים מוכן?
תמיד הכי טעים זה להכין הכל מאפס לפי המתכון, אבל את מוזמנת לנסות ולספר לנו איך יצא, בהצלחה!
תודה על המתכון
כמה זמן לישה וכמה זמן במקרר?
כשעתיים במקרר, וללוש במשך מינימום 7-8 דקות, אפשר יותר.
שלום רב,
במתכון כתוב להכניס את שלושת כדורי הבצק למקרר, לא כתוב לכמה זמן ? אשמח אם תוכלו לפרט.
בברכה
אילנה
את הבצק לשים במקרר כשעתיים לפחות (אפשר להשאיר גם לילה שלם).
כמה זמן להשאיר את הבצק במקרר?
את הבצק לשים במקרר כשעתיים לפחות (אפשר להשאיר גם לילה שלם).
כמה מעלות? וכמה זמן אפיה?
לאפות בתנור על חום 180 עד שמשחים. בהצלחה 🙂
אפשר בבצק של הגבימה לשים מילוי תפוחים במקום .
תודה .
אפשר כל עוד המילוי לא נוזלי מדי, בהצלחה!
הי אפשר לאחר האפיה להקפיא את העוגות ? 🌺
העוגה הכי טעימה ביום ההכנה, אלב אפשר להקפיא (עטופה היטב) עד חודש. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה. בתיאבון!
האם ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה?
היי דנית, אפשר להשתמש במחמאה אם מחפשים תחליף חמאה דומה. להחליף עם שמן יכול לשנות את התוצאה שנקבל ולהשפיע על כמויות המצרכים האחרים, בהצלחה!