מתכונים לשבועותעוגות גבינה

עוגת גבינה גבוהה במיוחד

צרחותתתתת כמה שהיא טעימה הגובה מה איתו?! עוגת גבינה אפויה בסיר ג’חנון שחובה לנסות!

מתכון באדיבות: חופית קורי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה גבוהה במיוחד

מצרכים 

7 ביצים L
כוס סוכר
2 סוכר וניל
750 ג’ר גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה של פעם
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קמח גדושות
3 כפות קורונפלור גדושות


אופן הכנה 

• לפני הכנת הבלילה לחמם תנור על 200 מעלות עם תבנית מים בתחתית ומעל רשת (עד שהעוגה תיכנס כבר יהיו אדים מהמים)
• להפריד ביצים, חלבונים עם כוס סוכר לקצף מושלם. (לפני שמוסיפים את הסוכר לתת לחלבון לעבוד לבד להפוך לצבע לבן כמו קצף של סבון כלים)
• בקערה אחרת לערבב חלמונים +גבינה לבנה+שמנת חמוצה+סוכר וניל+קמח+קורנפלור+אינסטנט פודינג וניל.
• לקפל את הקצף אל תוך הקערה עם הגבינה (לא בבת אחת…פעמיים. להוסיף חצי קערה לקפל כמו שצריך ואז את החצי השני).
• לשמן סיר ג’חנון ולשים נייר אפייה חתוך לעיגול על התחתית ומסביב לתת גובה.
• להוסיף את הבלילה לסיר ולתת כמה מכות על השיש כדי שכל האוויר ייצא והתערבות תהיה שטוחה בסיר.

זמן אפייה:
15 דקות ראשונות ב200 מעלות ואז להוריד את החום 150 מעלות עוד 45 דקות לכבות תנור ולהשאיר שם כמה שאפשר (אפילו לילה שלם או לפחות 4 שעות).

טיפים:
****להוציא את הגבינה לבנה והשמנת לחצי שעה על השיש לפני הכנה…שלא יהיו קרות מהמקרר… ולהוציא להם נוזלים לפני שמוסיפים לקערה.

***חשוב לאחד את הבלילה והקצף לצבע אחיד ככה היא תצא חלקה מלמעלה ולא תתפוצץ באפייה.

***לחתוך את נייר האפייה לתחתית עיגול לפי סימון עם עיפרון ולגזור לפי היקף הסיר ולחתוך חתיכה לדפנות הסיר להדביק עם הידיים טוב לסיר המשומן שיהיה חלק ככה העוגה תצא חלקה חלקה ללא קמטוטים

***לא לפתוח תנור בשום פנים ואופן העוגה תיפול.

***השתמשתי בקוטר סיר 28

***אפייה ללא המכסה של הסיר העוגה צריכה לעלות.

****ברגע שרוצים להפוך את העוגה…שמים צלחת כמכסה על הסיר והופכים. מוציאים את נייר האפייה בתחתית העוגה ומסביבה…ואז לוקחים עוד צלחת ושמים מעל…לא ללחוץ על שני הצלחות כי תמעכו את העוגה…ממש זריז להפוך והעוגה מוכנה. אני הייתי ממליצה לעשות את ההיפוך אחרי קירור במקרר… ככה היא לא תמעך ויירד לה הגובה.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker