| | | |

עוגת שוקולד פירורים

מתכון עוגת שוקולד פירורים שכל פעם שתכינו תקטפו המון מחמאות!
בהשראת: אילנה אפינגר
ציון 4.06 על ידי 72 דירוגים
עוגת שוקולד פירורים

מתכון עוגת שוקולד פירורים שכל פעם שתכינו תקטפו המון מחמאות!

כל כך קלה להכנה ולא מצריך מיקסר פשוט להכין בתבנית.

עוגת שוקולד מושלמת לשבת שחובה להכין!

ספר המתכונים של אילנה אפינגר  

עוגת שוקולד פירורים
צילום: אילנה אפינגר

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד פירורים

עוגת שוקולד פירורים

מתכון עוגת שוקולד פירורים שכל פעם שתכינו תקטפו המון מחמאות!
ציון 4.06 על ידי 72 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה אפינגר

ציוד

כוס מידה חד פעמית לשתייה קרה
2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • 3 כפות סוכר

לשוקולד:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים
  • 2 כפות קקאו
  • 4 ביצים

אופן ההכנה

בצק:

  • לערבב ביד או במקסר.
  • לשטוח 3/4 מהבצק בתבנית.
  • את הרבע בנוסף לשים בצד.

שוקולד:

  • לבשל בסיר את השוקולד סוכר שמן מים וקקאו.
  • אחרי שהכל נמס מערבבת פנימה 4 ביצים שלמות במהירות שלא יהפך ל"חביתה".
  • שופכים מעל הבצק ומעליו מפוררים את הבצק הנותר.
  • להכניס לתנור - 180° בערך חצי שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד פירורים

היי האם בסיום האפייה צריך לשים מי סוכר או להשאיר ככה?
לא, לא צריך.
העוגה צריכה להיות במקרר או בחוץ?
בחוץ עד כשבוע.
איך אדע מתי העוגה מוכנה? להערכתי היא כבר כ40 דקות בתנור והמרכז של העוגה עוד רוטט.
היא מתייצבת בחוץ.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שוקולד פירורים
צילום: צילה אברהם

"המתכון מעולה!"
צילה אברהם

עוגת שוקולד פירורים
צילום: חגית וטמיר ראש

"לא יכולתי להתאפק  תודה עוגה מעולה!"
חגית וטמיר ראש

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Ilana Effinger

Similar Posts

62 Comments

  1. 1 star
    הכנתי עכשיו הבצק יצא רך, גמיש ואלסטי
    אי אפשר היה לשטח אותו בתבנית ובטח שלא לפורר מעל העוגה ניסיתי לגרר עם פומפיה לקצות בסכין כמובן שהוספתי כמויות של קמח ושל קורנפלור אבל שום דבר לא עזר בסוף אפיתי אותו כמה דקות כדי שיהיה אפשר איכשהו לפורר

    1. היי רעות,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה אבל נשמע שפעלת נכון והצלחת בסוף להתגבר על הבעיה.
      לגבי קורנפלור, בטוחה שהתכוונת לזה או לאבקת אפייה? כי אין קורנפלור במתכון.
      נשמח לתגובתך 🙂

  2. על הפנים! פעם שניה שניסיתי והבצק יוצא בצק ולא פירורים, ממש לא כך אמור להיות. חבל על החומרים

  3. אמא שלי מכינה את העוגה הזו פעם ואפילו פעמיים בשבוע, אבל קשה לי לקחת ממנה מתכון כי היא שמה הכל לפי העין.
    ניסיתי את המתכון הזה, האמת שיצא מוזר. הבצק לא בצק פירורים, יותר מזכיר בצק של עוגיות קרוב לחלה, בקושי הצלחתי לשטח אותו על התבנית, כל פעם התכווץ לי בחזרה. השוקולד יצא חרוך מלמעלה אבל בפנים עדין רטוב, מזכיר קצת מוס.
    משהו לא הגיוני במתכון בכלל…
    מבחינתי מתכן לא מוצלח, חבל על זמן ההכנה.

    1. היי תהילה,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. נשמח לנסות לעזור:
      לגבי הבצק ענינו לך בתגובה קודמת, ולגבי הרטיבות של העוגה – זה בסדר גמור, היא מתייצבת בחוץ.
      מקווים שתתני לה עוד הזדמנות, אנחנו כאן לכל שאלה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?