|

לחמניות ביס אווריריות וטעימות

לחמניות נתלשות שמשאירות טעם של עוד, את המתכון הזה חובה לנסות עכשיו!
בהשראת: נעמי שושן
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לחמניות ביס אווריריות וטעימות

לחמניות ביס אווריריות, רכות וטעימות,

עם מרקם משגע שנמס בפה – מגרות וריח משגע,

לחמניות נתלשות שמשאירות טעם של עוד!

ספר המתכונים של נעמי שושן  

לחמניות ביס אווריריות וטעימות
צילום: נעמי שושן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחמניות ביס אווריריות וטעימות

לחמניות ביס אווריריות וטעימות

לחמניות נתלשות שמשאירות טעם של עוד, את המתכון הזה חובה לנסות עכשיו!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: נעמי שושן

ציוד

מידות : כוס לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 חבילת קמח (קילו)
  • 2 כוסות מים (פושרים)
  • שמרים טריים (חמישים גרם)
  • 1 ביצה
  • 6 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה נערבב יחדיו את המים עם השמרים, ביצה, סוכר, קמח, שמן, והמלח - לפי הסדר הזה.
  • נלוש במשך כעשר דקות .
  • נשמן את הבצק היטב.
  • נתפיח את הבצק למשך כשעה.
  • ניצור מהבצק כדורים, נבריש בביצה טרופה, ונתפיח אותם.
  • נאפה 180 מעלות עד שמשחים ומקבל צבע יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות ביס

אפיה רגילה או טורבו?
אפיה רגילה על חום 180 מעלות.
יש אפשרות להשתמש עם קמח תופח?
לא, עדיף קמח רגיל.
אפשר להמיר לשמרים יבשים?
אפשר להמיר ל 2 כפות שמרים יבשים.
איך הצבע שלהן כזה זהוב?
מברישים עם ביצה ואופים עד הזהבה.
תודה על המתכון, – אשמח לדעת כמה זה 50 גרם שמרים בכפיות?
זה מגיע במארז של 2 יחידות שכל אחד 25 גרם. לחילופין אפשר להשתמש גם ב 2 כפות שמרים יבשים. למרות שאני אוהבת יותר שמרים טריים, מרגישה שהמאפה יותר טעים ונשאר טרי יותר זמן.

הבמה כולה שלכם:
לחמניות ביס אווריריות וטעימות
צילום: מרינה אלון

"נעמי תודה על המתכון המנצח יצאו לחמניות מדהימות!"
מרינה אלון

לחמניות ביס אווריריות וטעימות
צילום: נעמי שושן
לחמניות ביס אווריריות וטעימות
צילום: נעמי שושן
לחמניות ביס אווריריות וטעימות
צילום: נעמי שושן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: נעמי שושן

 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. מדוע העיגולים לא יוצאים לי יפים, האם יש לך טיפ כיצד ניתן לעשות אותם יפים ואחדים ?

    1. היי יעל!
      בגדול, זה דורש אימון וניסיון. הנה הטיפ שלנו לעבודה נכונה:
      1. חלקי את הבצק ל-16 יחידות של 100 גרם כל אחת. אנחנו ממליצים מאוד להשתמש במשקל כדי להגיע לתוצאה אידיאלית גם מבחינת האחידות באפייה וגם מבחינת המראה.
      2. צרי כדור עגול מכל יחידת בצק באופן הבא: משכי את קצוות הבצק כלפי מעלה ואז גלגלי אותו על השיש עד שייווצר לך עיגול שהחלק העליון שלו חלק ויפה. אם קשה לך לעבוד עם הבצק כי הוא רך מדי ודביק, את יכולה לקמח קצת את משטח העבודה או לשמן מעט את ידייך.
      מקווים שהצלחנו לעזור, ומאחלים לך בהצלחה – את יכולה לעשות את זה! 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?