מתכון: בצק פריך עם ריבה
מצרכים ואופן הכנה
שיתי כוסות קמח מנופה
חצי כוס סוכר
1 א. אפיה
1 סוכר וניל
1 ביצה
200 גרם מרגרינה לאפיה (אני משתמשת במזולה).
כוס ריבה (איזו שאוהבים).
- נלוש טוב טוב לבצק אחיד.
- נחלק ל3 חלקים, 2 נרדד בתבנית, וחלק אחד נשים במקפיא לרבע שעה.
- נמרח ריבה על הבצק שרידדנו בתבנית, ומעל נגרד בחלק הגס של המגרדת, את שארית הבצק.
- נאפה בחום 160 עד הזהבה (חשוב מאד לא לאפות יותר מדי).
- נחתוך לריבועים, ונקרר היטב.
- רק כשממש מתקרר, להוציא (אחרת מתפרק).
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר מחמאה במקום מרגרינה?
תשובה: כמובן.
שאלה: איזה גודל של תבנית? תבנית של התנור?
תשובה: אפשר כל תבנית מלבנית. אם רוצים שהתחתית תהיה דקה, אז תבנית גדולה.
שאלה: הבצק יוצא לי דביק, ככה זה צריך להיות?
תשובה: כן, בצק רך מאוד.
שאלה: יוצאות 2 עוגות? מה גודלן?
תשובה: המתכון לעוגה אחת.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- סיון רז: "הרגע יצאו מהתנור!"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
אין ויכוח שכולם מתים על עוגיות ריבה, אבל אם בא לכם לגוון עוד, יש לנו עמוד מעולה שמרכז עוד מתכונים נהדרים, כנסו >> מתכונים עוגיות טעימות
אפשר לעשות את העוגה בתבנית אינגליש קייק?
התחתית תהיה יותר עבה אך אפשר בהחלט.
היי רויטל, סליחה על הטעות הנפלה ותודה על הסבלנות, תוקן.