ארוחות צהרייםמתכוני עוף

עוף עם ארטישוק וגרגרי חומוס

נגמרו הטיגונים וחוזרים לשגרה של החורף שבפתח. ומה יותר חורפי ומתאים אם לא מנה חמה ומנחמת. מתכון עוף עם ארטישוק וגרגרי חומוס, עונג אמיתי שמחמם את החושים. מצורף בנוסף סרטון קל להכנה כדי שיצא לכם בול כמו שצריך, בואו נכין!

מתכון באדיבות: אורה ארגוב  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוף עם ארטישוק וגרגרי חומוס

מצרכים 

שתי כוסות גרגירי חומוס מבושלים
ארבעה חלקי עוף שטופים
10 ראשי ארטישוק קפואים (אם בעונה אז אפשר טריים)
1 כוס עלים וגיבעולים של סלרי
ארבע כפות שמן
1 כפית גדושה כרכום
רבע כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מרק בצל
1 כפית מלח.


אופן הכנה 

  • נשרה את החומוס ללילה שלם אחרי ברירה, נשטוף ונבשל כשעה וחצי עד רכות.
  • נשים בסיר את השמן, נחמם ונוסיף את חלקי העוף מעל את הגרגירים המבושלים ואת הסלרי לא לערבב
  • נחלוט את ראשי הארטישוק במים חמים כחמש דקות לשטוף ולחתוך לרבעים ,נוסיף לסיר ונתבל.
  • נערבב בקערה את המלח ,פלפל,כרכום ואת המרק בצל עם שתי כוסות מים רותחים
  • ליצוק לסיר עד בלהבה גבוהה עד שזה מתחיל לרתוח ואז להנמיך להבה ונמשיך לבשל כארבעים דקות עד גמר הנוזלים
  • להגיש חם. בתיאבון!

 

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר עם חזה עוף במקום שוקיים?
תשובה: אפשר אבל לא להכניס מהתחלה. תני לכול תוכן הסיר להתבשל כ25 דקות ואז תוסיפי את החזה עוף למעלה ככה שלא יתייבש ישאר עסיסי לעוד 20 דקות.

שאלה: ארבעים דקות על אש גבוהה?
תשובה: לא, עד רתיחה ורק אז להנמיך.

שאלה: נראה מעולה. אפשר לשים מרק עוף במקום מרק בצל?
תשובה: בטח.

שאלה: מה אפשר במקום ארטישוק?
תשובה: אפשר לוותר, אבל חבל.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוף עם ארטישוק

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker