מתכון באדיבות: אתי מדהלה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: עוגת אלפחורס בחושה
מצרכים
כוס חד פעמי שתייה קרה
3 ביצים
כוס שמן
1 שמנת חמוצה
כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1 פודינג וניל
1 וחצי כוס קמח
חצי כוס קוקוס
חצי כוס חלב/מיץ תפוזים
אופן הכנה
מערבבים רטובים, מוסיפים את כל היבשים
מעבירים את הכל לתבנית אינגליש קייק (יוצא 2 תבניות)
מלמעלה זורקים טיפות גדולות של ריבת חלב ומעט קוקוס (לא לערבב)
40 דקות בחום של 160 מעלות
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר משהו אחר במקום שמנת חמוצה?
תשובה: שמנת צימחית, אשל, 3 כפות גבינה לבנה או מעדן וניל.
שאלה: במתכון רשום חצי כוס קוקוס..לקישוט או לבלילה?
תשובה: חצי כוס לבלילה.
שאלה: איך אפשר להכין פרווה?
תשובה: עם שמנת צמחית.
שאלה: כמה זה שמנת חמוצה, 200 מ"ל או 250?
תשובה: 200 מ"ל.
שאלה: המתכון שרשמת זה לשתי אינגלישקייק?
תשובה: כן.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- נטע לי שטרית: "תודה רבה על המתכון הכנתי עכשיו נראה מושלם הריח בבית סוף והכי חשוב קל להכנה."
- בת אל גואטה: "גם אני הכנתי!"
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
אפשר להקפיא את העוגה?
אפשר להקפיא אין בעיה. בהצלחה ובתיאבון!
בדר״כ בעוגות היחס שמן לקמח זה 1 שמן על 2 קמח( הרבה פעמים פחות מזה ,תלוי אם יש עוד נוזלים ״שעוזרים״ ) . פה זה 1 שמן על 1.5 קמח. למה זה יותר שמן מהממוצע?
אין מדע מיוחד מאחורי זה אך ככה יוצא טעים אין מה לדאוג 🙂
האם חייבים לשים קוקוס?
קוקוס הוא חלק חשוב בעוגת אלפחורס, אך את מוזמנת לנסות להכין בלי ולספר איך יצא. בהצלחה ובתיאבון!
השימוש בכוס מידה של 240 מל?
כוס חד פעמית שתייה קרה.
לא הבנתי איך רואים פודינג וניל למעלה?. אם בעצם זו עוגה בחושה מערבבים כל החומרים לא?
מערבבים את המצרכים לרבות האינסטנט פודינג וניל (כאבקה), ואז מלמעלה זורקים טיפות גדולות של ריבת חלב ומעט קוקוס (בלי לערבב שוב).
על אותו רעיון של ריבת חלב אפשר לשים שוקולד נוטלה ? שוקולד לבן???
כן, יכול להיות שזה ישקע יותר או פחות, אך זה אותו עקרון.
שלום ותודה על המתכונים,
אולי כדאי להקציף את הביצים? אפילו בלי הפרדה.
העוגה תהיה יותר אוורירית,לא?
תודה
עשיתי את העוגה כיצד ניתן למנוע את נפילת כדורי ריבת החלב. הכל נפל לי לתחתית העוגה.
זה עלול לקרות לפעמים כי אם לא מערבבים ריבת החלב שוקעת למטה כי זה יותר כבד מהבלילה, ולמרות זאת כשפורסים את העוגה רואים את ריבת החלב היא מאוד טעימה מקסימום נסי לשים גושים קטנים יותר של ריבת חלב. בהצלחה!
אין צורך לא להפריד ולא להקציף, העוגה מושלמת גם בפשטותה, בהצלחה!
הכוונה לחבילת פודינג או כף פודינג? וגם לי שקעה הריבת חלב לתחתית העוגה ווהעוגה יצאה לי דחוסה כאילו לא אפויה לא יודעת מה הסיבה
חבילה אחת של פודינג וניל, וייתכן שריבת החלב תשקע וכשחותכים מוצאים אותה בפנים וזה בסדר מכיוון שהיא יותר כבדה מהבלילה שסובבת אותה.