| |

חלות לשבת רכות וטעימות

אני מבטיחה לכולם שאין כמו חלות ביתיות ומה גם שהמתכון קל במיוחד.
בהשראת: מלכי בודיק
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
חלות רכות לשבת

חלות לשבת – אצלנו בבית אין שבת בלי חלה ואני לא מדברת על החלות הקנויות אלא חלות אווריריות תוצרת בית אשר יוצאות ישר מהתנור אל שולחן השבת.

אני יודעת שאתם בטח חושבים בשביל מה לטרוח אם אפשר לקנות מוכן אבל אני מבטיחה לכולם שאין כמו חלות ביתיות ומה גם שהמתכון קל במיוחד.

ספר המתכונים של מלכי בודיק

חלות רכות לשבת
צילום: מלכי בודיק

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

חלות רכות לשבת

חלות לשבת רכות וטעימות

אני מבטיחה לכולם שאין כמו חלות ביתיות ומה גם שהמתכון קל במיוחד.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלכי בודיק

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 קילו קמח לבן (מנופה)
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • ½1 סוכר
  • ½ 6 כוסות מים חמימים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות מלח

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית חומץ

אופן ההכנה

  • נפורר את השמרים לצלחת עמוקה עם מים חמימים וכף סוכר.
  • נניח בצד ובינתיים נכין את הבצק במיקסר.
  • יש לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח ו ½ 5 כוסות מים חמימים, סוכר ושמן ולבסוף את השמרים שהמסנו.
  • ניתן למיקסר לעבוד במשך 3 דקות, נוסיף את המלח ונלוש 10 דקות נוספות.
  • בשלב הבא ניקח את גוש הבצק ונשמן אותו, אחר כך נכניס לשקית, נקשור ניתן לו לתפוח במקום חמים לשעה (עד להכפלת הנפח).
  • נחלק את הבצק ל 6 חלקים, ואחר כך כל חלק נחלק ל 4 (סה“כ 24 חתיכות).
  • מכל 4 חתיכות נקלע חלה ונניח על מגש עם נייר אפייה.
  • בטרם נאפה ניתן לבצק לתפוח לעוד שעה (אל תוותרו אל שלב זה).
  • לאחר שתפח נמרח אותו בביצה טרופה עם כפית הסוכר והחומץ.
  • נפזר שומשום ונאפה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. כאשר החלות מקבלות צבע שחום הן מוכנות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חלות רכות לשבת
צילום: מלכי בודיק

ענת מישורי


רק עוד דבר אחד אחרון!

חלות לשבת

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

2 Comments

    1. היי,
      הסיבה לכך שיצאו קשות יכולה להיות קשורה למספר גורמים, אבל בגדול, זה מחסור במים, עיבוד יתר של הבצק עד כדי הוצאת כל האוויר ממנו וכן זמן התפחה לא מספיק.
      להבא, אנחנו ממליצים לשפר את שלושת הדברים החשובים האלה וזה יביא לתוצאה הרצויה.
      אם עדיין יש בעיה, אנחנו כאן כדי לעזור ואף לחפש עבורך מתכונים אחרים.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?