עבורי כאשר אומרים עוגה יש רק עוגה אחת שהיא תמיד רמה אחת מעל כל העוגותעוגת גבינה. אינני יודעת מדוע רוב האנשים מחכים לחג השבועות בשביל להיזכר בעוגות הגבינה, עבורי זו עוגה המתאימה לכל יום ולכל שעה. ישנם סוגים שונים של עוגות גבינה, אני מעדיפה את אלו הפשוטות שאינן דורשות הקצפת ביצים. לא ידעתי איזה מתכון להביא לכם אז פשוט הבאתי לכם מתכון לשתי עוגות גבינה; האחת משודרגת בשוקולד לבן והשנייה עם שמנת מוקצפת. שתיהן טעימות וקלות להכנה

מתכון באדיבות: מלי מאירוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה ושוקולד לבן

מצרכים 

לבסיס:

שרוול ביסקוויטים פתי בר
100 גרם חמאה מומסת
כף סוכר חום

לשכבת הגבינה:

150 גרם שוקולד לבן
חצי כוס שמנת מתוקה
500 גרם גבינה 9% (אפשר גם 5%)
חצי כוס שמנת חמוצה
2 ביצים
כף אבקת אינסטנט פודינג ווניל
3 כפות סוכר

לציפוי:

250 מ“ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

  • נפורר את הביסקוויטים ונערבב היטב עם החמאה והסוכר החום. את הבסיס נשטח בתבנית אפייה בגודל 24 (או 22 עם רוצים תחתית מעט עבה). יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 0 דקות. בתום האפייה נוציא מהתנור ונניח לבסיס להצטנן.
  • בקערה נערבב את החומרים לשכבת הגבינה; ראשית כול נשבור 150 גרם שוקולד לבן ויחדיו עם חצי כוס שמנת מתוקה נחמם במיקרו ל 30 שניות. לאחר מכן נערב ונוסיף לחמם במיקו בפולסים של 5 שניות במידת הצורך עד שהכול נמס. אל התערובת נוסיף את שאר המצרכים ונערבב היטב. כאשר התערובת מוכנה והבסיס הצטנן ניצוק הכל על שכבת הבסיס.
  • לצורך האפייה נחמם את התנור ל 150 מעלות ונשים בתחתית קערה חסינת חום עם מים. את העוגה נאפה על המדף האמצעי למשך 50 דקות. העוגה אמורה לצאת רוטטת ולא קשה לחלוטין. בשלב זה נוציא ונכניס למקרר לכשעתיים שלוש.
  • להכנת שכבת הציפוי נקציף את השמנת עם הסוכר ונצפה את העוגה כאשר היא קרה. להכניס לעוד שעה-שעתיים למקרר וניתן להגיש את העוגה. 

מתכון: עוגת גבינה עם שמנת מוקצפת

להכנת הבסיס:

250 גרם ביסקוויטים
2 כפות סוכר חום
130 גרם חמאה מומסת

להכנת שכבת הגבינה:

750 גרם גבינה 9%
200 מ“ל שמנת חמוצה
4 ביצים
חצי כוס סוכר + כף סוכר
שקית ווניל
3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
כף קמח
גרדת לימון אחד
מיץ מחצי לימון
מכל שמנת מתוקה

לציפוי העוגה:

מכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
רבע כוס חלב

  • יש לפורר את הביסקוויטים ולערבב עם החמאה והסוכר החום. לאחר מכן נשטח בתבנית 24 או 26 ונאפה על 170 מעלות למשך 10 דקות. לאחר האפייה נקרר את הבסיס.
  • לצורך הכנת שכבת הגבינה נערבב בקערה את כל הגבינה עם השמנת החמוצה עם השמנת ואז נוסיף את יתר המצרכים בהדרגה ותוך כדי המשך ערבוב עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים. את השמנת המתוקה וכף הסוכר נקציף במיקסר עד לקבלת קצפת רכה. את הקצפת נקפל לתוך הבלילה ואת הכל ניצוק על הבסיס.
  • יש לאפות בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, מומלץ לשים על המדף השני מהתחתית. יש לאפות למשך שעה וחצי, בתום הזמן נכבה את התנור, נפתח את הדלת ונשאיר את העוגה בפנים לחצי שעה נוספת. לאחר מכן נוציא ונניח לה להתקרר לטמפרטורת החדר. כאשר התקררה נכניס למקרר לשעה.
  • לצורך הכנת הציפוי נקציף את המצרכים ונצפה את העוגה בצורה אחידה.

quads id=4]

שאלות ותשובות

שאלה: כמה גביעי שמנת?
תשובה: רשום באחת חצי כוס.. ובשניה רשום גביע של 200 מ”ל.

שאלה: ניתן להחליך את הסוכר החום ברגיל?
תשובה: כן.

שאלה: בעוגה הראשונה אפשר בלי לימון?
תשובה: כן, בטח.

שאלה: שאת רושמת להקציף שמנת מתוקה לכמה כמות את מתכוונת?
תשובה: 250 מ”ל.

שאלה: האם אפשר להקפיא את העוגות גבינה האלה?
תשובה: לדעתי כן.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה
עוגת גבינה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!