חטיפים

ביסלי ביתי ממכר

חטיף ביסלי ביתי ממכר וטעים שכולם אוהבים, ומעכשיו אפשר להכין בבית, והחוויה עוד יותר כיפית אם מכינים עם הילדים. ביסלי גריל ביתי במו ידיכם, מי חשב שאפשר?! אחד המאכלים הכי כיפיים.. בואו נתחיל!
מתכון באדיבות: השף רון יוחננוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: ביסלי ביתי ממכר

מצרכים 

פסטה – שלוש כוסות
מים –  3 ליטר
כף אחת מלח
כף אחת תבלין גריל עוף
כף אחת פפריקה מעושנת
חצי כפית מלח הימלאיה ורוד
שמן צמחי לטיגון

אופן הכנה 

  • שלב ראשון נביא את המים לרתיחה בסיר גדול ונוסיף את הפסטה ואת המלח.
  • נבשל את הפסטה אל דנטה (מוציאים חתיכה אחת ונוגסים. להוציא אם הפסטה כבר לרוב מבושלת, אבל עדיין יש בה נקודה לבנה).
  • כעת נסנן את הפסטה, נשטוף במים קרים, נעביר  למסננת ונייבש היטב. חשוב להדגיש: את הפסטה נטגן אך ורק כשהיא יבשה לחלוטין.
  • נערבב את כל התבלינים בקערה.
  • נחמם סיר עם שמן לטיגון עמוק.
  • ניקח כמות קטנה כל פעם מהפסטה המבושלת ונטגן עד הזהבה, לשים לב שאת הפסטות נוסיף לסיר אחת אחת, בכדי שלא יידבקו בטיגון.
  • נוציא לקערה עם נייר סופג ומיד נשפוך לקערת התבלינים, כשהפסטה עוד חמה. נערבב – ומוכן.
  • את הביסלי הביתי שהכנו אפשר לשמור עד שבוע בקופסא סגורה, בתיאבון!

 

שאלות ותשובות

שאלה: מאיפה ניתן להשיג את התבלין?
תשובה: זה כמו גריל עוף. ניתן להשיג מהחנות של בעל המקום. קישור כאן.

שאלה: איזה מלח זה? אפשר להשתמש במשהו אחר?
תשובה: מלח המליה. אם אין אפשר להשתמש בכל מלח שיש.

שאלה: אפשר לאפות?
תשובה: מטוגן זה טעים יותר, אבל כל עוד לא מייבשים יותר מדי, אפשר לאפות.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • דני קוליקוב: ” חוויה להכין עם הילדים!”

עוד מתכונים מבוקשים:

 

מתכון ביסלי

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker