| | | |

בצק שמרים מושלם (שבלולי קינמון ועוד!)

את הרולדה ניתן למלא בכל סוג של מילוי שתרצו, אני באופן אישי מעדיפה פרג או שוקולד.
בהשראת: נאוה מלכה
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
בצק שמרים מושלם

בצק שמרים מושלם לכל מאפה! מתכון פשוט להכנת מאפים עם הצעות לשני מילויים ממכרים!

כמו שסבתא הייתה מכינה לנו, היום אני מכינה לילדים שלי וכולם מתענגים מכל ביס. אני לא אוהבת להתעסק בקיפולי עוגה והקצפת ביצים ולכן המתכון הקל הזה מושלם עבורי. את הרולדה מכינים מהר יותר ואפשר למלא בכל מילו שתחשקו.

מכיוון שאני עושה כבר בצק שמרים אני מעדיפה לעשות כמות גדולה ולהכין ממנו גם גביניות טעימות. אז קבלו מתכון לשני סוגי המאפים, שאם תכינו את שניהם תהיה תחרות רצינית! טעמים משגעים שימתיקו לכם כל רגע ביום ותמיד יעלו חיוך!

ספר המתכונים של נאוה מלכה 

בצק שמרים מושלם
צילום: נאוה מלכה

למה באמת כדאי לכם:

  • בצק שמרים המתאים לסוגי מאפים רבים ואפשר להכין מגוון מאפים בסבב אחד!
  • מתכון הכולל שני סוגי מילויים ואפשר להכין את המאפים עם כל מילוי אחר!
  • מאפים משגעים עם מרקם מפנק שתמיד כיף לאכול ותמיד מעלה חיוך!
  • ניתן להכין כמות גדול, להקפיא ולהוציא מתי שרוצים ולהתפנק!

 

שורה תחתונה: הכי כיף כשיש מגוון גדול של מאפים הנגישים לנו בכל רגע. בצק שמרים מושלם לשלל מאפים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

בצק שמרים מושלם

בצק שמרים מושלם (שבלולי קינמון ועוד!)

את הרולדה ניתן למלא בכל סוג של מילוי שתרצו, אני באופן אישי מעדיפה פרג או שוקולד.
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: נאוה מלכה

המצרכים

להכנת הבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה חמאה/מחמאה (200 גרם - אני משתמשת במחמאה)
  • ½ 1 - 2 כוסות מים פושרים
  • ½ כפית מלח
  • 2 ביצים
  • גרדת לימון
  • מלית פרג (למילוי)
  • ביצה

להכנת הסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • מיץ לימון (מחצי לימון)

למילוי הגביניות:

  • גבינת טוב טעם / כל גבינה למאפים (350 גרם )
  • פרג (250 גרם )
  • ¼ כוס חלב (אפשר גם מים)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )
  • גרידת לימון
  • צימוקים / אגוזים (לפי הטעם - לא חובה)

אופן ההכנה

  • נשים בקערה את הקמח ונערבב עם השמרים, אבקת אפייה, סוכר, ביצים וחמאה.
  • נלוש במשך 10 דקות ואז נתחיל להוסיף את המים בהדרגה.
  • לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים, תלוי כמה הקמח סופח, המטרה לקבל בצק מעט דביק.
  • לאחר הוספת המים נמשיך ללוש את הבצק ביד וניצור ממנו כדור יפה.
  • ניתן לו לתפוח כשעה עד שעה וחצי (זכרו שבחורף הבצק תופח לאט) עד להכפלת הנפח. את ההתפחה נבצע כאשר הבצק נמצא בתוך קערה משומנת וגם הכדור עצמו משומן קלות ונכסה בניילון.
  • לאחר ההתפחה נלוש מעט את הבצק על מנת להוציא את האוויר ואז נניח להתפחה למשך 40 דקות נוספות.
  • את הבצק נחלק ל 5 כדורים שווים. 3 חלקים ישמשו אותנו עבור הרולדה ומהיתר נכין גביניות טעימות.
  • תוכלו להחליט בעצמכם כמה רולדות להכין וכמה גביניות, אם בכלל כל כדור בצק מספיק לרולדה אחת.

להכנת הרולדה:

  • נרדד את כדור הבצק לצורת מלבן ונשים בו את המילוי שבחרנו. אני השתמשתי במלית פרג שקניתי בסופר.
  • נמרח היטב את המילוי על המלבן ונגלגל אותו לרולדה.
  • לאחר מכן נחצה אותו לכל אורכו ונקבל שתי חתיכות בצק מהן נכין צמה.
  • נחזור על התהליך עם הרולדות האחרות, אפשר גם לגוון במילוי.
  • לאחר מכן נניח לחצי שעה על מנת שהבצק יתפח.
  • בטרם האפייה נמרח ביצה טרופה מהולה במעט מים בעזרת מברשת.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה.

להכנת הסירופ:

  • יש לבשל את המים, הסוכר והלימון עד להסמכה ואז לצנן.
  • כאשר העוגות יוצאות מהתנור נבריש עליהן את הסירופ.

להכנת מילוי הגביניות:

  • נבשל את כל המצרכים יחדיו למשך 5 דקות ותוך כדי ערבוב.

להכנת הגביניות:

  • נשמש בשארית הבצק. נרדד את הבצק לריבוע ונחתוך ממנו ריבועים קטנים.
  • במרכזו של כל ריבוע נשים כף מילוי ומקפלים לצורת מעטפה.
  • על מנת שלא יפתח נמרח מעט ביצה טרופה בפינות בטרם הקיפול.
  • את הגביניות נסדר על תבנית עם נייר אפייה ונניח להן לתפוח במשך 40 דקות.
  • לאחר מכן נמרח ביצה טרופה ונכניס לתנור שחומם מראש ל 170-180 מעלות.
  • יש לאפות כארבעים דקות וכאשר מוכן למרוח את שארית סירופ הסוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בצק שמרים מושלם

איך עושים את המילוי של השוקולד?
מורחים ממרח שוקולד.
אפשר להקפיא את הגביניות?
כן, אפשר.
כל זה מקילו קמח אחד?
בדיוק!
איך עושים את הצורה של הפרג?
הצורה של הצמה מתוך המתכון שלה, אם רוצים צורה של צמה, שמים מלית באמצע המלבן יוצרים חתכים משני צידי הבצק וסוגרים לצמה.
באיזה גבינה למלא איך קוראים לה?
כנסי למעדניה בסופר תבקשי גבינה מתוקה עם צמוקים.

 


הבמה כולה שלכם:
בצק שמרים מושלם
צילום: זיוי מזרחי

"עוגת השמרים פרג יפה!"
זיוי מזרחי

בצק שמרים מושלם
צילום: נאוה מלכה
בצק שמרים מושלם
צילום: נאוה מלכה
בצק שמרים מושלם
צילום: נאוה מלכה
בצק שמרים מושלם
צילום: נאוה מלכה
בצק שמרים מושלם
צילום: נאוה מלכה

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: נאוה מלכה

Similar Posts

One Comment

  1. מקווה שתפרסמו מתכון לחצ'פורי במלית גבינה(לא עם הביצה), בצק דק כמו פילו שמקפלים לצורת מעויין כשבתוכו מלית גבינות מלוחים עם סרטון הסברה, חוץ מזה האפליקציה ממש נהדרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?