הקובנה למי שלא מכיר היא סוג של חלה תימנית אשר נאפית בתוך סיר. יש לה טעם מתקתק והיא אחד ממאכלי השבת המסורתיים לצד הגחנון. ישנם כאלו אשר מעדיפים את הקובנה על פני הגחנון או סתם אוהבים לגוון מידי פעם. בדומה לגחנון, גם את הקובנה ניתן להגיש בתוספת ביצה קשה, רסק עגבניות וקצת (או הרבה) סחוג. אז להלן המתכון לקובנה רכה ועסיסית וכמובן קלה להכנה

מתכון באדיבות: גליה אהרוני  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קובנה לשבת

מצרכים 

קילו קמח
5 כפות סוכר
½ 1 כפות שטוחות של מלח גס
2 כפות שמרים יבשים
חבילת מרגרינה רכה
3-4.5 כוסות מים פושרים


אופן הכנה 

ננפה את הקמח לתוך קערה, נוסיף מלח, סוכר ואת השמרים ונערבב היטב בטרם הוספת הנוזלים. לאחר מכן הוסיפו את המים, התחילו ב ½ 3 כסות ואם צריך הוסיפו אחר כך עוד. התחילו ללוש את הבצק; חשוב לקבל בצק יציב ולא נוזלי לכן בזהירות להוסיף עוד מים במידת הצורך. כאשר הבצק מוכן ניתן לו לנוח ולתפוח חצי שעה; לאחר חצי שעה נלוש שוב 2-3 דקות וניתן לו שוב לתפוח עד שיכפיל את נפחות (כשעה וחצי). שימו לב שלאחר ההתפחה השנייה אנו משאירים אותו כפי שהוא ולא לשים אותו שוב.
נקרוץ מהבצק חתיכות ועל גבי משטח מקומח ניצור מהם צורות של עיגול. בכמות הנתונה אמורים לצאת 6-7 עיגולים. את העיגולים נכסה במגבת וניתן להם לנוח כ 30-45 דקות.
נפתח את העיגולים בתנועות מתיחה בעזרת הידיים בלבד ונמרח אותם במרגרינה ונסדר בסיר משומן. ניתן להכניס 2-3 עיגולים לסיר בהתאם לגודל הסיר. את הסיר נכניס לתוך התנור ונאפה בצורה הבאה – בתחילה יש לכוון אותו לטמפרטורה נמוכה של 30 מעלות. הבצק יתחיל לתפוח וברגע שיכסה ¾ מהסיר ניתן להגביה את הטמפרטורה ל 150 מעלות (תכנית טורבו). אפו אותו לשעה ורבע נוספת. הזמנים יכולים להשתנות מעט בהתאם לגודל הסיר, כמות הבצק וסוג התנור, לכן כדאי לבדוק אחרי שעה מה המצב.
כאשר מוכן יש להוציא את הסיר מהתנור, להפוך אותו ולהחזיר שוב לתנור לחצי שעה על מנת שישחים מהצד השני.
את הקובנה אוכלים מייד כאשר היא יוצאת מהתנור. מי שרוצה לשמור ולאכול מאוחר יותר אבל לשמור עלייה טרייה ועסיסית צריך לעטוף אותה בנייר כסף כאשר היא חמה וכך להכניס אותה להקפאה. כאשר רוצים לאכול יש להפשיר ולחמם בתנור כשעה.


שאלות ותשובות

שאלה: מה אפשר לעשות בכדי להקל על פתיחת הבצק?
תשובה: אחרי שאת מכינה את הבצק תני לו לתפוח ואז תעבדי שוב ותתני לו שוב לתפוח ככה 3 פעמים.. אחרי שאת קורצת עיגולים גם להם תתני מנוחה שיתפחו ואת תפתחי.

שאלה: באיזה מרגרינה את משתמשת?
תשובה: בלו בנד הכחולה מרובעת.

שאלה: נראה מעולה! באיזה שלב את הופכת את הסיר?
תשובה: אחרי שעה ורבע וחצי אני הופכת .. אם היא בהירה מידיי מחזירה לתנור, אם היא בצבע שחום אני הופכת ומכניסה שוב לתנור

שאלה: אשר להקפיא לפני האפייה ואחר כך לאפות?
תשובה: לא ניסיתי. מאמינה שאפשר להקפיא ולתת לו להפשיר ולתפוח שוב ואז לאפות.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אנגריד גלברד: "תקשיבי את מדהימה!! קיצרתי תהליכים ועדיין יצא אליפות וזה המבחן הכי אמיתי למתכון טוב, טעים למות!!"
עוד מתכונים מבוקשים:

קובנה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

      1. נו באמת… כתוב כוסמין..הכנתי כוסמין ונפלה עד שליש הסיר. חוסר אחריות מצדך גליה 🙁

      2. היי אתי!
        ממש מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהיתה לך עם המתכון. הכוונה הייתה כמובן לקמח רגיל.
        מקווים שתנסי להכין שוב את המתכון, הוא מצוין.
        תודה רבה על התגובה שלך 🙂
        נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *