מתכונים חורפייםעוגותעוגות פירות

עוגת תותים וגבינה

אם אתם אוהבים את העוגות הללו אשר נראות כמו יצירת אומנות והן גם טעימות מאוד אתם בטח חושבים שהן מסובכות להכנה. מתכון עוגת התותים והגבינה הזו הוא די פשוט וגם מתחילים יכולים לעשות אותו בקלי קלות. התוצאה נהדרת – עוגה אשר מקשטת את השולחן. מגישים אותה קרה והיא מעולה בתור קינוח מרענן לימי הקיץ.

 

מתכון באדיבות:  ענת קטרי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת תותים וגבינה

מצרכים 

להכנת התחתית:
4 ביצים
4 כפות סוכר
4 כפות שמן
1 שקית ווניל
4 כפות קמח אוסם

לשכבת הגבינה:

1 מכל שמנת מתוקה
1 שקית אינסטנט פודינג ווניל
½ כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה

לשכבה העליונה
שקית אבקת ג‘לי בטעם תות
עשרים תותים חצויים לשניים


אופן הכנה 

נתחיל בהכנת שכבת הבסיס – נפריד את הביצים ונקציף את החלבונים עם הסוכר. לאחר מכן נוסיף את החלמונים ושאר המצרכים ונערבב. יש לאפות בתבנית משומנת בתנור שחומם מראש ל 175-180 מעלות במשך 15-17 דקות (עד שהבסיס תפוח ומקבל צבע זהוב קלות).

בעוד הבסיס בתנור ניתן להכין את שכבת הגבינה. יש להקציף יחדיו את השמנת עם אבקת הפודינג ואחר כך לערבב עם הסוכר והגבינה. כאשר הבסיס מוכן נמרח עליו את שכבת הגבינה ונכניס למקרר לכמה שעות עד להתייצבות. כאשר הכל התייצב נוציא מהמקרר ונסדר יפה את חצאי התוצים. עליהם ניצוק את הג‘לי ונכניס שוב לקירור עד להתייצבות.

שאלות ותשובות

שאלה: השאלה היא אם הגבינה דומיננטית בטעם? או שזה רק מעשיר את הקרם?
תשובה: מעשיר. הטעם כלל לא דומיננטי. ואם תשתמשי באינסטנט בטעמים ( שוקולד לבן. עוגת גבינה) זה שונה לגמרי!

שאלה: כמה זמן לאפות?
תשובה: לא תזמנתי… אבל זו אפיה קצרה וטורט עדין עד שישחים מעט, לשים עין.

שאלה: לא הבנתי להקציף שמנת מתוקה ופודינג וניל ומה עם הגבינה והחצי כוס סוכר
תשובה: להוסיף לאחר הקצפה. אני הקצפתי יחד עם האינסטנט גם את הסוכר ועירבבתי לאחר מכן עם הגבינה

שאלה: באיזה תבנית הכנת?
תשובה: קוטר 26. אפיתי בתבנית עם תחתית זכוכית של נעמן קארין גורן. תבנית מדהימה. מתפרקת בקלות. בנוסף (לא חובה) שמתי שקף בצידי התבנית והכנסתי למקרר.

שאלה: האם צריך להקפיא את הקרם לפני ששופכים את הגלי או שישר ככה על הקרם שטרם הוקפא
תשובה: לא מקפי

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה ותותים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker