מאפים ולחמיםמתכונים לשבועות

מקלות גבינה אפויים

כאשר רוצים חטיף מלוח, קריספי וקל להכנה, מקלות גבינה הם הפתרון המושלם. נחמד לקחת אותם לנסיעות כאשר רוצים לנשנש משהו, או אולי אפילו להגיש לאורחים בתחילת הארוחה בתוספת איזה מטבל או אפילו סתם כך. לצורך ההכנה אנו השתמשנו בגבינה צהובה וגבינה בולגרית קשה, אך תרגישו חופשיים להשתמש גם בסוגים אחרים של גבינות שיש לכם בבית, בתנאי שהן מהסוג שאפשר לגרד או לפורר.

מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: מקלות גבינה אפויים

מצרכים 

1 חבילת בצק עלים
2 חלמוני ביצה
200 גרם גבינה צהובה
200 גרם גבינה בולגרית קשה

גרעיני חמנייה וקצח לקישוט.


אופן הכנה 

את בצק העלים יש להפשיר בטרם השימוש. מומלץ להפשיר אותו במקרר למשך הלילה, אך ניתן גם להשאירו בחוץ שעתיים או שלוש. מתוך הבצק נחתוך מלבן ונרדד אותו בעזרת מערוך ובתוספת קמח שלא ידבק. לאחר מכן נמרח עליו חלמון ביצה, נקפל ונמרח שוב חלמון ביצה. לאחר מכן נניח עלין את תערובת הגבינות ונקשט בגרעיני חמנייה וקצח.

נכסה בנייר אפייה ונרדד כך את הבצק על מנת להדביק ולהטמיע בו את הגבינות. לאחר מכן נהפוך אותו על נייר אפייה ושוב נחזור על התהליך – נמרח חלמון ביצה וגבינות; נכסה בנייר אפייה ונרדד שוב.

בעזרת סכין נחתוך מהמלבן רצועות ארוכות. כל רצועה נגלגל סביב צירה כמו בורג ונסדר יפה על נייר אפייה. לאחר מכן נאפה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות עד שמתקבל צבע חום יפה (כעשרים דקות).

 

שאלות ותשובות

שאלה: את פותחת את הבצק מכניסה את הגבינות ומרדדת שוב?
תשובה: את הגבינות לא בתוך הבצק את עושה מלבן מורחת חלמון מקפלת לשתיים מורחת חלמון מפזרת גבינות שומשום מה שבא לך ואז שמה נייר אפיה ומרדדת שזה יתפס הופכת עושה אותו הדבר

שאלה: לא הבנתי למה לקפל את הבצק ולמרוח שוב חלמון אם תוכלי לפרט יותר
תשובה: את הגבינות לא בתוך הבצק את עושה מלבן מורחת חלמון מקפלת לשתיים מורחת חלמון מפזרת גבינות שומשום מה שבא לך ואז שמה נייר אפיה ומרדדת שזה יתפס הופכת עושה אותו הדבר.

שאלה: כן הבנתי שהגבינות לא בתוך הבצק, אבל לא מספיק למרוח פעם אחת ואז לשים מה שבא לי?
תשובה: לא צריך להכין כמו שרשמתי יוצא טעים וקריספי.

שאלה: האם אפשר להקפיא לאחר האפיה?
תשובה: האמת שלא ניסיתי אך את מוזמנת לנסות.

שאלה: באיזה בצק עלים השתמשת ומה גודלו של המלבן? וכאשר את מקפלת לשניים האם לאורך או לרוחב?
תשובה: של מעדנות, ולא משנה לאורך או לרוחב אפשר לעשות ארוכים או קצרים.

שאלה: למה בעצם את מקפלת את הבצק? והאם הוא נתפס ? ולאיזה עובי לקפל?
תשובה: לא צריך לרדד הרבה ממש מעט למרוח חלמון ולקפל ל2 למרוח חלמון ולפזר את הגבינות והשומשום ואז לשים נייר אפיה ולרדד מעל כך זה נתפס ולא נופל.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

 

עוד מתכונים מבוקשים:

מקלות גבינה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker