ארוחות צהרייםמתכוני עוף

חזה עוף במחבת עם פטריות ועגבניות

חזה עוף הוא אחד המאכלים האהובים ביותר. מלבד הטעם הנהדר והמתכונים השונים שאפשר לעשות ממנו, הוא נחשב לדל שומן ובריא יותר מנתחי בשר אחרים. הפעם נכין חזה עוף בתנור אשר מוגש ברוטב הכולל פטריות שמפיניון ועגבניות שרי. אם תרצו משהו יצירתי לארוחת הערב אשר נראה מעולה בהגשה, זהו המתכון בשבילכם.

מתכון באדיבות: ליאת נחמני – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חזה עוף במחבת עם פטריות ועגבניות

מצרכים 

800 גרם חזה עוף
2 מארזי פטריות
מארז עגבניות שרי
מעט שמן זית
15 שיני שום שלמות
3 גבעולי בצל ירוק
רבע צרור פטרוזיליה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
חצי כף אבקת מרק עוף
¾ כוס מים רותחים
חצי כוס מים קרים
כף גדושה קורנפלור


אופן הכנה 

נחצה לשניים כל נתח של חזה עוף, נטבל במעט מלח ופלפל שחור ונטגן בשמן זית עד להזהבה קלה. לאחר שהזהיב נוציא מהמחבת ונטגן את הפטריות כאשר הן שלמות. לאחר שהפטריות מטוגנות נשאיר אותן במחבת ונמשיך לטגן יחדיו עם עגבניות השרי ושיני השום למשך כחמש דקות.

נוסיף פנימה את המלח והתבלינים. נערבב ונוסיף ¾ כוס מים רותחים. נניח לירקות לרתוח ואז נוסיף שוב את נתחי חזה העוף ונבשל לשתי דקות נוספות.

בקערה נפרדת קורנפלור עם חצי כוס מים קרים ונערבב היטב עד לקבל נוזל אחיד ללא גושים. את הנוזל נוסיף לתוך המחבת בהדרגה ותוך כדי ערבוב כאשר אנו ממשיכים להרתיח לשתי דקות נוספות.

בטרם ההגשה נפזר מעל פטרוזיליה ובצל ירוק קצוץ.

שאלות ותשובות

שאלה: במה אפשר להמיר את הקורנפלור ? ושיהיה גם ללא גלוטן.
תשובה: אפשר בקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן.

שאלה: פטריות מקופסא?
תשובה: לא, פטריות טריות.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker