סופלה שוקולד פרווה

סופלה שוקולד פרווה, מפנק וטעים. קל להכנה וגורף מחמאות!
בהשראת: תהילה סלומוביץ'
ציון 4.52 על ידי 43 דירוגים
סופלה שוקולד פרווה

סופלה שוקולד פרווה שאפשר להגיש אחרי ארוחה בשרית ואף אורח לא יישאר מקופח!

אין מה לעשות, קינוחי שוקולד הם תמיד בין המובילים ומעטים הם האנשים שלא אוהבים שוקולד. אם אתם כמוני, ולו רק בקצת, ייתכן מאוד שרק המבט בתמונה יפיל אתכם מהרגליים!

את המתכון הזה אני מכינה לעיתים קרובות מאוד, כן, זה אחד המתכונים הכי נזללים שיוצא להכין! ההגדרה היא שחיתות וללא מצפון, כי מה הם החיים בלי פינוקי שוקולד מטריפים?! תכינו את יצירת האומנות הזו ותבינו! זו חגיגת שוקולד אמיתית!

 
סופלה שוקולד פרווה
צילום: רונית כהן

למה באמת כדאי לכם: מתכון סופלה שוקולד פרווה

  • מתכון סופלה פרווה שאשפר להגיש בכל זמן נתון וגם לאחר ארוחה בשרית!
  • קינוח משגע שיעשה כל רגע לחג וכל אורח מאושר!
  • סופלה שוקולד מתכון קל להכנה שכל אחד יכול להכין בבית!
  • אם כבר לפנק, אז לפנק כמו שצריך עם סופלה שוקולד עשיר!

שורה תחתונה: סופלה שוקולד – המראה, הריח, המרקם, הטעם והתחושה הנפלאה שנלווית הם עילוי שאין שני לו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

סופלה שוקולד פרווה

סופלה שוקולד פרווה

סופלה שוקולד פרווה, מפנק וטעים. קל להכנה וגורף מחמאות!
ציון 4.52 על ידי 43 דירוגים
לדרג
כמות 11 יחידות
באדיבות: תהילה סלומוביץ'

ציוד

מידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 חבילות שוקולד מריר לבלילה + 1 קוביית שוקולד בכל סופלה (סה"כ 12 קוביות)
  • ½ כוס שמן
  • ¾ כוס קמח

אופן ההכנה

  • נמיס את השוקולד והשמן בסיר עד שנקבל בלילה חלקה.
  • בינתיים בקערה נקציף את הביצים והסוכר כעשר דקות.
  • לאחר שהשוקולד נמס, נוסיף אותו לקערת הביצים והסוכר ומערבבים.
  • מוסיפים את הקמח, וממשיכים לערבב עד לבלילה חלקה.
  • שופכים לתבניות אישיות ונשים באמצע כל סופלה קוביית שוקולד.
  • נאפה בתנור ב180 מעלות כעשר עד חמש עשרה דקות בדיוק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לסופלה שוקולד

יש מצב להכין ולהקפיא?
כן אפשר.
את השוקולד בפנים שמים לפני האפייה נכון?
נכון.
אפשר במקום שמן חמאה?
כן, אבל עדיף כבר מתכון שמראש מכיל חמאה, כמו המתכון הזה.
לערבב את הביצים והסוכר עם מטרפה? ועוד שאלה לחכות שהדוקולד התקרר בסיר ואח"כ לשפוך?
כן ולא צריך לחכות שיתקרר.
האם יש תחליף לביצה בבצק?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
סופלה שוקולד פרווה
צילום: תהילה סלומוביץ'

רק עוד דבר אחד אחרון!

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!

 

מקור: Ronit Cohen

 

Similar Posts

34 Comments

  1. 5 stars
    אנחנו הכנו את המתכון המון פעמים, אבל אצלינו מספיק חצי כוס סוכר. זה יוצא מתוק מאוד גם ככה.
    תודה רבה רבה על המתכון הקל והמעולה!!!!

    1. היי גיתית,
      שמחים שאתם נהנים מהמתכון ותודה רבה ששיתפת אותנו בעניין הסוכר.
      שנה טובה!

  2. היי
    הסופלה יוצא לי מאד נוזלי במקום קצת נוזלי באמצע
    ועשייתי בדיןק לפי המתכון מה עשייתי לא טוב?
    שמתח אפילן 20 דק ונשאר נוזליי

    1. היי מלי,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה. נשמח לנסות לעזור:
      להבא, נסי לשים טיפה פחות שמן ולאפות למשך זמן רב יותר. את יכולה גם לנסות לאפות בטורבו.
      בהצלחה ותעדכני אותנו!!

  3. קודם כל הכנתי ויצא ממש טעים. שמתי קובית שוקולד לבן. והוספתי קצת תמצית וניל ויצא מושלם..

    רציתי לשאול אם אפשרי להשים במקום קובית שוקולד להשים מרשמלו? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
    תודה רבה.

    1. היי הודיה היקרה,
      בהחלט אפשר להשתמש במרשמלו, נשמע מעולה!
      בהצלחה 🙂

  4. האם חייב לטרוף את הביצים והסוכר במטרפה או שאפשר במזלג או כף? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
    תודה רבה

    1. היי הודיה,
      עדיף לטרוף במטרפה מפני שהתוצאה אוורירית יותר, אבל את בהחלט יכולה לעשות את זה עם מזלג או כף.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שירה!
      היינו אומרים שאפשר לשים קורנפלור במקום קמח רגיל אם לא הייתה הקצפת ביצים כחלק מהמתכון.
      את יכולה להחליף את הקמח בקמח שקדים, או שיבולת שועל.
      בהצלחה 🙂

  5. לפי המתכון רשום 200 גרם שוקולד מריר.
    השאלה אם 150 גרם לבלילה והשאר לקוביות בתוך הסופלה או
    200 גרם שוקולד לבלילה ולהוסיף עוד קוביות לסופלה?

    1. היי פרח!
      200 גרם לבלילה ובנוסף לכך קובייה אחת לכל מנה.
      בהצלחה 🙂

  6. מתכון טעים מאוד אבל הוא לא תפח בכלל באפייה,
    האם כדאי
    להוסיף אבקת אפייה, אם כן אז כמה?
    והאם יש צורך להפריד את הביצים לפני שטורפים?

    1. מתכון טעים מאוד אבל הוא לא תפח בכלל באפייה,
      האם כדאי
      להוסיף אבקת אפייה, אם כן אז כמה?
      והאם יש צורך להפריד את הביצים לפני שטורפים?

  7. האם קוביית השוקולד שמוסיפים בסוף זה בנוסף ל-2 חבילות שוקולד שכתוב במתכון?

    1. היי!
      נכון, זה בנוסף לשתי החבילות שמופיעות במתכון.
      בהצלחה 🙂

    1. היי טובה,
      מתנצלים על הבלבול – 2 חבילות לבלילה + 12 קוביות שכל אחת שמים בכל סופלה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי רבקה,
      אופן ההכנה מציין זמן אפייה של 10 עד 15 דקות.
      אנחנו ממליצים לבדוק אחרי 10 דקות, ואם צריך עוד אז לאפות עוד 5 דקות מקסימום.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?