עוגותעוגות וקינוחי קוקוס

עוגת קוקוס ואגוזים עם שוקולד

עוגת קוקוס ואגוזים עם שוקולד מריר, עוגה נוסטלגית וטעימה ביותר שמוכנה בכמה דקות עבודה ובכלום מאמץ.
מתאימה בול לחג, לאירוח או פשוט לסופ”ש, מומלצת בחום.

 

מתכון באדיבות: הילה סמוכה רשתי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת קוקוס ואגוזים עם שוקולד

מצרכים 

עוגת אגוזים קוקוס ושוקולד מריר/הילה סמוכה רשתי
מצרכים למתכון
קמח לבן – 1¼ כוסות – סה”כ (194 גרם)
קוקוס – 1/2 כוס – סה”כ (38 גרם)
אגוזי מלך טחונים – אריזת ניילון (100 גרם), טחונים גס.
שוקולד מריר – אריזת נייר (100 גרם), קצוץ גס.
שמנת צמחית 5% שומן – 120 מ”ל
שמן קנולה – 3/4 כוס – סה”כ (180 מ”ל)
אבקת אפיה – שקית (10 גרם)
ביצה – 5 Large – סה”כ (295 גרם)
סוכר – 3/4 כוס – סה”כ (134 גרם)

 

אופן הכנה 

1. להפריד ביצים ולהקציף חלבונים עם סוכר כ-4 דקות.
2. בקערה נפרדת לערבב היטב חלמונים, שמנת ושמן.
3. מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים.
4. מוסיפים קוקוס, אגוזים ושוקולד ומערבבים לבלילה חלקה.
5. מקפלים פנימה בעדינות את קצף החלבונים, מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות בטורבו, למשך 30-40 דקות, בודקים בעזרת שיפוד שהעוגה יבשה ומוכנה ומוציאים מהתנור.
6. בתיאבון 🙂

שאלות ותשובות

שאלה: באיזה תבנית הכנת?
תשובה: תבנית מלבן בינונית.

שאלה: במה ניתן להחליף את השמנת הצמחית?
תשובה: ניתן להחליף שמנת צמחית בחלבית או במיץ תפוזים או בחלב.

שאלה: בטוח על טורבו צריך לאפות? זה לא ייבש את העוגה?
תשובה: בטוח,אין מה לדאוג העוגה עסיסית וטעימה.

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • רותי חילוה: “עוגה מעולה היום הכנתי!”
  • לילך אשר: “תודה אני עשיתי אותה פעמיים היא גאונית העוגה כזו עסיסית ומעניינת.”

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת קוקוס ואגוזים עם שוקולד

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker