|
זנגולה – סופגניות עיראקיות בצורת ספירלה, מטוגנות בשמן עמוק עם סירופ סוכר ודבש. מאכל עיראקי לפורים או לחג החנוכה, מושלם למי שרוצה לגוון את שגרת האירוח בחג. בואו נתחיל!
מתכון באדיבות: אמילי מלי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: זנגולה – סופגניות עיראקיות

מצרכים 

שלוש כוסות קמח
1 כף שמרים
1 כף סוכר
קורט מלח
3 כוסות מים פושרים

  • נלוש היטב לבצק שיהיה רך ונוזלי ללא גושים…
  • נתפיח למשך כשעה וחצי
  • נלוש שוב היטב
  • נתפיח לעוד כארבעים דקות
  • נערבב טוב טוב ונעביר את הבצק לבקבוקון או לשקית זילוף
  • ניצור צורה בסיבובים
  • נטגן בשמן עמוק
  • כשהזנגולה מוכנה נניח על נייר סופג
  • ומיד נטבול בסירופ (אופן הכנתו נמצא למטה)


להכנת הסירופ

נבשל בסיר למשך עשר דקות:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
חצי לימון סחוט

שאלות ותשובות

שאלה: האם לטבול בסירופ ולהוציא? או שצריך להשאיר בסירופ?
תשובה: לטבול ולהוציא.

שאלה: לטבול בסירופ חם על אש דולקת?
תשובה: לא, להוריד מהאש את הסירופ ולאחר מכן לטבול.

שאלה: והסירופ צריך להיות חם?
תשובה: הסירופ צריך להיות חם ולא רותח.

שאלה: באיזה כוס מדדת?
תשובה: כוס חד פעמי חמה.

 
עוד מתכונים מבוקשים:

 

זנגלה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

  1. האם מכינים את הזנגולה לאותו היום או אפשר להקפיא ולהוציא כשרוצים לאכל או להכין לאירוע ואם כן כמה ימים לפני האירוע אפשר להכין את הזנגולה בתודה

      1. היי האם ניתן להקפיא עם הסירופ או שעדיף לטגן וללהקפיא ויום לפני האירוע לטבול בסירופ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *