ארוחות צהרייםצמחוניתוספות

תוספות לשבת ולארוחת שישי

רגע לפני שבת, קבלו 3 מתכוני תוספות טעימות ומרשימות, סירות תפוחי אדמה, בטטה טעימה וקולורבי ממולא. אין ארוחה יותר חשובה מארוחת שבת, אז פרגנו למשפחה שתוספות שכולם יאהבו. בואו נתחיל!

מתכון באדיבות: מלי מלכה  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: ארוחת שבת בשרית

מתכון לקולורבי ממולא

  • לקחת 10 יחידות של קולורבי בינויים לא גדולים. לקלף ולחצות אותם לחצי.
  • ננניח בסיר עם מים וכף שטוחה של מלח.לתת רתיחה של חמש עשרה דקות.
  • נוציא מהמים ולקרר הייטב.אכשיו לרוקן בעדינות את הפנים . לסדר אותם יפה בסיר רחב.
  • ניקח 500 גרם בשר טחון, בצל אחד מגורד דק, פיטרוזיליה קצוצה, מלח פלפל ומעט בהרט.
  • נתחיל בלמלות את חצאי הקולורבי בבשר ותבלינים .
  • ניקח קערה ונוסיף רבע כוס שמן רגיל (קנולה הכי טוב) ,חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי, כף כרכום, כף מרק עוף שטוחה, מעט מאוד מלח, כפית סוכר חום, כוסברה קצוצה, פלפל שחור גרוס מעט,.נערבב היטב הכל ביחד.
  • נשפוך על הירק וניקח שתי כוסות מים ונוסיף מעל הירק.
  • ניתן רתיחה ולהוריד ללהבה בינונית. עד צימצום הנוזלים להשאיר רוטב.

מתכון לבטטות ותפוחי האדמה

מתכון לבטטה:

  • 5 יחידות של בטטה מקולפות לחתוך לחצאים בינוניים
  • נוסיף 6 כפות שמן זית מלח פלפל ו 4 כפות סילאן .
  • לערבב הכל ביחד ארבעים דקות בתנור.

מתכון לתפוחי האדמה:

  • 7 תפוחי אדמה גדולים מקולפים חצויים לאורך.
  • נבשל 1/2 בישול במים וכף וחצי מלח. נסנן את תפוחי האדמה מהמים
  • נרוקן את תפוחי האדמה בעדינות עד שנוצרת מעין סירה.
  • נטגן ארבע בצלים בינויים קצוצים עם מעט שמן להוסיף סלסלה של פיטריות קצוצות טריות אפשר גם משימורי פיטריות
  • נטגן עד להשחמה, נוסיף תבלינים: כף מרק עוף, מלח, פלפל.
  • מטגנים לעוד מספר דקות מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר מוסיפים ביצה אחת ומערבבים טוב טוב
  • נמלא את סירות תפוחי האדמה בתערובת הפיטריות. מכסים בנייר כסף ואופים בתנןר בחום בינוני במשך 35דקות. מסירים את הנייר ואופים על 220 מעלות עד להשחמה..נוציא מהתנור ונטפטף מעט שמן זית.

שאלות ותשובות

שאלה: רשמתי את המתכונים, אפשר גם המתכון של העוף?
תשובה: הנה המתכון: חלקי עוף, להניח בתבנית להוסיף רבע שמן זית שלוש כפות סילן מהולות בשתי כפות מים מלח פלפל שום חצי כוס מים מכוס מחד פעמי לעאהב הכל ביחד ולישפוך על העוף. 180מעלות שעה ורבע.

שאלה: מה המטרה של הביצה?
תשובה: לאחד את התערובת.  

שאלה: נראה סוף, הקולורבי לא קשה?
תשובה: לא. בבישול הוא מתרכך ויוצא פשוט מעדן. ממולץ!

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

,

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close