מאפה פילו תרד וגבינות – עלי פילו ממולאים בגבינה ותרד. מתכון מטורף שחובה לנסות!
דבר כזה טעים לא הכנתם מזמן, וזו הבטחה, תטעמו ותודו לנו אחר כך. בואו נתחיל:
מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: מאפה פילו במילוי תרד וגבינות
מצרכים
חבילת בצק פילו מופשר במקרר
להכנת המילוי:
חבילת תרד אחת נקייה מגבעולים
גבינה לבנה 5% (250ג)
150 גרם גבינה בולגרית
150 גרם מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת
מעל:
ביצה
שומשום
קצח
אופן הכנה
- להרתיח, לקצוץ ולסנן חבילת תרד אחת נקייה מגבעולים.
- להוסיף קופסאת גבינה לבנה 5%, גבינה בולגרית ומוצרלה או גבינה צהובה מגורדת.
- לפתוח את הבצק, לחצות לשניים
- להבריש כל עלה בשמן
- למלא כל 2 עלים בפס אחד מהמילוי
- לגלגל וליצור צורת שבלול
- למרוח מעל ביצה, שומשום וקצח. בתיאבון!
שאלות ותשובות
שאלה: לא שמים ביצה במילוי?
תשובה: לא, בלי ביצה.
שאלה: כל בורקס משני דפים או 2 חצאי דפים?
תשובה: כל בורקס משני דפים חצויים.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!