מתכון באדיבות: אילנה לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: מתכון בורקס גבינה
מצרכים
1 ק“ג קמח
כף מלח
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
200 גרם חמאה מומסת (אני השתמשתי בנטורינה)
חצי כוס שמן
¼ 1 כוס מים
להכנת המילוי:
250 גרם גבינה בולגרית
250 גרם גבינת חמד
1 גביע קוטג‘
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
ביצה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה
נערבב את המצרכים ונלוש היטב עד שנקבל בצק רך וגמיש שנוח לעבוד איתו. אם חסרים מעט נוזלים הוסיפו עוד כף מים או אפילו שתיים . לאחר שהבצק מוכן נכסה אותו וניתן לו לנוח כחצי שעה.
להכנת המילוי נערבב היטב את כל המצרכים. לאחר מכן נחלק את הבצק ל 4 חלקים שווים. על גבי משטח מקומח נרדד את הבצק לעלים דקים אבל לא דרים מידי. לאחר מכן נקרוץ מהם עיגולים בעזרת כוס. במרכזו של כל עיגול נשים כף של תערובות הגבינות, נקפל ונהדק את הקצוות. לאחר מכן נמרח ביצה על הבורקס, נפזר שומשום ונאפה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות עד להזהבה.
שאלות ותשובות
שאלה: הם נשארים קרנצים גם למחרת?
תשובה: הם נשארים כל הזמן קרנצ’ים גם אחרי הקפאה.
שאלה: מה נטורינה תחליף למרגרינה? לא ידעתי. ואיך יוצא בצק רך וללא צורך בשמן. נשמע כדאי האמת.
תשובה: נטורינה היא סוג של מרגרינה טבעית יותר על בסיס שמן זית או שמן קוקוס וללא טעם לוואי. תקראי במתכון כן שמתי שמן, חצי כוס.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ’פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!