בצק פריך במילוי גבינות עשירות ומפנקות! מתכון פשטידת גבינות עם בצק פריך קל ביותר. אם אין לכן מה לעשות עם גבינות רגע לפני שפג תוקפן, הגעתם למקום הנכון, בואו נתחיל!
מתכון באדיבות: דורית כהן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
Advertisements
Advertisements
מתכון: בצק פריך במילוי גבינות
מצרכים
120 גרם חמאה
שתי כוסות קמח
חלמון אחד
רבע כוס מים
גבינה צהובה
בולגרית
טוב טעם
קשקבל
גבינה 5%
אופן הכנה
נתחיל בהכנת הבצק:
120 ג חמאה.
2 כוסות קמח.
1 חלמון.
1/4 כוס מים.
- נלוש את הבצק ונוסיף את המים לאט ובהדרגה עד שהבצק נהיה גמיש ולא דביק.
נכין עכשיו את המלית:
- נגרד את הגבינות יחד.
- נוסיף ביצה אחת .
- אוהבים בצל? ניתן להוסיף למלית גם בצל מטוגן.
- נשטח מחצית מהבצק על פיירקס או תבנית מתאימה.
- נניח את מלית הגבינות מעל, ואז גם את יתרת הבצק להניח מעל.
- לאפות ב-200 מעלות במשך כחצי שעה או עד שהבצק מוכן.
- נבריש בביצה, נפזר שומשום או קצח. בתיאבון!
Advertisements
שאלות ותשובות
שאלה: האם את החמאה לערבב יחד עם הקמח?
תשובה: בדיוק כך.
שאלה: אפשר כמויות לגבינות?
תשובה: אין לי כמות מדוייקת, כמה שיותר נכנס יותר טעים, אך להיזהר להגזים שלא יתפוצץ.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- ענבל מדמון: "הוספתי גם פטריות, יצא מדהים!"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
Advertisements
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
Advertisements
מעניין, המתכון לא כולל שלב של אפיה
זה נראה מתכון פצצה אבל מידות החום בתנור לא רשמת.
היי איתן,
מתנצלים על התקלה – עידכנו את המתכון וכעת זמן האפייה והמעלות מופיעים בו.
בהצלחה 🙂
המתכון הכי לא ברור שנתקלתי בו עד היום. חבל דווקא נשמע טעים.
היי עדן,
אנחנו מתנצלים על הבלבול במתכון – הוספנו לו את משך האפייה ומידת החום.
אם יש עוד משהו שלא ברור, נשמח לדעת זאת ממך 🙂