|
אושפלו עם בשר – מאכל בוכרי טעים ביותר, אורז, גזר ובשר בסיר אחד, פינוק של ממש! תבשיל מיוחד שירשים את כל האורחים ואפילו את חמותכם! אושפלאו עוף ואורז בסיר אחד שחובה לנסות.
 
מתכון באדיבות: גלי שו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: אושפלו עם בשר

מצרכים (ל 10-12 מנות)

שלושה בצלים
קילו וחצי בשר (חתוך לקוביות 3×3)
שמונה גזרים חתוכים דק
אורז עגול

אופן הכנה 

  • בשר אישית לקחתי צלי כתף מספר חמש, אפשר להשתמש גם באסדו בשריר או בכבש
  • קצת שמן בסיר ואז לסגור את הבשר עם תבלינים, מלח ופלפל לבן
  • נוסיף מים עד שיכסו ונבשל כשעתיים על אש נמוכה.
  • ארבע כוסות אורז עגול, נשרה למשך כשעה במים פושרים.
  • כשהבשר מוכן נסנן אותו מהימים ונשמור אותם.
  • נחתוך את הבצל לקוביות קטנות, נטגן עד להזהבה ונוסיף את הגזר.
  • נתבל בכף סוכר, מלח ופלפל.
  • אחרי שהגזר נהיה קצת רך, נוסיף את הבשר מעליו את האורז אירי שהושרה.
  • על כוס אורז, נשים כוס או כוס ורבע מים.
  • נשתמש במים שנשארו מהבשר קודם, ונשלים עם מים.
  • נוסיף כף ויטה ונרתיח.
  • אחרי הרתחה מכסים עם מגבת סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאוד בסביבות שעה.

שאלות ותשובות

שאלה: מה זה ויטה?
תשובה: זה מרק עוף.

שאלה: אפשרי להכין עם אורז לא עגול?
תשובה: אפשרי בהחלט.

שאלה: מבשלים את הבשר במים עמוקים בסיר נפרד? ובסיר נפרד מטגנים את הבצל ,גזר וכ
תשובה: מים שמכסים את הבשר, לבשל שעתיים לאחר שעה שמים את האורז במים פושרים לשעה, אחרי השעתיים כשהבשר והאןרז מוכנים מתחילים בסיר גדול לטגן את הבשר ולהיסיף את שאר המוצרים.

שאלה: איזה סוג של בשר בבקשה?
תשובה: בשר אישית לקחתי צלי כתף מספר חמש, אפשר להשתמש גם באסדו בשריר או בכבש.

שאלה: אמא שלי שמה שום ראש שלם
תשובה: נכון, זה גם אפשרי.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 
אושפלו


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

6 Comments

    1. אין צורך לערבב ידנית (במיוחד שזה עלול לפגוע במרקם האורז). בהצלחה!

  1. הי, ברשימת המצרכים כתוב אורז עגול. בתמונה של התבשיל, האורז נראה ארוך ולא עגול… זה משנה? מה ההבדל?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *