ארוחות צהרייםבשר

אושפלו עם בשר

אושפלו עם בשר – מאכל בוכרי טעים ביותר, אורז, גזר ובשר בסיר אחד, פינוק של ממש! תבשיל מיוחד שירשים את כל האורחים ואפילו את חמותכם! אושפלאו עוף ואורז בסיר אחד שחובה לנסות.

 

מתכון באדיבות: גלי שו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: אושפלו עם בשר

מצרכים (ל 10-12 מנות)

שלושה בצלים
קילו וחצי בשר (חתוך לקוביות 3×3)
שמונה גזרים חתוכים דק
אורז עגול

אופן הכנה 

  • בשר אישית לקחתי צלי כתף מספר חמש, אפשר להשתמש גם באסדו בשריר או בכבש
  • קצת שמן בסיר ואז לסגור את הבשר עם תבלינים, מלח ופלפל לבן
  • נוסיף מים עד שיכסו ונבשל כשעתיים על אש נמוכה.
  • ארבע כוסות אורז עגול, נשרה למשך כשעה במים פושרים.
  • כשהבשר מוכן נסנן אותו מהימים ונשמור אותם.
  • נחתוך את הבצל לקוביות קטנות, נטגן עד להזהבה ונוסיף את הגזר.
  • נתבל בכף סוכר, מלח ופלפל.
  • אחרי שהגזר נהיה קצת רך, נוסיף את הבשר מעליו את האורז אירי שהושרה.
  • על כוס אורז, נשים כוס או כוס ורבע מים.
  • נשתמש במים שנשארו מהבשר קודם, ונשלים עם מים.
  • נוסיף כף ויטה ונרתיח.
  • אחרי הרתחה מכסים עם מגבת סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאוד בסביבות שעה.

שאלות ותשובות

שאלה: מה זה ויטה?
תשובה: זה מרק עוף.

שאלה: אפשרי להכין עם אורז לא עגול?
תשובה: אפשרי בהחלט.

שאלה: מבשלים את הבשר במים עמוקים בסיר נפרד? ובסיר נפרד מטגנים את הבצל ,גזר וכ
תשובה: מים שמכסים את הבשר, לבשל שעתיים לאחר שעה שמים את האורז במים פושרים לשעה, אחרי השעתיים כשהבשר והאןרז מוכנים מתחילים בסיר גדול לטגן את הבשר ולהיסיף את שאר המוצרים.

שאלה: איזה סוג של בשר בבקשה?
תשובה: בשר אישית לקחתי צלי כתף מספר חמש, אפשר להשתמש גם באסדו בשריר או בכבש.

שאלה: אמא שלי שמה שום ראש שלם
תשובה: נכון, זה גם אפשרי.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

אושפלו

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 2

  1. הי, ברשימת המצרכים כתוב אורז עגול. בתמונה של התבשיל, האורז נראה ארוך ולא עגול… זה משנה? מה ההבדל?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker