| | |

מתכון לספינג מרוקאי אוורירי

מתכון לספינג' מרוקאי אמיתי, אוורירי וטעים, שקל להכין ולא סופג שמן!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 3.73 על ידי 11 דירוגים
מתכון לספינג' מרוקאי, ספינג אוורירי

מתכון לספינג אוורירי ומשגע, שיהיה קשה להפסיק לאכול וכל מבט בו חגיגה לעיניים! ספינג' שחייבים להכין לפני שחנוכה מסתיים!

זה בכלל לא משנה כמה ספינג' כבר אכלם בחג או איזה ספינג' הכנתם, אם לא תאכלו את הספינג' שבתכון הזה, זה כאילו שלא אכלתם ספינג' בחג! מתכון לספינג' אוורירי, שקל להכין ויוצא כל כך טעים שלא תרצו להמתין עד האירוע הבא כדי להכין!

מתכון ספינג אוורירי ומושלם, עם טעם עשיר ושמכינים בקלות! ספינג' שכל ביס ממנו כזה עונג, עד שכל הזמן תרצו לאכול ממנו! פינוק אמיתי לאנשים שמבינים עניין!

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

ספינג מתכון
צילום: אריאלה גולדמן

למה באמת כדאי לכם: מתכון לספינג' מרוקאי

  • מתכון לספינג' מרוקאי אוורירי במיוחד ועם מרקם משגע שקשה לוותר!
  • כל כך טעים ומפנק שתמצאו עצמכם מכינים אותו בכל אירוע ומועד!
  • הקינוח הכי מושלם שאשפר להגיש בחג החנוכה, בפורים, במימונה או בכל אירוע מפנק!
  • מתכון פשוט שכולם יכולים להכין בקלות בבית והספינג' לא סופג שמן!

שורה תחתונה: מתכון לספינג' משגע, שלא סופג שמן וכל ביס ממנו חגיגה ופינוק! לא מוותרים על דבר כזה! 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון לספינג' מרוקאי, ספינג אוורירי

מתכון לספינג מרוקאי אוורירי

מתכון לספינג' מרוקאי אמיתי, אוורירי וטעים, שקל להכין ולא סופג שמן!
ציון 3.73 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

סיר טיגון
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • שמרים טריים / שמרים יבשים 2 כפות (50 גרם )
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות מים חמימים
  • 3 כפות עראק / או ברנדי

אופן ההכנה

  • נמיס את השמרים והסוכר ב-1 כוס מים חמימים ומניחים בצד למשך 20 דקות.
  • נכניס את כל המרכיבים חוץ מהמלח והאלכוהול לקערה גדולה (לשים לב להוסיפם רק בשלב האחרון של הלישה כדי למנוע פגיעה בשמרים)
  • מוסיפים את תמיסת השמרים והמים ולשים כ-7 דקות.
  • מוסיפים את המלח והאלכוהול וממשיכים ללוש בעזרת יד אחת ובתנועת קיפול "מרביצים" לבצק מלמעלה למטה, - מתקבל בצק דליל, ודביק.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים במקום חמים ומתפיחים עד הכפלת נפח.
  • מסירים את הניילון, טופחים עם כפות הידיים על הבצק ו"מפילים" אותו.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים שוב עד הכפלת נפח. חוזרים על הפעולה הזו פעם נוספת.
  • יוצקים שמן לסיר עמוק ורחב ומביאים לרתיחה ואז ננמיך ללהבה בינונית ונטגן (לשים לב! רק כך הסופגניות יטגנו בצורה מושלמת מבפנים).
  • נכין קערה עם מים קרים מאוד, רצוי עם קוביות קרח (להפרשי טמפרטורה).
  • נפיל שוב פעם את הבצק.
  • נרטיב את כפות הידיים במי הקרח, צובטים חתיכת בצק ומנתקים אותה בעזרת היד השנייה.
  • מעצבים לכדור שמנמן, ניצור במהירות חור באמצע.
  • מכניסים לשמן ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, ומעבירים למגש שרופד בנייר סופג ומצננים מעט.
  • טובלים בסוכר או מעטרים באבקת סוכר.

הערות וטיפים

כשמוסיפים אלכוהול לבצק, בזמן הטיגון הסופגניות גם לא סופחות שמן בכלל וגם תופחות נפלא כבר מהרגע שמתחילים לטגן!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון לספינג אוורירי

איך יוצאים לך ספינג' שמנמנים ומעוצבים כאלה?
אז ככה, אני טובלת במי קרח את כפות הידיים, ואז צובטת חתיכה מהבצק בגודל פינג פונג ובסובלנות מעצבת כדור שמנמנן חלק. ואז בעזרת שתי אצבעות אגודל אל אמצע הכדור כדי שיווצר לנו החור ואז ישר אל השמן (אני לא מותחת את הבצק מהצדדים).
גם את השמרית לשים בכוס עם מים חמימים?
כן.
מתכון לספינג אוורירי
צילום: אריאלה גולדמן

רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: ספינג מתכון מאת: Ariella Goldman

Similar Posts

7 Comments

  1. כתבת מכסים את הקערה ומתפיחים שוב עד הכפלת נפח. חוזרים על הפעולה הזו פעם נוספת.
    הכוונה לשלוש התפחות סה"כ?

    1. היי חנה,
      נכון, למרות שאפשר גם שתי התפחות. שלוש התפחות זו השקעה אבל היא שווה את זה 🙂

  2. 5 stars
    הספינג׳ הכי שווה אבר!
    נטרפו והמחמאות לא הספיקו להגיע!!!!
    תודה על מתכון מעולה שומרת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?