| | | |

קציצות ירק משגעות

קציצות קלות להכנה, תגישו ונעלמות תוך שניות אז אולי כדאי שתכפילו כמויות מראש.
בהשראת: נעה אלימלך
ציון 4.33 על ידי 28 דירוגים
קציצות ירק משגעות

מתכון קציצות ירק משגעות ופשוט נדירות בטעמן, קציצות קלות להכנה,

תגישו ונעלמות תוך שניות אז אולי תכפיל כמויות מראש. כמו חטיף, חובה להכין!

ספר המתכונים של נעה אלימלך

 

קציצות ירק משגעות
צילום: נעה אלימלך

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

קציצות ירק משגעות

קציצות ירק משגעות

קציצות קלות להכנה, תגישו ונעלמות תוך שניות אז אולי כדאי שתכפילו כמויות מראש.
ציון 4.33 על ידי 28 דירוגים
לדרג
באדיבות: נעה אלימלך

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 7 תפוחי אדמה (קטנים / 4 בינוניים)
  • 1 בצל
  • 1 גזר (גדול)
  • 1 קישוא
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • 2 ביצים
  • מלח (קורט)
  • פלפל (מעט)
  • 4 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה

  • בפומפייה דקה וקטנה נגרד 7 תפו״א קטנים (או 4 בינוניים) 1 בצל 1 גזר גדולים ו1 קישוא ונוסיף פטרוזיליה קצוצה.
  • נשים במסננת לפחות לרבע שעה עד שכל הנוזלים ירדו.
  • בקערה נשים את כל התערובת ונוסיף 2 ביצים מלח פלפל (לפי הטעם) וכ-4 כפות פירורי לחם (אני מוסיפה גם מעט כרכום).
  • לערבב טוב עד לקבלת בלילה סמיכה ויציבה.
  • נשים שמן קנולה במחבת גדולה בגובה של 1 ס"מ ונחמם.
  • לכדרר לכדורים עם הידיים וכשהשמן חם מכניסים לשמן את הקציצה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.

הערות וטיפים

למי שחוששת שהקציצות יתפרקו - הביצים מחזיקות את התערובת מלהתפרק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קציצות ירק

אם במקום לטגן אני שמה בתנור? יצא טוב?
לא ניסיתי אז אין לי מושג אני באופן אישי אוהבת טיגון.
נראות מעולות, האם סופגים הרבה שמן?
באופן כללי כל מאכל שמטגנים בשמן עמוק פחות סופג שמן, כנ"ל לגבי הלביבות ירק האלו.
יש אפשרות למתכון ללא ביצים?
אין לי מושג איך זה ייצא כי אני יודעת שהביצים מחזיקים את התערובת.
קציצות ירק משגעות
צילום: נועה אלימלך

רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: קציצות ירק מתכון מאת: Noa Elimelech

Similar Posts

2 Comments

    1. היי אריאלה, שמחים שאהבת את המתכון! את יכולה להחליף את פירורי הלחם בקמח ללא גלוטן באותה כמות, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?