מתכונים לשבועותעוגות גבינה

עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה

מתכון עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה – ,עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה וגבינה לבנה, מתכון מנצח לעוגת מנצחת שתעשה לכם את השבת. ולפני שמתחילים בוא נספר לכם איך היא תצא מושלמת – הסוד: חובה לפתוח את התנור לפחות פעמיים בזמן האפיה כדי לשחרר את האדים שהצטברו בפנים כך העוגה “עולה” יפה ולא נסדקת. בוא נתחיל!

 

מתכון באדיבות: יפה סונינו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה 

מצרכים 

מתאים לעוגה עגולה קוטר 26

שבע ביצים XL
כוס וחצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
750 גר’ גבינה לבנה 9%
1 שמנת של פעם
5 כפות קורנפלור
2 כפות גדושות אינסטנט וניל

לתחתית העוגה:
150 גר’ ביסקוויט טחון
80 גרם מרגרינה מומסת

אופן הכנה 

  • נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב אך לא קשה מדי.
  • נקציף עכשיו את החלמונים עם חצי סוכר וסוכר וניל עד שהבלילה נהיית בהירה
  • אז נוסיף את הגבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט ונערבב עד לבלילה חלקה.
  • נוסיף בשלב זה את קצף החלבונים בהדרגה בשלוש פעמים לחלמונים בתנועות עטיפה על מנת שלא לשבור את הקצף.
  • נשטח את הביסקוויטים עם המרגרינה בתחתית תבנית משומנת ולמזוג את הבלילה.
  • נחמם תנור על חום 160 מעלות (אפייה רגילה לא טורבו) עם תבנית מים שממוקמת בשלב התחתון של התנור.
  • לאפות 30 דקות – לפתוח את התנור ולשחרר את האדים שבפנים ול את החום ל- 150 מעלות ולאפות עוד 45 דקות.

עם סיום האפיה שוב לפתוח את התנור ולשחרר את האדים ולסגור, ואז להוציא אחרי שעה.

שאלות ותשובות

שאלה:עכשיו שברת כל מוסכמות אומרים לא לפתוח את התנור עד שמוציאים את העוגה אחרת היא לא עולה.
תשובה: כן, והיה חשוב לי לשתף את זה אפילו יותר מהמתכון. 

שאלה:באיזה תבנית עשית את העוגה שיצאה ככה מרובעת ?
תשובה: רינג 35×25.

שאלה: חום 160 זה לא נמוך מדי? 
תשובה:  לא נמוך כדי שיצטברו אדים בכמות גדולה.

שאלה: ואם אני אופה בתבנית 24 זה בסדר או יהיה בעיה באפייה? מה דעתך?
תשובה: היא תצא גבוה יותר אבל תעשי הגבהה לתבנית כדי שיה לעוגה לאן “לעלות”

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שושי פרץ: “הכנתי בדיוק כמו שאמרת, פתחתי והכל היה בסדר יצאה ללא סדק אחד.”
  • אלנית פרנקל: “תודה רבה על המתכון יצא נפלא!”

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת גבינה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 3

  1. מציגה מתכון והסבר לאפות בתבנית עגולה.. התמונה של העוגה מלבנית. איך להתייחס בדיוק ומדוע ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker