מתכונים לשבועותעוגות גבינה

עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה

מתכון עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה – ,עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה וגבינה לבנה, מתכון מנצח לעוגת מנצחת שתעשה לכם את השבת. ולפני שמתחילים בוא נספר לכם איך היא תצא מושלמת – הסוד: חובה לפתוח את התנור לפחות פעמיים בזמן האפיה כדי לשחרר את האדים שהצטברו בפנים כך העוגה “עולה” יפה ולא נסדקת. בוא נתחיל!

 

מתכון באדיבות: יפה סונינו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה 

מצרכים 

מתאים לעוגה עגולה קוטר 26

שבע ביצים XL
כוס וחצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
750 גר’ גבינה לבנה 9%
1 שמנת של פעם
5 כפות קורנפלור
2 כפות גדושות אינסטנט וניל

לתחתית העוגה:
150 גר’ ביסקוויט טחון
80 גרם מרגרינה מומסת

אופן הכנה 

  • נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב אך לא קשה מדי.
  • נקציף עכשיו את החלמונים עם חצי סוכר וסוכר וניל עד שהבלילה נהיית בהירה
  • אז נוסיף את הגבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט ונערבב עד לבלילה חלקה.
  • נוסיף בשלב זה את קצף החלבונים בהדרגה בשלוש פעמים לחלמונים בתנועות עטיפה על מנת שלא לשבור את הקצף.
  • נשטח את הביסקוויטים עם המרגרינה בתחתית תבנית משומנת ולמזוג את הבלילה.
  • נחמם תנור על חום 160 מעלות (אפייה רגילה לא טורבו) עם תבנית מים שממוקמת בשלב התחתון של התנור.
  • לאפות 30 דקות – לפתוח את התנור ולשחרר את האדים שבפנים ול את החום ל- 150 מעלות ולאפות עוד 45 דקות.

עם סיום האפיה שוב לפתוח את התנור ולשחרר את האדים ולסגור, ואז להוציא אחרי שעה.

שאלות ותשובות

שאלה:עכשיו שברת כל מוסכמות אומרים לא לפתוח את התנור עד שמוציאים את העוגה אחרת היא לא עולה.
תשובה: כן, והיה חשוב לי לשתף את זה אפילו יותר מהמתכון. 

שאלה:באיזה תבנית עשית את העוגה שיצאה ככה מרובעת ?
תשובה: רינג 35×25.

שאלה: חום 160 זה לא נמוך מדי? 
תשובה:  לא נמוך כדי שיצטברו אדים בכמות גדולה.

שאלה: ואם אני אופה בתבנית 24 זה בסדר או יהיה בעיה באפייה? מה דעתך?
תשובה: היא תצא גבוה יותר אבל תעשי הגבהה לתבנית כדי שיה לעוגה לאן “לעלות”

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שושי פרץ: “הכנתי בדיוק כמו שאמרת, פתחתי והכל היה בסדר יצאה ללא סדק אחד.”
  • אלנית פרנקל: “תודה רבה על המתכון יצא נפלא!”

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת גבינה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובה אחת

  1. מציגה מתכון והסבר לאפות בתבנית עגולה.. התמונה של העוגה מלבנית. איך להתייחס בדיוק ומדוע ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close