מתכונים לשבועותעוגות גבינה

עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה

מתכון עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה – ,עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה וגבינה לבנה, מתכון מנצח לעוגת מנצחת שתעשה לכם את השבת. ולפני שמתחילים בוא נספר לכם איך היא תצא מושלמת – הסוד: חובה לפתוח את התנור לפחות פעמיים בזמן האפיה כדי לשחרר את האדים שהצטברו בפנים כך העוגה “עולה” יפה ולא נסדקת. בוא נתחיל!

 

מתכון באדיבות: יפה סונינו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה מדהימה ביופיה 

מצרכים 

מתאים לעוגה עגולה קוטר 26

שבע ביצים XL
כוס וחצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
750 גר’ גבינה לבנה 9%
1 שמנת של פעם
5 כפות קורנפלור
2 כפות גדושות אינסטנט וניל

לתחתית העוגה:
150 גר’ ביסקוויט טחון
80 גרם מרגרינה מומסת

אופן הכנה 

  • נקציף את החלבונים עם כוס סוכר עד לקצף יציב אך לא קשה מדי.
  • נקציף עכשיו את החלמונים עם חצי סוכר וסוכר וניל עד שהבלילה נהיית בהירה
  • אז נוסיף את הגבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט ונערבב עד לבלילה חלקה.
  • נוסיף בשלב זה את קצף החלבונים בהדרגה בשלוש פעמים לחלמונים בתנועות עטיפה על מנת שלא לשבור את הקצף.
  • נשטח את הביסקוויטים עם המרגרינה בתחתית תבנית משומנת ולמזוג את הבלילה.
  • נחמם תנור על חום 160 מעלות (אפייה רגילה לא טורבו) עם תבנית מים שממוקמת בשלב התחתון של התנור.
  • לאפות 30 דקות – לפתוח את התנור ולשחרר את האדים שבפנים ול את החום ל- 150 מעלות ולאפות עוד 45 דקות.

עם סיום האפיה שוב לפתוח את התנור ולשחרר את האדים ולסגור, ואז להוציא אחרי שעה.

שאלות ותשובות

שאלה:עכשיו שברת כל מוסכמות אומרים לא לפתוח את התנור עד שמוציאים את העוגה אחרת היא לא עולה.
תשובה: כן, והיה חשוב לי לשתף את זה אפילו יותר מהמתכון. 

שאלה:באיזה תבנית עשית את העוגה שיצאה ככה מרובעת?
תשובה: אפיתי את העוגה ב
רינג 35×25 גדול וגבוה , ולכן הכפלתי את הכמות במתכון
התמונות כאן זה המתכון אבל בתבנית  26

שאלה: חום 160 זה לא נמוך מדי?
תשובה:  לא נמוך כדי שיצטברו אדים בכמות גדולה.

שאלה: ואם אני אופה בתבנית 24 זה בסדר או יהיה בעיה באפייה? מה דעתך?
תשובה: היא תצא גבוה יותר אבל תעשי הגבהה לתבנית כדי שיה לעוגה לאן “לעלות”

 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • שושי פרץ: “הכנתי בדיוק כמו שאמרת, פתחתי והכל היה בסדר יצאה ללא סדק אחד.”
  • אלנית פרנקל: “תודה רבה על המתכון יצא נפלא!”

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת גבינה
“לעוגה מרובעת אפיתי את העוגה ברינג 35×25 גדול וגבוה והכפלתי את הכמות במתכון, המתכון המצורף מתאים לתבנית 26 עגולה”

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 10

  1. מציגה מתכון והסבר לאפות בתבנית עגולה.. התמונה של העוגה מלבנית. איך להתייחס בדיוק ומדוע ?

    1. מצטרפת לשאלה..אם אני רוצה פס עוגה לאורך ולא בתבנית עגולה? ראיתי את הקונדיטורים מכינים בלילה ענקית בתבנית מלבנית גדולה ואז חותכים ל 4 עוגות. אכן ?

    2. לעוגה מרובעת בעלת המתכון אפתה את העוגה ברינג 35×25 גדול וגבוה והכפילה את הכמות במתכון, המתכון המצורף מתאים לתבנית 26 עגולה

    1. אפשר גם חמאה או שבא לך, העיקר שהביסקוויטים יידבקו יחדיו ויהיו נימוחים וטעימים.

  2. היי, עשיתי הכל לפי ההוראות ויצאה עוגה מלאה בסדקים 🙁 מה יכולה להיות הסיבה? תודה

    1. היי, ישנן כמה דברים שעוזרים למנוע סדקים בעוגה:
      – חובה לפתוח את התנור לפחות פעמיים בזמן האפיה כדי לשחרר את האדים שהצטברו בפנים כך העוגה לא נסדקת ו”עולה” יפה.
      – הוספת תבנית מים בתא התחתון של התנור?
      – ייתכן שאפית על טורבו בטעות?
      – ערבול יתר של הבלילה יחדיר אוויר לתערובת ויגרום לעוגה להיסדק במהלך האפייה. השתדלי שלא לטרוף או לערבל את הבלילה יותר מדי, מספיק ערבוב עדין רק עד שהיא חלקה.
      – שימון טוב של התבנית עוזר להבטיח שהעוגה תצא גבוהה ונטולת סדקים
      – נוצרים סדקים כאשר הטמפרטורה הפנימית של עוגת הגבינה עולה מעל ל-160 מעלות בזמן האפייה, אז כדי למנוע חשוב לא לכוון את התנור ליותר מ 160 מעלות.
      – וגם אם העוגה בכל זאת נסדקה, תמיד אפשר לפדר אותה באבקת סוכר, שכבת קצפת ופירות העונה, ציפוי דק של שמנת חמוצה (מומתקת עם מעט אבקת סוכר) או בשוקולד מריר מומס עם מעט חמאה, גם להוסיך טעם וגם להסתיר את הסדקים.

      מקווה שהצלחנו לעזור, בהצלחה בניסיון הבא 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker