| | | | | |

עוגת שוקולד פירורים פרווה

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה נימוחה, פריכה, שוקולדית והכי חשוב, קלה להכנה!
בהשראת: שירלי ארצי
ציון 4.73 על ידי 11 דירוגים
מתכון עוגת שוקולד פירורים

עוגת שוקולד פירורים פרווה – עוגת שוקולד פירורים מושלמת ושווה ביותר.

עוגת שוקולד ביתית נימוחה, פריכה, שוקולדית והכי חשוב, קלה להכנה! מתכון שחובה לנסות.

ספר המתכונים של שירלי ארצי

"תודה על המתכון!"
אושרית אושרית

מתכון עוגת שוקולד פירורים
צילום: אושרית אושרית

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

מתכון עוגת שוקולד פירורים

עוגת שוקולד פירורים פרווה

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה נימוחה, פריכה, שוקולדית והכי חשוב, קלה להכנה!
ציון 4.73 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: שירלי ארצי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
סיר קטן
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

להכנת העוגה:

  • 3 כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס שמן

להכנת השוקולד:

  • ½1 שוקולד מריר (150 גרם )
  • 2 כפות קקאו
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס מים
  • 1 כפית נס קפה
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

להכנת העוגה:

  • נכניס לקערה 3 כוסות קמח 3/4 כוס סוכר ביצה אבקת אפיה סוכר וניל כוס שמן.
  • נערבב את כל מצרכי הבצק עד שנקבל בצק פירורי.
  • לחלק את הבצק ל 3 חלקים - לשטח שני שליש הבצק על תבנית. (הבצק שנותר יהיה הפירורים שמעל)
  • נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 5 דקות בערך.

להכנת השוקולד:

  • קודם נמיס את כל המצרכים של השכבת שוקולד בסיר על הגז.
  • אחרי שנמס להוריד מהגז ולטרוף לתוך הבלילה 2 ביצים אחת אחרי השנייה מהר (כי הבלילה חמה).
  • מכניסים לתנור ל 5 דקות מוציאים ומפזרים את הפירורים.
  • להכניס לתנור לעוד 10 דקות עד שמשחים קלות.

הערות וטיפים

אני  אישית שמה אותם אחרי שאני אופה קלות את שכבת השוקולד בשביל שלא ישקעו בו. אפשר גם בלי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד פירורים

כתבת לחלק 3 בצקים, אחד לשטח ולשים מעל שוקולד, את הבצק השני לגרד, אז איפה הבצק השלישי?
שני שליש מהבצק לשטח בתבנית, שליש מעל השוקולד.
לא הבנתי משהו את כותבת לערבב עד שנמס ואחר כך את הביצים. איך את ממיסה, בבן מארי או במיקרוגל?
בסיר על הגז.
מה הכוונה אחרי אפיה קלה? את אופה את השליש בצק?
אני אופה קצת את השני שליש בצק (הבצק ששיטחנו בתבנית).
איך מפוררים את הבצק – לאפות?
לא צריך לאפות את הפירורים. הבצק הזה מתפורר נהדר.
מה אפשר עוד חוץ משוקולד?
יש כאלה שעושות את אותה עוגה עם ריבה.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון עוגת שוקולד פירורים
צילום: ורד ארדיב דאגו

"שתבוא אלי הכנתי אותה בלילה?!"
ורד ארדיב דאגו

מתכון עוגת שוקולד פירורים
צילום: אורית אלון

"ואוווו עוגה מעולה וטעימה מאוד מאוד שאפו!"
אורית אלון


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: עוגת שוקולד פירורים מתכון מאת: שירלי ארצי

Similar Posts

12 Comments

  1. שלום, רק רציתי להגיד שבטעות כתבת במתכון 1 כוס סוכר וניל במקום 1 שקית סוכר וניל .
    תודה רבה על המתכון!!!

    1. היי איילה,
      העוגה נאפית 5 דקות בפעם הראשונה, ולאחר מכן עוד 15 דקות.
      היא תהיה יחסית נמוכה בתבנית בינונית.
      בהצלחה!

    1. היי יעל,
      אין באמת הבדל בין שתי הכוסות, העיקר שאת משתמשת באותה כוס שאת בוחרת לעבוד איתה לאורך כל המתכון, בלי לשנות לכוס אחרת במידה שונה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?