מתכון באדיבות: דורית אלישע – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: קדאיף בכוס קל להכנה
מצרכים
500 גר אטריות קדאיף
100 גר חמאה
1 כוס סוכר +2 כפות
נייר אפייה
מים
לימון
3 שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
אינסטנט וניל
דובדבנים מסוכרים
אופן הכנה
- נפשיר את האטריות .
- נחמם תנור לחום 170 מעלות .
- נניח נייר אפייה על תבנית תנור ונפזר את האטריות.
- נמיס חמאה ולצקת על האטריות + שתי כפות סוכר.
- לערבב היטב.
- לאפות להזהבה עם ערבוב מדי פעם ולצנן .
סירופ –
- 1 כוס סוכר .
- 3/4 כוס מים.
- 3 טיפות לימון .
- נרתיח וננמיך להבה לעוד עשר דקות.
- לצקת על האטריות הקרות ולערבב.
- נקציף 3 שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר ו-2 כפות אינסטנט וניל.
נסדר בכוסות הגשה:
- חצי כוס אטריות ולזלף מעל קצפת
- לפזר מעל אטריות ולקשט עם דובדבנים מסוכרים
- (אם אתם מכינים את הקדאיף בתבנית אז יספיק רק 2 שמנת מתוקה)
שאלות ותשובות
שאלה: הי לא הבנתי את מה להפשיר? צריך להרתיח ולצנן ולהכניס לתנור?
תשובה: אילנה מנדה להפשיר את האטריות הקפואות במקרר
שאלה: לכמה כוסות הכמות הזאת מספיקה?
תשובה: תלוי בגודל הכוסות לפחות 20 ויותר.
שאלה: איפה קונים את המקרונים או איך קוראים לזה מה שאת עשית?
תשובה: בכל סופר במקרר של הבצקים הקפואים, קוראים לזה אטריות קדאיף.
שאלה: מישהי יכולה לצלם את האריזה של האיטריות?
תשובה: שרון סטולרו-כהן לכל חברה יש אריזה שונה רשום על האריזה מדריך.
שאלה: מאיפה הכוסות האלה?
תשובה: שושי אלימלך חנות כלים חד פעמיים.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!