|
קצת מאפים מתוקים לקראת סוף השבוע זה מה שיוצר אווירה של בית. הילדים וכל המשפחה כבר התרגלו למאפים שלי וכולם מחכים בקוצר רוח להפתעת השבוע. הפעם החלטתי להפתיע אותם באצבעות קוקוס ביתיות. הקוקוס מעניק לכל מאפה מתוק טעם מיוחד והמתכון הזה של אצבעות קוקוס הוא לא רק טעים ומיוחד, אלא גם נראה יפה ומענייןכיף להגיש אותו לאורחים אולפנק את הקולגות בעבודה ביום ראשון עם מה שנשאר מסוף השבוע

מתכון באדיבות: רונית פרץ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות אצבעות קוקוס

מצרכים 

¾ כוס שמן
¾ כוס סוכר
3 ביצים
½ שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
חצי ק“ג קמח
שמן לטיגון
לסירופ בסיסי:
קילו סוכר
3 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
לבשל עד לקבלת סיר


אופן הכנה 

ראשית כל נערבב את כל המצרכים, מלבד הקמח, בעזר מיקסר. לאחר מכן נוסיף את הקמח בהדרגה עד שיתחיל להתגבש בצק שאינו דביק. נעביר את הבצק לקערה, נכסה בניילון נצמד ונניח בצד לשעה.
לאחר שעה ניתן לחלק את הבצק לכדורים בגודל אחיד. כל כדור נרדד בנפרד. את הבצק המרודד הגלגל ובעזרת כמה צביטות נהדק אותו כך שלא יפתח במהלך הטיגון. את הגלילים נטגן בשמן חם. לאחר הטיגון יש לגלגל בסירופ סוכר ולאחר מכן בשבבי הקוקוס. יש לחכות שיצטנן מעט וניתן להגיש לאורחים אצבעות קוקוס מתוקות וטעימות. מי שבאמת רוצה להשקיע יכול להוסיף כדור גלידה בעת ההגשה.
 

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לאפות במקום לטגן?
שובה: לא ניסיתי, מוזמנת לנסות ולעדכן.

שאלה: העוגיה ללא מילוי?
תשובה: כן, הן אינן ממולאות. אלה אצבעות בציפוי קוקוס ודבש.

שאלה: האם אפשר להקפיא אחרי הטיגון ללא דבש? וכשרוצים מפשירים ואז לטבול בדבש וקוקוס?
תשובה רונית דמרי אפשר לטגן אותם וגם לטבול בדבש וקוקוס ולהקפיא וכשאת רוצה את יכולה להוציא מהמקפיא כמה שאת רוצה יוצא מעולה מתוך ניסיון בהצלחה.

שאלה: אפשר במקום קוקוס אגוזים? אני לא הכי אוהבת קוקוס.
תשובה: אפשרי כל ציפוי שאהוב עלייך שקדים/אגוזים/פיסטוק.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות אצבעות קוקוס


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *